bebeauty Maska na tkaninie łagodząca

• 25 czerwca 2020 o 18:18
    Działanie tak jak po nawilżającej z tej samej serii
    Po poprzednich nieprzyjemnych doświadczeniach z maseczkami z tej serii, postanowiłam dać szansę kolejnej, bo i tak miałam ją w zapasie. Nauczona doświadczeniem, tym razem dużo uważniej rozkładałam płachtę, starałam się jej nie rozciągać, aby nie straciła kształtu i finalnie jestem zadowolona z efektu działania. Trzymałam ją na twarzy ok. 20 minut i w kilku miejscach już zdążyła wyschnąć. Po jej zdjęciu, skóra była dobrze nawilżona, odżywiona i zregenerowana, nieco ukojona. Działanie bardzo podobne do nawilżającej z tej samej Biedronkowej serii.
    Zalety:
    • nawilża; odżywia; regeneruje; niska cena
    Wady:
    • trzeba uważać, bo płachta lubi się rozciągać i tracić domyślny kształt; słabo koi
  • 1 kwietnia 2020 o 12:16
    Z braku czegoś lepszego....
    Używa od:próbka
    To już któraś z kolei maska w płachcie, którą kupiłam, przetestowałam i do której nie wrócę. To coś z rodzaju - o maska za kilka złotych, spróbuję, bo czemu nie :) Nie twierdzę oczywiście, że tylko te z wyższej półki naprawdę działają i są warte swojej ceny - nie, absolutnie nie. Czasami można trafić na perełki w bardzo dobrej cenie, ale ta maska, moim zdaniem, do tej grupy nie należy. Jest, no po prostu, bardzo średnia. Maskę kupiłam w Biedronce podczas jakiś spożywczych zakupów. Trochę poleżała w łazience aż nadszedł czas żeby z niej w końcu skorzystać - moja cera była trochę w potrzebie - klimatyzacja, ogrzewanie i zabiegi kwasami dały jej w kość. Normalnie mieszana, przetłuszczająca się w strefie T, teraz odwodniona, wysuszona i ściągnięta po każdym myciu. Tu potrzeba czegoś silnie odżywczego i łagodzącego. Jako dodatkowy krok w pielęgnacji sprawdzi się oczywiście maska w płachcie. Tu właśnie zastosowała maskę Be Beauty - mamy w niej ekstrakt z matchy, sok z aloesu i olejek z awokado a więc składniki typowe łagodzące i regenerujące. Maskę używamy jak każdej innej - wyciągamy z saszetki i nakładami na oczyszczoną skórę twarzy (po toniku). Maska jest dość dobrze skrojona i dobrze przylega do twarzy - zamiast wodnistej esencji mamy to kremową konsystencję - resztkę z saszetki możemy nałożyć na szyję i dekolt. Plus za ładny, delikatny zapach kremu. Maska całkiem dobrze się trzyma i nie odpada z twarzy - cały zabieg ma trwać 10 minut. W tym czasie nie czułam pieczenia, mrowienia, nie pojawiło się w sumie jakiekolwiek niekomfortowe uczucie. Po wyznaczonym czasie ściągnęłam maskę i resztkę wmasował w skórę. Efekt po zabiegu? Hmm..... raczej słaby. Nie zauważyłam poprawy wyglądu a ukojenie było bardzo krótkotrwałe - następnego dnia skóra wróciła do swojego poprzedniego wyglądu - tu bez zmian. Taki zabieg na chwilę. Nic w sumie nie wniósł w moją rutynę pielęgnacyjną - skóra cały czas potrzebowała ekstra dawki odżywienia, nawilżenia i czegoś regenerującego. Czy mogę ją polecić? Trudno powiedzieć - w sumie kosztuje kilka złotych i można ją wypróbować - nie zaszkodzi, ale u mnie się nie sprawdziła. Nie zauważyła żadnych konkretnych efektów więc do niej nie wrócę - mam na liście do testowania jeszcze bardzo wiele innych masek w płachcie także skupię się raczej tym :)
    Zalety:
    • Bardzo przystępna cena
    • Ładny zapach
    • Dobrze skrojona i dobrze przylega
    • Nie podrażnia
    • Spora ilość kremowej esencji w saszetce
    Wady:
    • Brak działania pielęgnacyjnego
    • Krótki efekt ukojenia
  • 12 lipca 2019 o 10:40
    Bardzo fajna
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Do zakupu tej maski skusiła mnie niska cena (4zl) oraz zasłyszane opinie, że maski w płachcie z Biedronki są całkiem dobre. Po wyjęciu tej maski z opakowania zauwazylam że jest BARDZO nasączona. To oczywiście na plus, ale przez to ciężko się ją rozwijało. Ale nic z niej nie kapało. Maska ma dużo o nacięć w wielu miejscach, dzięki czemu można ją dopasować idealnie dla ksztaltu własnej twarzy. Dobrze się "przykleja" i nie przesuwa się, nie spada. Jej zapach jest bardzo przyjemny, roślinny, świeży. Wyraźnie czuć nawilżenie, kiedy mamy tą maskę na buzi. Po zdjęciu maski wklepuję w skórę pozostałości kremowo-żelowej esencji i rozkoszuję się cudownie nawilżoną , miękką , odżywioną skórą . Podrażnienia i zaczerwienienia rzeczywiście są złagodzone a zapach jeszcze przez chwilę jest wyczuwalny. Jedynym minusem takich masek w plachcie jest to, ze sa one tylko na raz :(
  • 21 czerwca 2019 o 10:54
    Całkiem w porządku
    Kupiłam ją po długich poszukiwaniach w koszu z pozostałościami biedronki za cenę 4 zł - jak na maseczke w płachcie cena bardzo atrakcyjna. Po wyjęciu z saszetki widzimy płachtę z nacięciami, o bardzo przyjemnym zapachu, w którym czuć zdecydowanie aloes. Konsystencja jest kremowo-żelowa, całkiem przyjemna. Płachta po nałożeniu na twarz średnio się zachowuję, bo nie jest do końca dobrze wyprofilowana, ma za duży otwór na usta przez co na brodzie nic nie ma. Efekty: skóra jest mniej zaczerwieniona, ładnie orzeźwiona, delikatnie nawilżona, czy jest jakoś zregenerowana, to nie wiem bo to się okaże dopiero po kilku godzinach/następnego dnia. Skład ma okej, oprócz kilku substancji takich jak np.: phenoxyethanol.
    Zalety:
    • dobrze nasączona płachta
    • ładny, delikatny zapach
    • efekt: zmniejszenie zaczerwienia, ujędrnienie, nawilżenie
    • całkiem w porządku skład
    • cena jak na to, że to maseczka w płachcie
    Wady:
    • na początku delikatnie piekła w miejscach gdzie skóra była podrażniona
    • średnio dobrze wyprofilowana płachta
    • słaba dostępność, bo była to limitowana edycja biedronki (radzę szukać po koszach gdzie jest wszystko wkładane gdy zostają po 1-2 sztuki produktu)
  • 14 czerwca 2019 o 0:43
    Pomogła w awaryjnej sytuacji
    Mam cerę tłustą, grubą i odporną na wszelkie zabiegi, jednak ostatnio chcąc wykorzystać przed latem końcówki kwasowych kosmetyków trochę przesadziłam z ilością i częstotliwością, łącząc złuszczanie chemiczne z mechanicznym. Efektem była zaczerwieniona, podrażniona i łuszcząca się na nosie skóra. Dla ratowania cery wygrzebałam ze swoich pudeł tę oto łagodzacą maskę biedronkowej marki. Tkanina maski wykonana została z białego materiału o nieco grubszej i sztywniejszej fakturze, niż większość tego typu masek na rynku. Delikatnie wpływa to na komfort rozkładania i trzymania jej na twarzy, ale też nie jest jakoś wybitnie tragicznie. Przede wszystkim płat ma dobrą wielkość, strategiczne otwory wycięte w odpowiednich miejscach i wielkościach, a dodatkowo maska jest ponacinana dla lepszego dopasowania na nierównościach twarzy. Ze względu na swój nieco sztywny charakter lubi się odkleić od skóry, ale ja zwyczajowo nakładam maskę i przybieram pozycję horyzontalną. To jest moja chwila relaksu. Prewencyjnie nie uczę rodziny, że jestem robotem wielofunkcyjnym. :-) Esencja w tym przypadku ma niestandardową formę lekkiego kremu. O białej barwie i przyjemnym kremowo-świeżym zapachu. Taka formuła dobrze trzyma się materiału maski i większość esencji nakładamy wraz z nią na twarz. Minimalne pozostałości wklepałam po zdjęciu materiału w szyję i twarz. Maski w płachcie najczęściej trzymam ciut dłużej, niż to zaleca producent, ale w tym przypadku zanadto nie odbiegłam od instrukcji, ponieważ esencja szybko się wchłonęła. Nie wykluczam, że była to kwestia zapotrzebowań mojej cery. Maska podczas zabiegu delikatnie chłodziła, a żadnych nieprzyjemności nie odczułam. Mimo dość pokiereszowanej w danym momencie skóry. Nic nie piekło i nie zaogniło się jeszcze mocniej. Po zdjęciu płachty twarz pozostawała delikatnie lepka, dlatego nie dokładałam już nic więcej. Pozostałości sprawnie się wchłonęły, a moim oczom ukazała się ukojona, wypoczęta i w świetnym stopniu nawilżona cera. Zaczerwienienia i łuszczący się naskórek znacznie się zmniejszyły, a właśnie o to mi chodziło. Efekt nawilżenia utrzymywał się cały kolejny dzień, a podrażnienia nie wróciły już wcale. Jestem bardzo zadowolona z tej maski, chociaż po przeczytaniu opinii lekko się zawachałam. Skład idealny nie jest, ale tego spodziewałam się po marce BeBeauty, niestety. Na szczęście główne substancje aktywne, takie jak aloes, ekstrakt z herbaty matcha, olej awokado i ekstrakt z nasion soi, znajdują się w pierwszej części składu. Na minus konserwant - fenoksyetanol, a na plus brak parafiny, sylikonów, PEGów, donorów formaldehydu czy EDTA. Saszetka graficznie prosta i bez wielkich fajerwerków, ale estetyczna. Wstępnie nacięta, więc dostanie się do maski nie stanowi większego problemu. Cena niziutka, ale biedronkowe kosmetyki często są seriami limitowanymi, a te maski tkaninowe widuję już bardzo rzadko, czasami pojedyncze walają się po koszach. Szkoda, bo są warte kupienia. Mnie pomogła, więc polecam. I ciesze się, że zapobiegawczo kupiłam resztę wersji.