Kremy BB, CC i DD

SVR Clairiar, CC Creme Krem CC barwiący SPF 50

SVR Clairial
SVR Clairial Krem CC wyrównujący koloryt skóry SPF 50+, Light light 40 ml
e-ZikoApteka.pl
SVR Clairial Creme CC Medium Korektor na przebarwienia i wyrównujący koloryt SPF 50+, 40 ml

• 12 lutego 2022 o 19:59
    Nie dla mnie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Dostałam na spróbowanie próbkę tego kremu cc w super pharm. I dobrze że go wypróbowałam zanim kupiłam.. kolor ładnie u mnie się wyrównał ale po godzinie od zastosowania zaczela mnie strasznie piec twarz. Musiałam jak najszybciej zmyć.
    Zalety:
    • Wyrównał mi kolor skóry
    Wady:
    • Uczulił mnie
    Drogeria Super-Pharm
    HonoSa
    27 kwietnia 2021 o 14:15
    Bardzo nieudana "CC operacja"
    Moje dotychczasowe doświadczenia z kosmetykami SVR były i są pozytywne. Cenię sobie na przykład ich delikatnie barwiący krem do skóry suchej z SPF 50, a także niebarwiące kosmetyki z wysoką ochroną przeciwsłoneczną. Ponieważ jednak nie używałam wcześniej kremów CC(dotychczas tylko BB), z ciekawością sięgnęłam po tę propozycję od lubianej przeze mnie marki, szczególnie, że Clairiar gorąco poleciła mi pani farmaceutka-jako sprawdzony i niezawodny. Niestety , ja i Clairiar chyba nigdy nie zapałamy do siebie nawet cieniem sympatii. Kosmetyk ma dla mnie zbyt tępą, bardzo gęstą konsystencję, przypominającą mi korektor. Po nałożeniu czuję się jak z kilogramem gęstego fluidu na buzi. Przebarwienia są wprawdzie zamaskowane, ale efekt- dla mnie-zbyt nienaturalny. Kolor specyfiku jest dla mnie za ciemny, co tylko potęguje u mnie wrażenie maski. Niestety, nie jestem w stanie używać go ani solo, ani pod makijaż. Być może za bardzo odzwyczaiłam się od kosmetyków o takiej fakturze. Mam jednak wrażenie, że twarz po użyciu tego kremu zwyczajnie wygląda na szarą i zgaszoną. Nie mam pomysłu, jak zużyć ten kosmetyk.Plusem jest na pewno jego wydajność i bardzo wysoka ochrona SPF.
    • ochrona przeciwsłoneczna
    • ukrywa przebarwienia
    Wady:
    • odcień zbyt ciemny dla bladzioszków
    • zbyt gęsta, wręcz tępa konsystencja
    • kosmetyk -moim zdaniem - nie nadaje się jako baza pod makijaż
    • gasi" twarz, buzia wygląda na zmęczoną
  • 7 lutego 2019 o 19:15
    Idealny na co dzień
    Na co dzień jestem zwolenniczką delikatnego i naturalnego makijażu, a gdy mogę połączyć go z pielęgnacją i ochroną przeciwspłoneczną to jestem zachwycona. Taki właśnie jest ten krem CC - działa na wielu płaszczyznach. Ma lekkie krycie, ale można je zbudować tam gdzie trzeba. Na skórze wygląda bardzo ładnie i naturalnie, nie podkreśla suchych skórek, porów czy niedoskonałości. Pięknie dopasowuje się do koloru skóry, zakrywając przebarwienia i zaczerwienienia. Jest bardzo delikatny - nie podrażnia, nie zapycha. Przypudrowany zachowuje się na skórze jak podkład i utrzymuje przez kilka godzin. Do tego wielki plus za tak wysoki SPF 50 ! Dla mnie ideał na lato, ciepłe dni i w dni, gdy nie muszę mieć na sobie makijażu przez cały dzień.
    Zalety:
    • lekka formuła
    • krycie
    • naturalne wykończenie
    • spf50
    • trwałość