Maseczki klasyczne

Nacomi Zielona Glinka, Maska do cery trądzikowej

Nacomi Zielona Glinka do Twarzy 65g
Bodyland.pl
Nacomi Maska oczyszczająca do twarzy - Zielona glinka Maska oczyszczająca do twarzy - Zielona glinka
Nacomi Zielona Glinka

IvanaLi
    2 kwietnia 2025 o 16:41
    Oczyszczenie
    Maski używam z połączeniu z kwasem salicylowym. Po dokładnym umyciu twarzy nakładam tonik z kwasem salicylowym, po 15 minutach nakładam maskę z glinką i po 10 minutach zmywam. W taki sposób moja skóra jest idealnie oczyszczona i wygładzona. Minusem dla mnie jest to, że w środku nie ma jakiegoś mini pędzelka do nakładania maski. Trzeba również uważać na ubrania, bo po wybrudzeniu się nie dopiera ???????? Jeśli chodzi o zapach to jest neutralny.
    Zalety:
    • oczyszcza i wygładza skórę
    Wady:
    • szkoda, że w środku nie ma np. pędzelka do nakładania
    • brudzi ubrania
  • 1 kwietnia 2025 o 14:16
    Przecięty produkt
    Zakup w ciemno, po kliku miesięcy mogę z całą pewnością powiedzieć - mało udany. Mieszając glinkę z wodą, ciężko jest uzyskać pożądaną konsystceje. Wymaga również spryskania wodą. Całość nie jest dla mnie.
  • 25 marca 2025 o 21:07
    genialne wsparcie pielęgnacji
    * Jaka jest moja skóra twarzy? mieszana, ze skłonnością do przesuszeń i błyszczenia w strefie "T". Raz na jakiś czas mocniej dotyka mnie problem zaskórników zamkniętych w okolicy nosa. * Jakie jest opakowanie ? jest to zakręcany plastikowy słoiczek. Trzeba uważać żeby nie wysypać produktu po okreceniu wieczka ponieważ nie posiada dodatkowego zabezpieczenia. Plusem jest to,że możemy wydobyć produkt do samego końca. * Jaki jest zapach ? zapach jest delikatnie ziemisty i nie ma w tym kosmetyku żadnego ulepszacza zapachowego. Nie jest drażniący dla mojego nosa ponieważ jest bardzo delikatny. * Jaka jest konsystencja? jest to bardzo drobno zmielony proszek dlatego trzeba bardzo uważać żeby do opakowania nie dostała się woda. * Jak działa i jak go stosuję? po produkt sięgnęłam w momencie gdy szukałam pomocy z zaskórnikami. Przeczytałam wtedy o metodzie SAC, która polega na aplikacji serum z kwasem salicylowym na około 40 minut a następnie na ten kwas nakładamy glinkę i nie pozwalamy jej zaschnąć. Jakie to jest cudo ! Ta metoda należy do jednej z moich ulubionych rytyn pielęgnacyjnych ponieważ przynosi wspaniale efekty. Glinkę stosuję do tej metody dlatego pod tym kątem będę ją oceniać w tej recenzji. Skóra po jej zastosowaniu jest niesamowicie gładka, nie jest mocno nawilżona ale jest bardzo mięciutka w dotyku. Bardzo mocno odczuwa się uczucie oczyszczenia i nie ma się ochoty nakładać makijażu żeby cieszyć się pięknie wypielęgnowaną skórą. Mam problem z błyszczeniem w strefie T a glinka w dniu jej nałożenia zdecydowanie zmniejsza ten problem. Dodatkowo skóra ma takie subtelne naturalne glow dzięki czemu wygląda promiennie i bardzo zdrowo. Żeby spotęgować to uczucie po zastosowaniu metody SAC nakładam coś dobrze nawilżającego na skórę twarzy i można się cieszyć nawilżeniem przez cały dzień. Problem zaskórników nie znika nagle ale rzeczywiście są mniej widoczne i jest ich jakby mniej. Ważne jest to żeby glinka nie zaschła na twarzy bo wtedy przysienie to efekt odwrotny do zamierzonego i będziemy zmagać się z przesuszeniem. Dobrze jest sobie psikac na skórę twarzy jakimś hydrolatem lub poprostu masować ją wilgotnymi palcami żeby cały czas nawilżać glinkę. * Czy kupię ponownie ? na pewno tak. Produkt jest niedrogi a do tego skuteczny i bardzo wydajny.
    Zalety:
    • możemy wydobyć produkt z opakowania do samego końca
    • niska cena
    • dobra wydajność
    • perfekcyjnie sprawdza się podczas stosowania metody SAC
  • 12 marca 2025 o 13:30
    Nacomi Zielona Glinka – moje wybawienie na zaskórniki!
    Ta maska to prawdziwy cud dla mojej problematycznej skóry! Od kiedy ją stosuję, widzę ogromną różnicę – pory są oczyszczone, zaskórniki zredukowane, a skóra mniej się przetłuszcza. Już po pierwszym użyciu czuć, jak działa – skóra jest matowa, ale nie przesuszona, a niedoskonałości stopniowo się zmniejszają. Najlepszy efekt daje w połączeniu z kwasem salicylowym – ten duet to istny game changer! Regularnie stosując maskę i kwas, moja skóra stała się wyraźnie gładsza, a uporczywe zaskórniki, z którymi walczyłam od lat, w końcu zaczęły znikać. Uwielbiam też jej naturalny skład i to, że nie podrażnia mojej skóry, mimo że działa naprawdę skutecznie. Jeśli masz cerę trądzikową i szukasz produktu, który rzeczywiście oczyszcza i pomaga pozbyć się zaskórników – nie ma lepszej opcji! Dla mnie to totalne wybawienie i must-have w pielęgnacji!
  • 26 lutego 2025 o 7:47
    Twój osobisty Hulk w walce z trądzikiem!
    Zielona glinka to jeden z tych kosmetyków, który zawsze warto mieć pod ręką, nawet jeśli nie stosujemy go regularnie. To taki kosmetyczny strażak – działa wtedy, kiedy na twarzy wybucha trądzikowy pożar. Produkt dostajemy w słoiczku o pojemności 65 g – to całkiem sporo, biorąc pod uwagę, że na jedną aplikację nie zużywamy wiele. Jest to proszek, który przed użyciem trzeba samodzielnie rozrobić – u mnie jest to zawsze woda, ale czytałam, że niektórzy dodają hydrolat, olej a nawet jogurt naturalny czy aloes, jeśli chcemy dodatkowego efektu pielęgnacyjnego. Gdy go przygotuje wygląda to niezbyt estetycznie - takie zielonkawo-brunatne błotko, ale chodzi o skuteczność, a nie estetykę! I teraz najważniejsze – zielona glinka nie może zaschnąć na twarzy! Dlatego zawsze mam pod ręką pustą buteleczkę z atomizerem i co jakiś czas spryskuję buzię wodą, tonikiem lub hydrolatem. Gdzie nakładam? Czasem tylko na konkretne „wulkany” – czyli pojedyncze niedoskonałości, a czasem na całą twarz, co oczywiście oznacza większą zabawę z późniejszym zmywaniem. Trzymam w zależności od tego ile trwa moje 'domowe' SPA czyli od 10 minut do godzinki. A jakie można uzyskać efekty? Już po pierwszym użyciu cera jest gładsza. Mnie spotykało praktycznie zawsze minimalne uczucie ściągnięcia, ale wystarczy dobrze nawilżyć skórę po zabiegu (podobno tak to już jest z glinkami). Za to jednak zyskujemy szybsze gojenie niedoskonałości – jeśli coś na twarzy mi „wyskoczy”, to po glince szybciej się wycisza i goi. Jeśli chodzi o przypisywane działanie antyseptyczne i oczyszczające – to spektakularnego zwężania porów i wyrównania kolorytu nie zauważyłam, ale na pewno cera wygląda na zdrowszą. Czy używam jej regularnie? Nie, bo jednak przygotowanie i zmywanie zabiera trochę czasu, więc traktuję ją jako „pogotowie ratunkowe” na nagłe niedoskonałości. Ale, żeby Was nie zniechęcić - cena to najmnocniejsza strona tego produktu, bo w Hebe można to dorwać nawet za 9 zł! Biorąc pod uwagę wydajność i porównując do jednorazowych maseczek, to śmiesznie niska cena. Dodatkowo ma długi termin ważności, więc można mieć ją zawsze w kosmetycznej apteczce. Ponadto w składzie mamy tylko i wyłącznie zieloną glinkę, co znowu wyżej punktuje to cudeńko od Nacomi w porównaniu do jednorazowych maseczek.
    Zalety:
    • Skutecznie wycisza i przyspiesza gojenie niedoskonałości
    • Naturalny skład – zero zbędnych dodatków
    • Bardzo wydajna – starcza na wiele aplikacji
    • Tania jak barszcz, a działa
    Wady:
    • Wymaga przygotowania – trzeba ją wymieszać i dopilnować, żeby nie zaschła.
    • Trochę kłopotliwe zmywanie, zwłaszcza gdy nakładamy na całą twarz.