Peelingi do stóp

Perfecta Botanical Synergy, Peeling w galaretce do stóp `Regeneracja i nawilżenie`

• 22 marca 2023 o 13:54
    Skuteczny i szybki sposób na pielęgnację
    Używa od:próbka
    Saszetka z egzotyczną szatą graficzną o niewielkiej pojemności, która spokojnie wystarczy na jedno użycie; jednak ciężko ją otworzyć, bo opakowanie ciągnie się, rozwarstwia. Galaretkowy żel o wyraźnych drobinkach, część z nich jest ostrzejsza od reszty. Kolor przypomina wnętrze owocu kiwi, taka zielonkawa przezroczysta galaretka. Zapach mocnego kwasku cytrynowego z lekką domieszką kiwi, jest to mocniejszy aromat niż można się spodziewać, trochę drażni. Peeling skutecznie oczyszcza ścierając naskórek. Po pięciominutowym masażu galaretka zrobiła się gęstsza, zaczęła przypominać scrub do ciała. Po spłukaniu i osuszeniu skóra stóp bardzo gładka, miękka i nawilżona. Zapach szczęśliwie szybko ulatnia się ze skóry, bo już po kilku minutach. Ogólnie kilka minut spędzone na masażu byłoby bardziej relaksujące, gdyby zapach przypominał bardziej owoce lub rośliny egzotyczne.
    Drogeria Cocolita.pl
  • 4 września 2020 o 11:59
    Bardzo dobry produkt
    Dostałam ten produkt w prezencie i bardzo mi się spodobał. Peeling w formie galaretki naprawdę przypadł mi do gustu. Produkt jest gęsty z średnią ilością drobinek, które nie są zbyt grube. Delikatnie złuszczają martwy naskórek i wygładzają stopy. Zapach jest przyjemny ale niezbyt intensywny ale utrzymuje się przez dłuższą chwilę. Po wykonaniu peelingu nasze stopy są wygładzone, nawilżone oraz wypoczęte. Opakowanie jest przeznaczone na jeden raz.
    • nawilża
    • wygładza
    • złuszcza
  • 24 sierpnia 2020 o 12:40
    Jest oki
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Każdy rodzaj peelingu, czy to do twarzy, czy do ciała, to dla mnie totalne must have, warte przetestowania. W środku opakowania, znalazłam galaretkowaty żel z drobinkami złuszczającymi. Drobinki pestek porzeczki i orzechów, ścierają skórę bardzo skutecznie. Zapach ciekawy, lekko cytrusowy, ale niedrażniący. Dla mnie dość przyjemny, a za nutami cytrusowymi w kosmetykach nie przepadam. Wsmarowywałam go w stopy kolistymi ruchami. Poradził sobie świetnie z martwym naskórkiem, zdzierając to, co moim zdaniem peeling do stóp zdzierać powinien. Jestem z niego bardzo zadowolona.
  • 16 sierpnia 2020 o 21:59
    Jest ok
    Używa od:próbka
    Peeling dostałam w prezencie. Sam masaż jak i konsystencja na 5. Czuć wygładzenie, mimo że nie miałam jakiegoś problemu z szorstkością stóp, bo wtedy pewnie by się nie sprawdził, to jednak fajnie odprężył moje stopy. Lekko wygładził, wymasował, na początku nawilżył. No właśnie! Po zabiegu lepiej posmarować kremem. Konsystencja jest galaretowata, z fajnymi małymi drobinkami. Jest dość tłusta. Zapach niezbyt przyjemny. Czuć jakieś orzeźwienie jednak coś mi przeszkadzało... Saszetka o ładnej grafice, jednak nie podoba mi się forma. Peeling jest fajny sam w sobie i wolałabym go w innym opakowaniu. Nie wiem czy są czy nie - ja używałam z saszetki.
    • ładna grafika
    • nie podrażnia
    Wady:
  • 18 lipca 2019 o 0:37
    polecam
    Bardzo ładnie pachnie, jest przyjemny w użyciu. Wygładza skórę, przy regularnym stosowaniu pomaga zadbać o stopy. Jeśli ktoś ma bardzo suchą skórę stóp uważam, że nie jest wystarczający, nie nawilża. Plusem jest to, że nie zostawia tłustego filmu na skórze.
    Zalety:
    • ładnie pachnie
    • wygładza
    • jest przyjemny w użyciu