Cienie do powiek

Hean Her Majesty Palette Paleta cieni do powiek

• 19 listopada 2019 o 11:55
    Ciepłe, szampańskie kolory rozświetlające oczy
    Urzekły mnie kolory, który są świetnie widoczne dzięki dużemu okienku w opakowaniu. Jeśli o nie chodzi, to jest jednym z moich ulubionych, nie posiada zawiasów - więc nie rozpada się, ma magnetyczne zamkniecie, więc nie otwiera się przypadkowo - cudowne! Niektóre kolory są bardziej, niektóre mniej błyszczące, ale każdy oddzielnie - jak i razem - robią niesamowitą rozmowę. Firma HEAN wcześniej uwiodła mnie swoim primerem - bazą - pod cienie, więc długo się nie zastanawiałam nad kupnem kolejnego produktu - zwłaszcza że cienie były w solidnej promocji. Przy malowaniu warto uważać na mocno osypujący się kosmetyk, ale za to dobre napigmentowanie. Wrażenie robią niesamowite, zwłaszcza środkowy rząd, mienią się pięknie, a ten granatowy jest jak kameleon, w zależności od padania światła - zmienia swój odcień. Moje rozczarowanie zaczęło się niedługo później, godzina czy dwie i cienie zaczęły się rolować oraz ścierać. Postanowiłam kilkukrotnie zmieniać sposób malowania się - niestety myślę, że to kwestia składu, bo często używam cieni do powiek i bardzo rzadko kiedy zdarza się taka sytuacja. Mimo wszystko kolory są tak świetne, że niestrudzenie do nich powracam.
    Zalety:
    • kolorystyka
    • wielkość cieni - są pokaźnych rozmiarów
    Wady:
    • trwałość poduktu
  • 29 października 2019 o 22:09
    Wasza Wysokość!
    Przyznam,że do zakupu tej paletki skłoniły mnie jej absolutnie wspaniałe kolory! Po prostu nie mogłam im się oprzeć! 9 cieni zamkniętych jest w dość sporej, ale poręcznej kartonowej kasetce na magnes. W wieczku ma okienko umożliwiające nam podejrzenie wnętrza. Nie zawiera żadnego aplikatora. Cienie są dość zbite, ale delikatnie osypują się w opakowaniu. Trzeba ostrożnie nabierać,aby nie użyć ich za dużo. Wszystkie kolory mają NIESAMOWITĄ pigmentację. Po nałożeniu na powiekę barwy są wyraźne jak w opakowaniu, świetnie się blendują. Dodatkową zaletą jest,że nie osypują się podczas nakładania. Zestaw kolorystyczny pozwala nam na wykonanie zarówno dziennego jak i wieczorowego makijażu. Jest bardzo uniwersalny, ale polecam go dla miłośniczek kolorowych makijaży! Żal nie wykorzystać tych chromów i efektów holo. Ta paletka to czysta MAGIA!
    Zalety:
    • kolory
    • efekty błysku
    • pigmentacja
    • blendowanie
    • nie osypują się
    • trwałość
    mdsoon
    3 lipca 2019 o 19:19
    Cienie, które same się rozcierają!
    Tak, tak, te cienie same się rozcierają! Wystarczy kilka ruchów pędzlem i już mamy gotowy makijaż :) Jeżeli jesteś początkującym, to nie martw się, dobrze trafiłeś, paletka od Hean wprowadzi Cię do świata makijażu :) Natomiast jeżeli masz już jakieś doświadczenie, to paletka z pewnością zaskoczy Cię na plus :) Pierwsza sprawa to jakość cieni. Pigmentacja jest bardzo dobra. Cienie można stopniowo nakładać, dodawać, blendować, czy łączyć bez problemów. Nie tworzą się plamy ani inne dziwne rzeczy. Niektóre cienie, lekko, naprawdę lekko się osypują, ale na to jest sposób. Wystarczy delikatnie nabierać pędzelkiem i delikatnie strzepać nadmiar. Wtedy cienie nie osypują się na twarz i nie psują wykonanego wcześniej makijażu. Kolejna ważna rzecz, na którą zwracam uwagę, to blendowanie. Chyba żadna z nas nie lubi robić tego zbyt długo, wymagamy od kosmetyku, żeby było rachu ciachu i po sprawie ;) Tutaj to dostaniemy. Podczas pierwszej aplikacji miałam wrażenie, że cienie same się blendują! I to cienie, które można kupić za stosunkowo niską cenę w drogerii. Jak masełko, słowo daję. Kolory. Paletka ma to, czego trzeba cienie na całą powiekę, na załamanie i do zewnętrznego i wewnętrznego kącika. Z takim zestawem nie potrzebny jest zakup innych. Chyba, że koniecznie wymagamy czarnego koloru, którego tutaj nie ma. Jeżeli chodzi o biały, ja go stosuję na całą powiekę jako bazę. Nie przeszkadzają mi drobinki, bo cień nadal jest matowy i spełnia swoją funkcję. Poza tym mamy rozróżnienie kilka cieni błyszczących i kilka matowych. Paleta barw zdecydowanie zachęca, bo są odcienie chłodne i ciepłe. Każdy coś dla siebie znajdzie i to na różne okazje, bo można tą paletą wykonać makijaż do pracy lub na jakieś wieczorne wyjście. Te błyszczące odcienie warto przetestować, bo nie są jednoznaczne, a szczególnie ten niebiesko-fioletowy brąz, który naprawdę jest ciekawy. Opakowanie jest ładne i poręczne. Nie ma lusterka ani pędzelka, ale nie uważam to za wadę, bo i tak nigdy z nich nie korzystam. Makijaż zazwyczaj noszę po 10-12h, oczywiście przy nałożeniu bazy i przypudrowaniu cenie wyglądały idealnie po kilkunastu godzinach. U mnie zdały test, bo przy opadającej powiece i tłustej skórze ciężko było mi utrzymać taki efekt podczas stosowania innych marek. Paletę polecam nowicjuszom, bo krzywdy sobie nie zrobią, a i nie namęczą się przy aplikacji cieni. Dla tych, co mają doświadczenie polecam przetestować szczególnie dla tych błyszczących odcieni, bo jest warto :)
    Zalety:
    • jakość
    • pigmentacja
    • paleta barw
    • odcień niebiesko-fioletowy brąz!
    • łatwa aplikacja i blendowanie
  • 13 czerwca 2019 o 23:48
    Bardzo dobra drogeryjna paletka
    Ogólnie uważa się,że dobre palety te drogie i wysoko półkowe. Her Majesty nie jest droga - często można ją jeszcze spotkać w promocji, polska firma i do kupienia w drogerii. Nic nie wskazywać mogłoby na to,że będzie bardzo wysokiej jakości,a tu taka niespodzianka. Opakowanie choć kartonowe to sztywne i dobrze wykonane. Zamykane na magnes, który dobrze trzyma. Bardzo ładnie się prezentuje i jest solidne. Mamy tu dziewięć, całkiem sporych cieni o różnym wykończeniu. Kolorystyka jest bardzo zróżnicowana, są tutaj zarówno chłodne jak i ciepłe barwy. Można wykonać nimi zarówno delikatny dzienny makijaż jak i nieco poszaleć. Najbardziej w oczy rzucają się cienie metaliczne. Są cudownie napigmentowane, miękkie i dają dużo blasku. Najlepiej je nakładać palcami. Mamy tu miedziany, złoty ,wpadający w róż ze złotymi drobinkami i zieleń, który w zależności od kąta padania światła wpada w brąz lub fiolet. Ostatni kolor jest niespotykany i bez wątpienia jest wisienką na torcie w tej paletce. Maty kolorystycznie również bardzo dobrze się prezentują , są dobrze napigmentowane ale nieco suche i trzeba uważać aby nie nakładać za jednym razem za wiele aby się nie osypały. Przy takiej pigmentacji nie trzeba dużo cienia aby uzyskać łady kolor. Jak dla mnie najsłabszym punktem są dwa górne cienie po lewej stronie. Są matowe ale zawierają błyszczące drobinki. W praktyce podczas blendowania takie błyskotki lubią się wytrącać, w tym przypadku jednak ten błysk na tyle zostaje ,że jest widoczny. Nie jest to zły efekt ale gdyby środkowy górny cień ich nie miał to byłby z niego bardzo ładny bazowy mat, którego tutaj brakuje. Co do górnego po lewej to jest to nieco jaśniejszy brąz niż górny prawy, w zasadzie różni się od niego tylko tym i zawartością tych nieszczęsnych drobinek. Moim zdaniem można byłoby go zastąpić jakimś innym ciekawszym cieniem i paletka byłaby bardziej zróżnicowana. Podsumowując to na prawdę dobra, zróżnicowana paletka o bardzo dobrej jakości. Gdyby tylko zawierała matowy jasny beż byłaby kompletna ale tak czy inaczej bardzo dobrze mi się z nią pracuje, świetnie się blenduje i jest dobrze napigmentowana,a błyskotki to cudo.
    • Cudownie miękkie błyszczące cienie
    • Bardzo dobra pigmentacja
    • Zróżnicowanie kolorów
    • Ładne i solidne opakowanie
    • Całkiem duża gramatura cieni
    Wady:
    • Brak cienia bazowego
    • Zbędne drobinki w dwóch matowych cieniach - to już kwestia gustu
    • Jeden z brązów jest zbyt podobny do drugiego - można byłoby zastąpić go innym kolorem
  • 30 stycznia 2019 o 21:17
    Świetna
    Od dłuższego czasu miałam w planach zakup palety, głównie rozglądałam się za tymi z górnej półki, ale nic nie zauroczyło mnie na tyle by zdecydować się na zakup. Paletę Hean Her Majesty zauważałam zupełnie przypadkiem podczas wizyty w Hebe i zaintrygowała mnie na tyle żeby ją kupić w ciemno (w internecie nie było jeszcze opinii na jej temat). Paleta spełnia niemalże wszystkie moje oczekiwania. Jest uniwersalna, można nią wykonać makijaż na każdą okazję, dzienny, wieczorowy, do pracy, lub z lekkim szaleństwem. Jest niewielka, lekka i kompaktowa, a do tego bardzo ładna. Zawiera 9 pięknych cieni od jasnych po ciemne, od matowych po błyszczące. Kolorystyka jest przemyślana, są to gł kolory neutralne oraz cieplejsze. Cienie blendują się wspaniale, trochę pylą w opakowaniu, ale nie osypują podczas aplikowania. Jej pigmentacja jest genialna! Wystarczy lekko musnąć cień by wydobyć intensywny kolor. Tyczy się to wszystkich cieni z wyjątkiem jasnego Cień Siren Song, który nie jest aż tak napigmentowany i np. na dłoni zupełnie go nie widać natomiast o dziwo na oku daje radę. Cienie metaliczne są przepiękne, mocno się mienią. Natomiast minusikiem dla mnie to brokat w jasno brązowym i wyżej wspomnianym jasnym cieniu. Nie są to duże brokaty ale lekki błysk jest zauważalny, a szkoda bo zupełny mat lepiej wpisywałby się w dzienny spokojny makijaż. Podsumowując jest to naprawdę dobra paleta o bardzo dobrych jakościowo cieniach, różnorodna kolorystycznie, wystarczająca by wykonać makijaż na każdą okazję. Jest kompaktowa, poręczna, ładna wizualnie a do tego cena niewysoka w porównaniu do jakości cieni.