Podkłady

Lancome Teint Idole Ultra Wear Nude, Foundation SPF 19 Podkład do twarzy

• 26 lipca 2021 o 11:57
    Zachwyca. Edit: A jednak już nie
    Kupiłam go zupełnie przez przypadek, za namową konsultantki w Douglas. Poszłam po inny, wyszłam z tym i nie żałuję. 40ml produktu, zamknięte jest w plastikowej prostokątnej eleganckiej tubce. Ma delikatny zapach, który dość szybko się ulatnia. Podkład ma dość lejącą konsystencję. Po nałożeniu idealnie wręcz stapia się ze skórą- jakby w nią wsiąkał. Pierwszy raz mam podkład który jest tak bardzo niewidoczny na skórze, a jednocześnie tak genialnie wygląda. Nie kryje jakoś mocno, ale moja cera tego nie potrzebuje. Ujednolica kolor i... Upiększa. Cera wygląda po nim promiennie i świeżo. Nie wiem też jak to możliwe, ale dając subtelny mat, jednocześnie rozświetla. Co do trwałości- nałożony koło 9 rano zaczyna się delikatnie wyświecać około 15, natomiast trzyma się nadal buzi. Któregoś razu zapomniałam go zmyć przed basenem i jakież było moje zdziwienie, że starłam go dopiero ręcznikiem po wyjściu z wody. Nie podrażnia i nie zapycha, za to daje przez jakiś czas uczucie delikatnego ściągnięcia. Dość szybko przestało mi to jednak przeszkadzać. Nawilżam mocno buzię i krzywdy żadnej mi nie robi. Edit: Po zużyciu 3 opakowania muszę niestety odjąć gwiazdki i zmienić nieco recenzję. Moja skóra zaczęła go nie lubić, zaczął wybłyszczać się nieestetycznie. A największe zdziwienie przy aplikacji- zdarzały się dni, że nakładając go miałam wrażenie jakbym rozsmarowywała ostre drobinki na twarzy. Mimo tego, że zaczęłam jeszcze intensywniej dbać o pielęgnację domową i chodzić regularnie na mezoterapię igłową. Używam go jeszcze czasem, ale sporadycznie już tylko.
    Zalety:
    • upiększa cerę
    • jest praktycznie niewidoczny na buzi
    • długo utrzymuje się na twarzy
    Wady:
    • wysoka cena
    • Są dni że mocno wybłyszcza się
    • Czasem daje wrażenie wcierania ostrych drobinek w skórę przy aplikacji
    Bypaula
    30 czerwca 2021 o 17:37
    Dobry
    Podkład dla cer idealnych które nie potrzebują podkładu. Przy pierwszym użyciu nawet fajny bardzo lekki lżejszy od bb kremu które posiadam.Dosc matowa buzia, wodnisty ładny kremowy zapach,lekki dobry na codzień małe krycie
    • Słabe krycie
    • Butelka brudzi się
    Balluca
    7 lutego 2021 o 20:28
    Trwały, lekki podkład
    Mam już cerę dojrzałą ale mieszaną, skłonną do niedoskonałości. Zawsze używałam kryjących, ciężkich podkładów, ale z biegiem czasu zauważyłam, że działają na moją niekorzyść. Skóra staje się z wiekiem cieńsza i źle to wygląda. Szukałam lekko kryjącego, delikatniejszego podkładu ale nie chciałam rezygnować z trwałości. Ten podkład jest doskonały! Lekki, konsystencja płynna, nie widać go na skórze, ale kryje to co ma przykryć, pozostawiając skórę promienną. To taki dziwny produkt, niby matuje ale rozświetla. Nie odcina się od skóry, nie wchodzi w pory. I najważniejsze: jest trwały, a dla mnie to bardzo ważne. Nie znoszę gdy podklad spływa mi z twarzy, nie mam czasu na poprawki. Oczywiscie po całym dniu lekko się wyświeca, ale wygląda to zdrowo. Sprawdza się i w zimie i latem, na lekkich kremach i na tych bardziej odżywczych, jakie stosuję zimą. Minusem dla niektórych może być kolorystyka i cena podkładu. Ja mam odcień 01, wydawał mi się początkowo zbyt brzoskwiniowy, ale ładnie się wtapia w moją lekko żółtawą cerę. Bardzo polecam dojrzałym cerom.
    Zalety:
    • Trwały
    • Lekkie wykończenie
    • Wydajny
    Wady:
    • Dziwne kolory
    lehuhi
    22 listopada 2020 o 21:36
    Świetny !
    Podkład jest naprawdę świetny. Bardzo trwały, utrzymuje się na twarzy cały dzień. Nie ściera się, nie roluje. Mam cerę mieszaną i strefę „T” podkład matuje na długo, natomiast pozostałej części twarzy nie wysusza co jest ogromną zaletą. Bardzo wydajny, więc myślę, że cena jest przystępna, a jednocześnie adekwatna do jakości. Nie miałam większego problemu z dobraniem odpowiedniego koloru. Ładnie wyrównuje koloryt i zakrywa niedoskonałości.
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • trwały
    • długie działanie matujące
    • naturalne kolory
  • 7 lipca 2020 o 1:45
    Mój ulubiony podkład
    Dobranie odpowiedniego podkładu, który spełni moje wymagania oraz odpowiednio dopasuje się do mojego koloru skóry, stanowiło nie lada wyzwanie. Mam dość jasna cerę, mieszaną, naczynkową i ze skłonnością do wyprysków. Po wielu nieudanych próbach natrafiłam na Ultra Wear podkład z Lancome odcień 005, to był strzał w dziesiątkę! Nadaje średnie krycie, doskonale wtapia się w skórę, nadając naturalny odcień. Jest również wodoodporny i bardzo wytrzymały, co może być minusem - należy dokładnie go zmyć, w przeciwnym razie może powodować wypryski. Kolejną jego cechą, co może zostać odebrane za plus jak i minus, jest to, że wysusza. Doskonale radzi sobie z sebum, ale przy cerze mieszanej i problematycznej, może pogorszyć jej stan. Podsumowując, do tej pory zużyłam kilka opakowań. Pomimo swej ceny, jest bardzo wydajny i starczy na około 3 miesiące przy codziennym stosowaniu. O ile nie znajdę lepszego zamiennika, zostanę przy nim.