Kremy uniwersalne

La-Le Krem do twarzy dla cery naczynkowej

Kpttt
    22 czerwca 2023 o 10:43
    Fajniutki
    Krem ma dobrą konsystencję, nałożyłam grubszą warstwę nie wałkował się tylko wchłonął w skórę. Mam podrażnioną skórę na policzkach, nic nie piekło a wręcz przyjemne uczucie nawilżenia a do tego delikatny zapach. Mam nadzieję że na moje delikatnie popękane naczynka też pomoże.
  • 7 czerwca 2023 o 16:19
    Średniak, nie działa na naczynka.
    Krem kupiłam na Allegro w poszukiwaniu czegoś, co okiełzna moją czerwoną twarz i ją trochę wyciszy. Zapłaciłam za niego ponad 40 zł, także to dość sporo. Zacznę od tego, że jestem posiadaczką wrażliwej cery, z zaczerwienieniami, naczynkowej. Produkt zapakowany jest w ładny, szklany słoiczek z minimalistyczną etykietą. Łatwo wyzerować go do końca, to lubię bardzo w produktach. Konsystencja jest dość gęsta, żółty kolor, aksamitna. Krem jest bogaty, nakładam go tylko na noc. W mojej opinii nie nadaje się pod makijaż. Zapach dość intensywny, lekko ziołowy, z nutą kwiatową. Bardzo ładny i przyjemny. Formuła wzbogacona o olej z rokitnika, macerat z forsycji, ekstrakt z arniki górskiej, czyli brzmi świetnie na naczynka, ALE. Niestety poza nawilżeniem i cudownym otuleniem cery na noc nie robił nic innego. Nie widziałam kompletnie rozjaśnienia mojej twarzy, ani jej wyciszenia i uspokojenia. Zdecydowanie nie kupię tego produktu ponownie, gdyż od kremu za tą cenę oczekuję znacznie więcej niż tylko nawilżenia.
  • 7 maja 2023 o 11:20
    Najgorszy krem ostatniej dekady
    Wiele osób zachwyca się kosmetykami tej marki. Szczególnie ich kremy mają bardzo dobre opinie w internecie. Musiałam więc ich spróbować. Po sprawdzeniu testerów na Ekocudach padło na krem do cery naczynkowej. Wydawał się bogaty, kojący, idealny na zimę i jako domknięcie pielęgnacji. Moja skóra jest mieszana, mocno się odwadnia, zdarzają mi się podrażnienia i lekki rumień na policzkach. Mam skłonność do ŁZS, chociaż w momencie stosowania tego kremu było ono w remisji i miałam bardzo zadbaną cerę. Zimą jak każdy lubię bogatsze konsystencje pod które zazwyczaj dorzucam jakieś serum wodne. Pierwsze wrażenie nie było pozytywne. Krem, który oglądałam na Ekocudach było jaskrawopomarańczowy, mój egzemplarz - śnieżnobiały. Podobno to normalne według producenta, że krem zmienił kolor. Dla mnie to niedopuszczalne. Krem zawdzięcza swój kolor olejowi z rokitnika, który powinien trzymać swój kolor przez cały okres przydatności kremu. Niestabilność formuł to coś co mnie bardzo odrzuca, bo z jednej strony jest to strata jakiś właściwości pielęgnacyjnych, z drugiej oznaka, że krem nie jest wystarczająco chroniony przed psuciem się, co później może odbić się na stanie naszej skóry. A ja swoje kosmetyki bardzo dobrze przechowuję - w ciemnym chłodnym pomieszczeniu. Mimo to postanowiłam stosować ten krem. Miał on z jednej strony bardzo przyjemny i ciekawy zapach, coś a la wieczorowe damskie perfumy. Z drugiej strony po kilku godzinach ten zapach robił się trochę męczący. W miarę stosowaniu kremu zapach się ulatniał ze słoiczka i gdzieś tak po 1,5 miesiąca stał się bardziej dyskretny. Przechodząc do samego działania. Pierwsze użycie było bardzo na plus. Krem dał efekt otulenia, ale bez zaklejającej tłustości. Skóra miała ładne naturalne wykończenie, lekko matowe (choć to pewnie zależy od użytej ilości - u mnie mały groszek). Zaróżowienia się fajnie wyciszyły. Nawilżenie było tak 5/10, konieczne było użycie mocno nawadniającego serum pod spód. Krem sam w sobie w ogóle nie nawilża, raczej tworzy okluzyjny kompres. Następne spotkania z tym kremem jednak nie były tak dobre. Chociaż ekstrakty ziołowe wyciszyły moje zaróżowienia, to po 1,5 tygodnia zauważyłam, że mam baaardzo mocno odwodnioną skórę. W dodatku skóra na kościach policzkowych i pod oczami mnie strasznie swędziała i pojawiły się tam nowe zaróżowienia. Postanowiłam go jednak używać dalej. No i niestety po kolejnych 2 tygodniach moja skóra zrobiła się sucha jak wiór. Sebum na nosie było strasznie suche (tzw "piasek"), pod oczami i wokół ust miałam totalną Saharę i zmarszczki z odwodnienia. Dodam, że cały czas stosowałam pod spód sprawdzone serum nawilżające. Masakra. Probowałam ten krem zużyć na dekolt albo na dłonie ale tu nie było żadnego efektu. Przez chwilę czuć otulenie, a po godzinie mam suchą skórą na której siedzi ciężka warstwa kremu. Strasznie dziwna sytuacja.
  • 27 stycznia 2022 o 7:27
    Naprawdę dobry
    Super, mam już drugie opakowanie a rzadko kupuję pod rząd ten sam produkt. Zapach dość intensywny i specyficzny ale dla mnie cudowny. Gdyby istniał balsam do ciała o takim zapachu to bym kupowała.
  • 22 sierpnia 2021 o 22:09
    Zbyt mocno perfumowany
    Mam cerę naczynkową, w zimie skłonną do przesuszania, latem - do niedoskonałości, bardzo jasną, cienką, jestem po trzydziestce. Szukałam kremu na noc, koniecznie o dobrym składzie. Takiego, który nawilży zmęczoną latem skórę, ale jej przy tym nie zapcha. Konsystencja kremu jest puszysta, łatwo się daje nałożyć na twarz i rozsmarować, wchłania się szybko do pełnego matu. Skóra po jego użyciu jest taka "napita", miękka, gładka. Niestety, od początku używania tego kremu mam problem z zaakceptowaniem zapachu. Jest bardzo intensywny, orientalny (kadzidlany z nutą cytrusów), utrzymuje się bardzo długo, roznosi po pomieszczeniu, w którym jestem. Tam, gdzie ja, tam ON bez opcji ucieczki! Bardzo lubię mocno perfumowane kosmetyki, jednak ta nuta zapachowa zupełnie mi nie odpowiada, męczy i irytuje. To sprawia, że jakoś dokończę to opakowanie i więcej już nie kupię tego kremu.
    Zalety:
    • Nawilża, koi skórę.
    • Nie zapycha.
    • Jest bardzo wydajny.
    • Duża pojemność.
    • Estetyczne eco opakowanie: szklany słoiczek bez miliona pudełeczek, plastikowych owijek itp.
    Wady:
    • Zbyt intensywny zapach przywodzący na myśl kadzidełka, przełamane cytusową nutą.
    • Opakowanie jest mało higieniczne - szklany słoiczek, do którego wsadza się paluchy...;)