Glinki i maseczki algowe

Miodowa Mydlarnia Maseczka do twarzy i dekoltu `Miód i truskawki`

shewild
    23 lutego 2022 o 15:17
    Efekty nie warte wysiłku
    Nie umiałam się zaprzyjaźnić z tą maseczką. Po dwóch pierwszych użyciach odłożyłam ją w kąt i tak leżała i leżała aż ostatnio się zmobilizowałam się, żeby ją zużyć do końca. Mimo przerwy w stosowaniu nie zapałałam do niej miłością na nowo i muszę stwierdzić, że nie kupię jej ponownie, bo po prostu niczym mnie nie ujęła. Zapakowana jest w wygodny szklany słoiczek, ale jest to maska do samodzielnego przygotowania, więc i tak musimy mieć gdzie ją wymieszać - czy to w zagłębieniu dłoni czy to w osobnej miseczce. Jest bardzo drobno zmielona, to praktycznie czerwony pyłek. Zapach widzę budzi skrajne emocje - jednym się podoba, innym śmierdzi. Dla mnie zapach był jak najbardziej w porządku, chociaż nie jest to soczysta świeża truskawka, raczej trochę zwietrzały jogurt truskawkowy. Na pewno nie oceniłabym tego zapachu jako nieprzyjemny, jest specyficzny, ale przypomina truskawkę i to dość mocno. Jeśli chodzi o przygotowanie maseczki, to tutaj poległam na całej linii. Nie wiem co jest powodem, ale za każdym razem było mi ciężko przygotować odpowiednią konsystencję. Gdy była za gęsta, dodałam dosłownie kroplę wody i już nagle to było za dużo, maseczka była zbyt wodnista i ciężko się ją nakładało. Praktycznie za każdym razem coś było nie tak i niewielkie wahania ilości wody powodowały, że nagle całkowicie zmieniała się konsystencja i można było tak w nieskończoność: zbyt wodnista - dodam jeszcze proszku - zbyt gęsta - kropla wody - znów za rzadka. Mam spore doświadczenie jeśli chodzi o maski glinkowe i nigdy nie miałam takich problemów, tutaj jednak wybitnie nie umiałyśmy się dogadać. To co mi się podoba to fakt, że maseczka praktycznie nie zasycha. Podejrzewam, że to przez dodatki w składzie takie jak kozie mleko czy miód. W każdym razie zachowuje się zupełnie inaczej niż typowe maski z glinką, można ją trzymać długo, a maska nie zasycha na kamień i nie wysusza skóry. Właśnie, kolejny plus - brak ściągnięcia, delikatność, skóra oczyszczona i lekko rozjaśniona. I niestety nic poza tym. Nie mówię, że to zła maseczka, dla mnie po prostu jest trochę nijaka, ot taka lekko oczyszczająca, łagodna dla skóry. Fajnie, ale taki efekt można mieć łatwo używając innych produktów, a gdy w tym przypadku dochodzi jeszcze kwestia męczącego przygotowania (i marnowania produktu, bo zużywałam jej więcej niż chciałam), to jednak nie czuję się przekonana, żeby znów po nią sięgnąć.
  • 30 grudnia 2021 o 19:28
    Miodełko
    Dostałam ta maseczkę na święta. Byłam bardzo mocno sceptycznie do niej nastawiona, nawet chciałam ja wydać. Stwierdziłam jednak ze wyprobuje tego specyfiku. Pyłek jest bardzo drobno zmielony, jak mąka. Dodałam do niego odrobine glinki zielonej dla działania oczyszczającego. Wszystko wymieszałam z woda. Pierwsza zaleta jest taka, ze maseczka długo utrzymuje wilgoć. Zazwyczaj maseczka z glinki zasycha mi po 2 minutach i musze używać toniku lub innego zraszacza. Tutaj maseczkę trzymałam 15 minut i ani raz nie zaschło, nie było suchych miejsc. Zapach to taka truskawka z jogurtem, kwestia gustu. Mi nie przeszkadzało. Skora po tej maseczce jest mięciutka i bardzo nawilżona. Cieszę sie, ze nie oddałam produktu i zamierzam wykorzystać ją do końca.
    • Konsystencja
    • Dzialanie
  • 28 lipca 2021 o 13:34
    Ohydny zapach, świetne działanie
    Maskę kupiłam w zestawie. Cera mieszanka, okresowo tłusta, z przebarwieniami, skłonna do zapychania. Opakowanie - zgrabny, mały słoiczek. Konsystencja - proszek do rozrobienia z wodą, hydrolatem etc. Bez problemu się łączy z wodą i z olejkiem. Zapach - ohydny, jakby ktoś się najadł truskawek ze śmietaną a potem to zwymiotował. Poważnie, zapach odstręcza. Używanie - producent zaleca zmieszać 0,5 – 1,5 łyżeczki maseczki z odrobiną ciepłej wody. Według mnie 0,5 łyżeczki to zdecydowanie za mało. Ja używałam ok 1,5 łyżeczki. Mieszałam z wodą i czasem dodawałam jeszcze kilka kropli olejku z pestek truskawek. Zmywałam po ok.15 minutach. Działanie - dla mnie super. Świetnie łagodzi podrażnienia, pomaga się goić drobnym wypryskom i rozdrapaniom. Poprawia koloryt, regeneruje i odświeża. Obietnice producenta: Niezwykle przyjemna, nawilżająca, odżywcza, wyrównująca koloryt skóry i intensywnie wygładzająca maseczka do twarzy, szyi i dekoltu, prawdziwy superfood dla skóry, pełna aromatycznych truskawek, z miodem i pyłkiem pszczelim, bezzapachowym kozim mlekiem - bogatym w proteiny mleczne oraz z mineralną glinką czerwoną. Ze wszystkim się zgadzam, poza tym "aromatyczna" bo zapach jest naprawdę blee. Wydajność - spokojnie na 2 miesiące mi wystarczyła. Podsumowując: próbowałam też drugiej maseczki tego producenta "Miód i kurkuma" i pomimo tego, że ta pachnie o niebo lepiej, wrócę do tych truskawek bo działanie jest naprawdę super - ukojona i odświeżona skóra warta przecierpienia tego zapachu przez 15 minut.
  • 5 marca 2021 o 17:15
    wspa nia łe !
    Kocham uniwersalne produkty, które można używać na wiele sposobów i takim właśnie produktem jest maseczka Miodowej Mydlarni. Używam go na wiele sposobów w zależności od okazji, czasem z jogurtem, czasem z hydrolatem. Nie podraznia, buzia sie po nim wyraznie nawilzona. Kocham ten produkt całym sercem.
    Zalety:
    • uniwersalne zastosowanie
    • naturalny sklad
    • szklane opakowanie
    • polska marka
  • 1 stycznia 2021 o 19:24
    W porządku
    Zachęciło mnie opakowanie (malutki słoiczek, który po skończeniu produktu mogę wykorzystać), naturalny skład produktu i dodatek koziego mleka. Maseczka jest sypka, ma taki dziwnawy zapach lekko przestarzałych truskawek. Ogólnie nie przeszkadza. Bardzo fajnie, że producent napisał z czym można ją mieszać, wiec rozrabiam ją z hydrolatami, wodą z dodatkiem oleju migdałowego lub kokosowego, albo jogurtem greckim (polecam ten, bo zwykły lubi spływać pod wpływem ciepła twarzy). Ogólne wrażenie to przyjemne uczucie stonizowanej, doczyszczonej i gładkiej skóry. Skóra jest nawilżona i odżywiona. Niestety na poprawę kolorytu nie zauważyłam wpływu, natomiast co dla mnie jest istotne - nie podrażnia, ani zapycha, czy uczula. Cena standardowa jest trochę wygórowana, wychodzi nam ponad złotówka za 1g produktu.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Nawilżenie, odżywienie
    • Polski producent
    Wady:
    • Cena regularna
    • Brak wpływu na koloryt skóry