Dezodoranty i antyperspiranty

Lady Speed Stick Deodorant Gel Aloe 48H Antyperspirant w żelu

• 21 czerwca 2021 o 11:08
    Słabo...
    Ten antyperspirant trafił do mnie przez osobę która mi go kupiła, sama raczej bym go nie wybrała. Wygląda obiecująco ale niczym tak za bardzo nie różni się od pozostałych "Speed Sticków". Opakowanie bardzo przeciętne, jednak w klimacie marki. Fajnie, że jest to wersja aloesowa, jednak żadnego chociażby ekstraktu z tej rośliny w składzie nie znajdziemy. Co ma tutaj pielęgnować, jak to powiedział producent? Na dodatek w INCI mamy alkohol denat, co zdecydowanie mnie nie zachwyca. Aby wycisnąć trochę produktu należy pokręcić kółeczkiem i antyperspirant w formie żelu wychodzi przez dziurki. Nakłada się prosto i równomiernie, tu nie ma się nad czym zachwycać. Nic nie spływa, zdecydowanie nie jest rzadki. W miarę szybko schnie i nie tworzy plam na ubraniach, chociaż mokry żel lubi się transferować na materiał (to raczej nikogo nie dziwi) oraz zostawia swój zapach na nim. Podoba mi się zapach tego antyperspirantu, który jest rześki i według producenta ma przypominać aloes. Moim zdaniem zapachu tej rośliny nie przypomina i jedyne co ten antyperspirant ma wspólnego z aloesem to grafikę i nazwę na opakowaniu. Lecz nie da się ukryć - jest ładny i przyjemny. Nie utrzymuje się specjalnie długo, nie zwraca uwagi. Antyperspirant ten chroni bardzo przeciętnie. Zdecydowanie nie jestem osobą która ma problemy z intensywnym poceniem się, ale ten produkt i jego działanie (lub jego brak) mnie nie satysfakcjonuje. W upalne dni po jego użyciu trzy godziny po wyjściu na dwór i małym wysiłku fizycznym jestem w stanie wyczuć, że moje pachy już robią się mokre. Co prawda chroni przed przykrym zapachem, ale to tyle. To nie produkt który zatrzymałabym u siebie na dłużej. Co z tego że fajnie pachnie i chroni przed brzydkim zapachem, skoro to potrafi 99% antyperspirantów. Nie przekonał mnie do siebie na tyle, abym sięgnęła po niego ponownie. Uważam, że można znaleźć o wiele lepsze produkty do ochrony przed potem.
  • 30 kwietnia 2020 o 14:52
    Spełnia swoje zadanie
    Bardzo fajny antyperspirant. Nie podrażnia, maskuje pot, nie tworzy plam na ubraniach. Dość długo się wchłania, więc trzeba uważać, aby nie zostawić go na ubraniu. Pierwszy tego typu kosmetyk używany przeze mnie, ale jestem z niego zadowolona. Fajny zapach i wygodne w użyciu opakowanie.
    Zalety:
    Wady:
  • 4 kwietnia 2020 o 7:57
    LSS jak zwykle nie zawodzi!
    Kupiłam jakiś czas temu wersję dezodorantu w żelu z aloesem tym bardziej, że inne wersje tego produktu całkiem dobrze się u mnie sprawdzały. W okresie zimowym ten produkt sprawdzał się dobrze: chroni, ma świeży i długotrwały zapach i wygodną formę aplikacji. OPAKOWANIE Fioletowe opakowanie charakterystyczne dla tej marki od razu rzuca się w oczy na półce, choć patrząc na same fioletowe dezodoranty można dostać oczopląsu i łatwo się pomylić w wyborze. Tutaj mamy ułatwienie w postaci grafiki z liściem aloesu. Opakowanie przypomina opakowanie sztyftu i trzeba uważać żeby sie nie pomylić przy zakupie. Tutaj jednak w opakowaniu widoczny jest przezroczysty żel, co nieco ułatwia sprawę. Całość wykonano z mocnego plastiku, któremu nie straszne są upadki. Wykręcany dozownik działa bez zarzutu, a produkt przed pierwszym użyciem zabezpieczony jest naklejką. DEZODORANT Po otwarciu opakowania pierwsze co przykuło moją uwagę to zapach. Nie jest to typowy zapach aloesu, wcale go nie przypomina. Jest bardzo świeży i spodobał mi się od razu. Utrzymuje się na skórze przez dłuższy czas i pozwala czuć się komfortowo. Żel jest przezroczysty, ma dosyć gęstą konsystencję dzięki czemu po aplikacji nie spływa i dość szybka zasycha na skórze. Poprzez przekręcenie dozownika wydobywa się przez dziurki na górze opakowania. Bardzo łatwo go zaaplikować, ale musimy uważać, aby nie przesadzić z ilością. Bardzo dużym plusem jest to, że nie pozostawia śladów na ubraniach (przy jednej z żelowych wersji niestety mi się to zdarzyło). Co do najważniejszej kwestii, czyli ochrony - bardzo dobrze chroni nawet podczas aktywnego wypoczynku czy stresujących sytuacji można na niego liczyć. Produkt jest tani, można go nabyć praktycznie wszędzie, gdyż jest bardzo popularny. PLUSY + przyjemny zapach + trwałe i praktyczne opakowanie + dobra ochrona + nie brudzi ubrań + niska cena + wydajność + dobra dostępność
  • 8 marca 2020 o 11:31
    Dla mnie tragiczny
    Jedyny plus tego kosmetyku to zapach- jest przyjemny i dość długo się utrzymuje. Co do działania jest słabe. Nie chroni przed potem. Może ewentualnie nadać się na mroźną zimę. Sama formula fatalna- co prawda dobrze się rozprowadza i nie potrzeba dużo produktu ale co z tego jak nie wchłania się i nie zasycha. Po godzinie od aplikacji czuję mokre pachy!!! nie czuję takiego efektu nawet jeśli nic nie użyję!!!! to ma być produkt chroniący przed mokrymi pachami???? On sam powoduje ten problem. Ja lubię użyć dezodorantu i czuć się sucho a nie pół dnia czekać az sie wchłonie- nie widzę sensu kupować tego produktu i nikomu nie polecam. Zresztą produkty Lady Speed Stick w porównaniu do konkurencji są słabe/.
    Horaniu
    25 listopada 2019 o 22:21
    Godny polecenia
    Jest to mój pierwszy produkt tego typu, nigdy jeszcze nie używałam antyperspirantu w żelu. Teraz nie wyobrażam sobie innego. Zakochałam się, przyznaję. Produkt bardzo łatwo się aplikuje, wykręca się go i aplikuje żel. Cudownie pachnie aloesem i długo się utrzymuje. Z efektu cieszę się kilka naprawdę długich godzin, nie jest to na pewno 48, jak jest na opakowaniu. Zapach czuję przy poruszaniu się w ciągu dnia i antyperspirant nieźle sobie radzi w stresowych sytuacjach, gdzie to pocenie występuje. Nie brudzi ubrań i szybko się wchłania. Nie podrażnia skóry i jest dla niej bardzo łagodny. Bardzo polecam i na pewno będę sięgać po inne warianty zapachowe.