Płyny do demakijażu

BasicLab Dermocosmetics Micellis, Żel oczyszczający do skóry naczynkowej i wrażliwej

Stara wersja produktu

BasicLab Micellis Kojący Żel Oczyszczający 300ml
Basiclab Micellis
BasicLab Kojący żel oczyszczający do skóry naczynkowej i wrażliwej, 300 ml 300 ml

izoolka
    5 lutego 2024 o 21:36
    Średni
    Mam skórę mieszaną - lekko się przetłuszcza w strefie T, pojawiają się czasem niedoskonałości a reszta twarzy jest raczej normalna z naczynkami. Żel jak dla mnie nie zrobił nic spektakularnego, po prostu oczyszcza - na pewno lepiej zmywa makijaż niż zielona wersja ale po użyciu mam uczucie ściągnięcia całej skóry i natychmiast muszę coś nałożyć. Jak za tą cenę bez szału.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • skóra po użyciu jest ściągnięta i jakby podrażniona
  • 18 grudnia 2023 o 18:38
    Zwykły żel
    Mam cerę naczynkowa i wrażliwa , zużyłam dwa opakowania i jakoś mnie nie zachwycił. Miałam wrażenie,że słabo domywa dlatego myłam twarz dwukrotnie nawet mając sama pielęgnację. Żel jest delikatny ale moja skóra się nim nie zachwyca a po myciu była delikatnie ściągniętą. Jestem rozczarowana gdyz z tej serii witamina C jest rewelacyjna i kupuje regularnie.
    Zalety:
    • Bezzapachowy
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Uczucie nie domycia
    • Po zastosowaniu uczucie ściągnięcia i potrzebna nałożenia odrazu czegoś nawilżającego.
  • 9 listopada 2023 o 20:43
    Dobry skład, ale szczypie w oczy.
    Kupiłam ten żel skuszona poleceniami, ale przede wszystkim dobrym składem. Mam ŁZS więc szukam produktów, w których jest jak najmniej konserwantów i wielkich niewiadomych typu perfumy. ZAPACH jest dość chemiczny, ale na szczęście delikatny i szybko się ulatnia. KONSYSTENCJA to typowy przeźroczysty żel. Pieni się nieco mniej, niż żele, które dotychczas używałam. Wg mnie to na plus. Jedna pompka spokojnie wystarczy na umycie twarzy i dekoltu. DZIAŁANIE Dobrze oczyszcza skórę. Pozostawia cerę przyjemnie odświeżoną i aksamitną. Nie przesusza, nie powoduje uczucia ściągnięcia. Nie wywołał podrażnień skóry, ale też nie zaobserwowałam jakoś szczególnie kojącego działania. Niestety ma sporą wadę - bardzo szczypie w oczy. W związku z tym nie nadaje się do demakijażu oczu. Samej skuteczności demakijażu nie oceniam, gdyż do tego używam innych produktów. Żel to drugi krok w mojej pielęgnacji. Cery naczynkowej nie mam, więc tej kwestii też nie oceniam. Dużo dobrego słyszałam o produktach BasicLab. Jest to mój pierwszy kosmetyk z tej firmy. Wypada dobrze, ale bez rewelacji, jakich oczekiwałam po recenzjach. Biorąc pod uwagę dość wysoką cenę, nie wiem czy do niego wrócę.
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Nie podrażnia
    • Nie wysusza
    Wady:
    • Szczypie w oczy
  • 16 sierpnia 2023 o 12:21
    nie jest zły, ale nie jestem jego fanką
    Posiadam cerę mieszaną z tendencją do nawrotów trądziku różowatego - przez to cera jest wymagająca i wrażliwa. Produkt w wygodnej buteleczce z pompką. Żel jest bezbarwny i ma delikatny chemiczny zapach. Przy moim myciu twarzy potrzebna 1 lub 2 pompki, które mydle w dłoniach, a następnie myje wytworzoną pianą twarz. (mój demakijaż jest dwuetapowy i to był zawsze 2 etap - przy pojedynczym myciu tylko żelem, nie dałoby rady za jednym zamachem). Przy myciu zależnie od dnia podrażniał mi delikatnie oczy, a na ustach pozostawiał specyficzny posmak. Nie zauważyłam poprawy stanu cery przy używaniu go. Nie zauważyłam efektu łagodzenia - a jest co u mnie łagodzić. Czy nawilża? Nie zauważyłam. Czy wysusza? Też nie. Niby nie jest zły, ale życia mi nie odmienił. Przy tej cenie myślałam, że może jednak je odmieni :D
    Zalety:
    • butelka
    • pompka
    • brak perfumowanego zapachu
    Wady:
    • szczypie czasem w oczy
    • zostawia specyficzny smak na ustach
  • 19 marca 2023 o 22:28
    Lubię
    Bardzo fajny produkt ale po kolei. Żel mamy zamknięty w olbrzymiej butli, która nie będzie łatwo zużyć. Ja w swojej końca nie widzę. Wydajność jak najbardziej na plus. Konsystencja jest typową żelową, dodatkowo bezzapachowa i przeźroczysta. Jedna pompka spokojnie pozwala na umycie całej buzi,szyji a nawet dekoltu. Myję się szybko i łatwo a poślizg na twarzy nie powoduje żadnych nieprzyjemnych odczuć. Żel nie wyrządza żadnej krzywdy. Nic nie szczypie, nic nie piecze... Nawet moje oczy nie wołają bogów po przetarciu powieki... coś wspaniałego, nie mam żadnej mgły itp Żel pod tym względem jest wspaniały, śmiało mogłabym umyć nim synka bo łagodność jest tu perfekcyjna. Oczyszcza skórę ale wymaga dalszej pielęgnacji. Sam w sobie jest za słaby a po umyciu buzi sama się prosi o dalsze kroki... Krem serum to już zależy od naszych upodobań. Z produktu jestem zadowolona, używa się go łatwo (pompka) higienicznie i przyjemnie, nawet ten różowy kolor bardziej mi się podoba w łazience