Żele pod oczy

Floslek Żel do powiek i pod oczy z arniką Plus

Flos-Lek Pielęgnacja oczu Żel z Arniką Plus do powiek i pod oczy 15 ml LETNIA WYPRZEDAŻ DO 80%
e-ZikoApteka.pl
Flos-Lek Arnica Plus Żel do powiek i pod oczy, 15 ml

• 16 grudnia 2022 o 10:23
    Jestem na nie
    Nie wiem z czego to wynika, ale czasem przychodzi mi mierzyć się opuchniętymi oczami, workami i zasinieniem w okolicy doliny łez. Od lat poszukuję produktu, który choć trochę zminimalizuje ten efekt, jak na razie bezskutecznie. Zazwyczaj jeśli chodzi o kremy czy żele stosowane na okolicę oczu stawiam na naturalny skład kosmetyków, dlatego mój wybór padł na Floslek. Jak deklaruje producent żel ten "działa kojąco na poranne podpuchnięcia powiek i podkrążenia oczu. Zmniejsza widoczność zasinień i cieni pod oczami, zapewnia odpowiedni poziom nawilżenia i uelastycznia skórę wokół oczu.", niestety rzeczywistość jest inna. W żaden sposób nie wpłynął na opuchnięcie czy zasinienie. Nie zauważyłam też nawilżenia czy uelastycznienia skóry. Jedyne co zrobił to delikatnie schłodził tę okolicę, ale taki efekt można uzyskać bez używania kosmetyków.. Jak dla mnie spore rozczarowanie.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie w formie tubki
    • działa chłodząco
    Wady:
    • nie działa na siniaki
    • nie zmniejsza podkrążenia oczu
    • nie nawilża
    • nie uelastycznia
    Yose13
    8 maja 2022 o 14:19
    Średniak
    Generalnie nie widzę po nim żadnym efektów. Ma przyjemną konsystencję i bardzo delikatny zapach. Żel wystarcza na długo. Nie zauważyłam jednak, żeby zmniejszał obrzęk czy cienie. Plusem jest to, że nie podrażnia, ale skoro nie pomaga, to nie ma sensu go stosować.
    Zalety:
    • konsystencja i zapach,
    • wydajność,
    Wady:
    • brak rezultatów
  • 17 stycznia 2022 o 13:11
    Zmniejsza obrzęki
    Żel do powiek i pod oczy z arnika zmniejsza obrzęki najlepszy efekt daje schlodzony w lodówce cieni pod oczami nie mam wogole nawilża również skórę usuwa oznaki zmęczenia ma konsystencję lekkiego żelu zamknięty jest w podłużnej tubce z dziubkiem zapakowanej dodatkowo w kartonik kupiłam w aptece na promocji za 8 złotych nie mam się do czego przyczepić spełnił moje oczekiwania bardzo go lubię starcza na bardzo długo chętnie kupię ponownie
    Zalety:
    • Zmniejsza obrzęki delikatnie nawilża usuwa oznaki zmęczenia przystępna cena
    Kranich
    26 grudnia 2021 o 0:25
    Przyjemnie zmniejsza obrzęki
    Kupuję żele pod oczy trochę dlatego, że moja mama ich używała odkąd pamiętam. Ten żel kupiłam w Laboo już kilka miesięcy temu za jakieś śmieszne pieniądze. Dotychczas kupowałam i znałam te w słoiczkach, ale postanowiłam wypróbować tubkę i to był strzał w dziesiątkę. Moja cera: - naczynkowa, - mieszana, - skłonna do podrażnień, wysuszeń i wyprysków, - skóra pod oczami zasiniona, skłonna do opuchnięć, - powieki skłonne do opuchnięć. Produkt otrzymujemy w (zbędnym) pudełeczku, w który włożona jest niewielka tubka z żelem. Zarówno kartonik jak i tubka utrzymane są w kolorystyce bieli i ciepłej żółci. Na kartoniku dodatkowo zdjęcie arniki i jakichś owoców oraz dokładniejszy opis i znaczek "Viva! Wegan". Sama tubka jest zgrabna, wykonana z lekkiego, gętkiego plastiku zakończona drobnym dzióbkiem z maleńkim otworkiem, zakręcana żółtą nakrętką. Dzięki dzióbkowi dozowanie jest naprawdę przyjemne i precyzyjne. Żel ma żółtawy kolor, delikatny zapach i przyjemną, lekką konsystencję. Naprawdę szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia klejenia. Nadaje się pod makijaż. Nie powoduje rozpływania się cieni czy eyelinera. Żelu używam zazwyczaj wieczorem, choć w przypadku większych obrzęków też rano, zwłaszcza, gdy robię makeup. Po kilku minutach od nałożenia wyraźnie odczuwalne jest zmniejszenie obrzęku powiek. Lekko zmniejszone jest też zasinienie pod oczami, jednak cudów nie ma. Mam ten żel od kilku (3? 4?) Miesięcy i jestem gdzieś w 2/3 opakowania, więc jest to żel naprawę wydajny. Jedynym minusem jest to, że nie można dokładnie stwierdzić, ile produktu jeszcze zostało, nawet pod światło. Ale to drobnostka. Jeśli ktoś szuka prostego, taniego żelu pod oczy, który ma za zadanie zmniejszać opuchliznę wokół oczu to polecam właśnie ten produkt.
    • wchłanianie
    • zmniejszanie obrzęku
    • brak uczucia klejenia
    • doskonały pod makijaż
    • precyzyjne dozowanie
    • higieniczne opakowanie
    Wady:
    • nie widać, ile produktu zostało
  • 30 czerwca 2021 o 14:35
    chłodzący żel pod oczy
    Żel zakupiłam w aptece kilka dni temu. Aplikuję go rano przed nałożeniem makijażu i czekam do wchłonięcia. Fajnie kiedy produkt trzyma się w lodówce - zimny żel jeszcze lepiej działa na opuchliznę. Efekt jest widoczny już po pierwszej aplikacji, opuchlizna wyraźnie zmniejszona a skóra delikatnie napięta i nawilżona. Cienie mniej widoczne po tygodniu stosowania. Polecam kupię na pewno PLUSY : +cena +konsystencja WAD brak
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Żele pod oczy