Płyny do demakijażu

Cien Food For Skin, Płyn micelarny 3 w 1 do demakijażu twarzy, oczu i ust `Odświeżenie z goździkiem`

• 20 lutego 2025 o 17:15
    Taki sobie.
    Produkt ma przyjemne dla oka i wygodne opakowanie oraz delikatny, nawet ładny zapach. Dobrze radzi sobie z usunięciem makijażu. Nie wiem czy nawilża ale wiem, że nie wysusza skóry. Co do tego nawilżenia to tego nie zauważyłam, bo zawsze po demakijażu myję twarz- bo micele trzeba zmyć. (Aczkolwiek producent informuje, że ten płyn nie wymaga spłukiwania...) Produkt jest średnio wydajny (starczył mi lekko na ponad miesiąc codziennego stosowania) i dostępny chyba tylko w Lidlu, a jego cena regularna moim zdaniem powinna być trochę niższa. Niestety zdarza się, że piecze w oczy i skórę (na skórze to uczucie jest słabiej i krócej wyczuwalne), zwłaszcza przy kilku pierwszych aplikacjach bądź po przerwie w stosowaniu. Moim zdaniem byłby to całkiem fajny płyn, gdyby nie to pieczenie, bo właśnie ze względu na to raczej nie sięgnę po niego ponownie.
  • 9 listopada 2022 o 20:14
    Słaby, słaby
    Skusiłam się na ten płyn, gdyż żel do mycia twarzy okazał się niezły. Ale płyn micelarny totalnie nie był dla mnie. Niby demakijaż oczu, ale nie dość, że nie domywał to miałam uczucie pieczenia.
  • 24 października 2022 o 23:35
    To nie jest dobry produkt
    Kosmetyk kupiłam z ciekawości w Lidlu za dosłownie kilka złotych. Produkt jest w klasycznym opakowaniu o pojemności 200 ml z zamknięciem na klik. Jakość opakowania oceniam na duży plus. butelka nieraz lądowała na podłodze i nic się z nią nie stało, zakrętka również w idealnym stanie. Producent przedstawia płyn jako produkt 3w1 do demakijażu, oczu i ust. Ma delikatnie usuwać makijaż oraz pozostałe zanieczyszczenia skóry nagromadzone w ciągu dnia. Pozostawia skórę idealnie czystą, odświeżoną i nawilżoną. Ma nie wymagać spłukiwania, beż nieprzyjemnego pocierania (!), usuwa nawet wodoodporny makijaż (!) i odpowiedni dla osób noszących szkła kontaktowe. A jak było naprawdę? Przy wyżej wymienionych cechach podkreśliłam niektóre. Produkt przede wszystkim nie nadaje się do zmywania oczu. Piecze niemiłosiernie, zwykły tusz nawet nie chce zejść, więc założę się, że wodoodporny już tym bardziej nie zejdzie. Nie jestem posiadaczką ani osobą noszącą szkła kontaktowe i jeśli mnie, osobę bez takiego problemu szczypią oczy to założę się, że oczy takich osób będą niestety mocno podrażnione. Poza tym, po nasączeniu wacika płynem a potem przy pierwszym przetarciu skóry jest uczucie jakbym jechała czymś ostrym, no po prostu coś bardzo nieprzyjemnego. Skóra wydawała mi się podrażniona, przesuszona. Miejscami zaczerwieniona. Mocniej kryjące produkty, typu podkład, korektor - trzeba się natrzeć lub mocno nasączyć wacik, aby móc cokolwiek zmyć. Ja niestety go nie wykończyłam, przekazałam go dalej, bo u mnie wylądowałby w śmietniku :(
    Zalety:
    • wersja wegańska
    • obecność składników natruralnych
    Wady:
    • kompletnie nie radzi sobie z tuszem do rzęs
    • podrażnia skórę
    • mało wydajny
    • nie przyjemny po nasączeniu wacika
  • 18 marca 2022 o 22:06
    Nie radzi sobie z mocniejszym makijażem
    Kupiłam go głownie z przeznaczeniem jako płyn do demakijażu oczu i nic więcej. Cena dosyć niska , dlatego też nie spodziewałam się cudów. Makijaż zmywa, ten lżejszy . Nie radzi sobie natomiast z produktami długotrwałymi, wodoodpornymi . Wieczorem wydaje sie, że niby wokół oczu wszystko jest zmyte, a jednak rano widzę niewielką padnę pod oczami. Nigdy nie pokusiłabym się o pozostawienie płynu micelarnego na twarzy bez zmycia go wodą po zmyciu makijażu . Taki płyn pozostawiony długo na skórze może podrażniać i wysuszać . Pokuszę się jeszcze o tę wersje różową , dla porównania. A do tego płynu micelarnego raczej nie wrócę.
  • 29 grudnia 2021 o 10:14
    Zaskakująco dobry micel
    Płyn micelarny Cien kupiłam w Lidlu w cenie około 6-7zł, przy czym jego pojemność to 200ml. Dobra cena? Według mnie jak najbardziej biorąc pod uwagę, że to kosmetyk stworzony nie tylko do twarzy, ale i oczu oraz ust. Byłam ciekawa jego działania, bo jest również polecany osobom noszącym szkła kontaktowe, także od razu nasuwa się myśl, że powinien być odpowiedni do skóry wrażliwej. Na opakowaniu napisano ‘każdy rodzaj cery’, nie wykluczono wrażliwej oraz w opisie uwzględniono obietnice łagodzenia podrażnień dzięki zawartości ekstraktu z pączków kwiatowych goździkowca korzennego. Musiałam więc go sprawdzić :) Na początek dwa słowa o mojej cerze. Jest sucha i wrażliwa, dlatego tak bardzo zainteresował mnie ten produkt. Zamknięty w plastikowej butelce na zatrzask, z prostą szatą graficzną. Bardzo podoba mi się zapach – odświeżający, pobudzający, dla mnie pachnie taką czystością. A jak działa? Zaskakująco dobrze! Jako posiadaczka wrażliwych oczu mogę potwierdzić, że ten micel krzywdy oczom nie robi. Nie szczypie, nie powoduje zaczerwienienia - a wierzcie mi, różne już hece miałam z micelami. Ten jest rzeczywiście łagodny dla oczu, nie wymaga pocierania. Ja to robię tak, że wylewam trochę płynu na wacik i przytrzymuję chwilę na oczach, po czym delikatnym ruchem w dół usuwam rozpuszczone kosmetyki. Nie używam produktów wodoodpornych, ale lubię te o przedłużonej trwałości i płyn radzi sobie z nimi bardzo dobrze. Mam tu na myśli głównie tusz do rzęs, bo o ile powieki łatwo jest zmyć, tak tusz czasem zostaje na rzęsach a rano człowiek budzi się z pandą wokół oczu. Tu nie mam tego problemu, makijaż jest usunięty dokładnie. Nie ma też utrudnień w usuwaniu trwałych szminek a te przyznaję, uwielbiam w wersjach długotrwałych. Takie formuły szminek, szczególnie matowe, potrafią być trudne w zmywaniu i często musiałam w takich sytuacjach sięgać po olejek do demakijażu a tu radzę sobie nawet zwykłym płynem, także fajnie :) Jeśli ktoś zwraca uwagę na składy to tu mamy sporą zawartość składników naturalnych, min. 90%. Ja jeśli mam opcję wyboru to oczywiście wybiorę te z naturalnym składem, ale nie ukrywam, że kieruję się przede wszystkim ich skutecznością przy moim typie cery. Skład jest ważny, ale kosmetyk ma przede wszystkim działać. Jest jedna rzecz, która w opisie mi się nie podoba. Napisano 'nie wymaga spłukiwania' i zastanawiałam się czy dobrze widzę. Najpierw mam rozpuścić makijaż, usunąć to wacikiem i nie umyć już skóry? W jakiś magiczny sposób 100% brudów znajdzie się na waciku? No nie.. płyn micelarny trzeba zmyć z twarzy i to jak dla mnie nawet nie podlega dyskusji. Zawsze po płynie micelarnym myję twarz pianką/żelem i to się nie zmieni. Poza tym wszystko inne oceniam na plus. Płyn jest tani, skuteczny i w mojej opinii bezpieczny dla skóry, polecam :)
    Zalety:
    • dobrze usuwa makijaż, nawet ten o przedłużonej trwałości
    • łagodny dla skóry
    • delikatny dla oczu, nie podrażnia, nie szczypie
    • duża zawartość naturalnych składników
    • nadaje się do cery wrażliwej
    • ma piękny, świeży zapach
    • wydajny
    • niska cena
    Wady:
    • na opakowaniu napisano, że nie wymaga spłukiwania i nie za bardzo się z tym zgadzam, w mojej opinii każdy micel powinno się usunąć ze skóry i umyć twarz za pomocą pianki/żelu