Glinki i maseczki algowe

Miodowa Mydlarnia Maseczka do twarzy i dekoltu `Słodki kokos`

• 28 maja 2023 o 15:20
    Rewelacja
    Maseczkę używam od kilku lat, zużyłam już chyba że 4 opakowania. Ubóstwiam ją, moim zdaniem to najlepsza maska od Miodowej Mydlarni. Ma świetny skład, nie ma tam nic zbędnego ani żadnej chemii. Nie miałam problemu z rozrobieniem jej z wodą - bardzo podoba się pomysł maseczki w proszku. Tego typu produkty dłużej utrzymują świeżość. Kopiasta łyżeczka maski na łyżeczkę wody to u mnie konsystencja idealna. Maseczka odżywia, wygładza i nawilża. Cera jest po niej promienna, wyciszona, wygładzona i zdrowa. Zapach jest cudowny, takie karaibskie kokosy z delikatną domieszką mleka. Opakowanie jest ekologiczne, maseczka jest fenomenalna, jedynym problemem jest dostępność - Miodowa Mydlarnia zniknęła z drogerii i poza targami można ją kupić tylko przez internet, tylko w Polsce. Poza tym - naprawdę polecam.
    Zalety:
    • Działanie
    • Forma - proszek jest super!
    • Skład
    Wady:
    • Dostępność produktu
  • 4 marca 2022 o 23:21
    Rewelka
    Maseczka w formie proszku znajduje się w szklanym, niskim słoiczku z czarną, metalową zakrętką. Opakowanie jest solidne i eko, bez plastiku. Produkt dość niepozorny, a jakże skuteczny. Maseczke należy rozrobić z wodą, by zmienić jej konsystencję z proszku w papkę. Odpowiednio przyrządzona maska nie spływa z twarzy. Trzeba przyznać, że formula została dobrze przetestowana, dzięki czemu aplikacji nie sprawia użytkownikowi kłopotu. Maseczka pachnie delikatnie, trochę słodko, jakoś mocno kokosa tam nie czuje, ale nie używam kosmetyków tego typu dla zapachów a działania. Maseczka nawilża skórę, sprawia, że wygląda na gładszą, jest aksamitna w dotyku. Dalsze etapy pielęgnacji skóra przyjmuje bez zarzutu.
  • 22 lutego 2022 o 8:35
    Polecam
    Kupiona z ciekawości na targach. Mam cerę mieszaną w kierunku suchej, więc potrzebuję odżywczych maseczek. Ma piękny, bo prosty i naturalny skład w formie sproszkowanej. Opakowanie to mały, uroczy szklanek słoiczek, który można po zużyciu maseczki śmiało zostawić i użyć do czegoś innego. Łatwe przygotowanie maseczki, choć jej konsystencja nie jest jednorodna. Zapach delikatny, mleczno-kokosowy. Nie uczula, nie podrażnia, a koi i nawilża. Łatwo zmywa się wodą, jest dość wydajna. To mój pierwszy naturalny kosmetyk, z którego jestem zadowolona i w przyszłości kupię ponownie.
    Zalety:
    • prosty, naturalny, krótki skład
    • szklane, poręczne opakowanie
    • nie uczula
    • nawilża i wygładza
    • delikatny zapach
    • dosyć wydajny
    • produkt polskiej firmy
  • 28 września 2020 o 17:34
    Kokosowa otulina
    Maseczkę kupiłam na eko targach które były w mojej okolicy, był to świadomy, zaplanowany zakup - wiedziałam że ta na zimne miesiące będzie dobra dla mojej skóry. Maseczka jest w formie proszku, ale nie bardzo drobnego. Pachnie mlekiem w proszku i kokosem- mi pasuje :). Maska starczyła rzeczywiście na tyle ile jest napisane na opakowaniu. Jest ono dosyć małe, ale uważam że to ok - jeśli się sprawdzi to możemy zawsze kupić drugie, a jeśli nie to nie będziemy żałować. Fajnie że opakowanie jest szklane, można wykorzystać na drobiazgi albo inny kosmetyk - np. w podróż. Bardzo doceniam. Sama maska świetnie sprawdzała się na skórze mieszanej. Dobrze nawilżała i wygładzała skórę. W połączeniu z eliksirem szafranowym tej marki działa cuda na twarzy. Jedyne co, to mogłaby być drobniej zmielona - na więcej chyba by starczyła.
    • Polska firma
    lumiaa
    6 maja 2020 o 0:54
    Odżywcza
    Maska daje widoczne rezultaty w postaci ujędrnionej i odżywionej skóry, która nam mówi wyraźnie dziękuję po jej zastosowaniu. Można także tuningować maseczkę przez dodanie kilku kropli olejku. Pewnym mankamentem jest fakt że maseczkę należy samodzielnie ubełtać z proszku, a następnie otrzymaną pastę nałożyć na twarz. Mam problem z uzyskaniem odpowiedniej gęstości ale przypuszczam że to kwestia wprawy. Maska nie jest całkowicie jednolita, ma takie jakby grudki. Natomiast zmywa się bez problemu. Wyczuwalny zapach jakby mleka w proszku? Podsumowując mimo, że nie byłam dotychczas przekonana do idei kosmetyków naturalnych (szybko się psuło, źle pachniało, konzystencja, formuła) to aktualnie muszę przyznać że w tej dziedzinie doszło do gigantycznego postępu także na rzecz jakości i komfortu używania oraz różnorodności użytych składników jak i działania. Tak jest w przypadku miodowej mydlarni. Moja skóra to lubi. Brawo.