Pędzle do twarzy

Design produktu:
    Dinulka
    27 marca 2022 o 13:03
    Dobry
    Pędzel poleciła mi koleżanka, która używa go do brązowienia. Ja dla niego przez pewien czas nie mogłam znaleźć zastosowania, do bronzera był dla mnie za duży i zbyt mało precyzyjny, do pudru jakiś taki zbyt miękki i wyginający się (puder wklepuję, a nie omiatam). Ostatnio zmieniłam trochę preferencje co do sposobu konturowania i polubiłam się z tym pędzlem. Sam produkt ma miłe włosie, któremu nie straszne jest pranie, używanie, nic nie wypada, nie jest szorstki. Trzonek jest wygodny, ale trochę zbiera brud. Ogólnie jakościowo dobry produkt, o ile kształt nam pasuje.
  • 1 maja 2021 o 10:41
    Super
    Uwielbiam ten pędzelek. Włosie jest bardzo delikatne i miękkie jak puszek. Mam go już chyba od roku a nie wypadł ani jeden włosek. Świetnie się sprawdza do nakładania rozświetlacza i różu.
  • 6 marca 2020 o 15:16
    Bardzo dobry
    Pędzel kupiłam na promocji w Rossmannie. Skusiłam się bo było napisane że jest delikatny i nadaje się do wrażliwej cery. Jestem posiadaczką takiej cerybdlatego to było dla mnie ważne aby jej nie podrażniał. Faktycznie jest mięciutki i delikatny. Żadnych podrażnień. Do tego podoba mi się jego wygląd. Duży plus za rączkę którą się nie ślizga w ręce. Sam pędzel jest to jajeczko dosyć duże jak do rozświetlacza. Ja używam go do różu bądź przypudrowanka strefy T oraz pod oczy. Myłam to już paręnaście razy i nic się z nim nie dzieje. Polecam.
    Zalety:
    • Nadaje się do wrażliwej cery
    • Miękki i delikatny
    • Nie podrażnia, uczula
    • Dobrej jakości
    Wady:
  • 12 lipca 2019 o 12:02
    Świetny pędzel - miękki, przyjemny, tani i łatwo się myje
    To mój pierwszy pędzel z bionicznym włosiem. Wzięłam póki co jeden żeby zobaczyć jak będzie się sprawdzał, bo jeśli zaliczyłby wtopę to łatwiej mi będzie przeboleć 26zł niż 3x tyle jeśli wzięłabym więcej sztuk (a podobają mi się jeszcze 2 pędzle z tej serii). Od kilku dobrych miesięcy wręcz katuję pędzel do rozświetlacza i nie zawiodłam się, jest naprawdę dobry! Może krótko wyjaśnię czym jest włosie bioniczne. To wysokiej jakości włosie syntetyczne imitujące włosie naturalne (a nawet zbliżone jest do niego budową strukturalną). Miękkie, sprężyste, nie odkształca się nawet po praniu, trwałe. Może być stosowane przez osoby z cerą wrażliwą, u których włosie naturalne po prostu uczula. Ja mam cerę mieszaną, ale potrafi być wrażliwa, dlatego pomyślałam, że warto go wypróbować. Wizualnie prezentuje się przepięknie. Posiada szary, matowy trzonek, który nie ślizga się w dłoni, aluminiową, porządną skuwkę a włosie zostało przycięte na kształt większego jajeczka. Jest bardzo miękkie i nawet po wielu myciach nie straciło na miękkości czy kształcie. Włosie z niego nie wypada i bardzo łatwo się pierze oraz szybko schnie. Dzięki swojemu kształtowi sprawdza się nie tylko do aplikacji rozświetlacza, ale także różu, pudrowania twarzy włączając okolice pod oczami. Nie drapie, więc okolica pod oczami w żaden sposób nie ucierpi. Początkowo myślałam, że do rozświetlacza będzie za duży, ale już kilkoma ruchami jestem w stanie nałożyć rozświetlacz i iść w swoją stronę. Oczywiście, jeśli mam ochotę na precyzyjną zabawę z rozświetlaczem to wybieram inny pędzel, ale tym da się go na pewno nałożyć. Włosie dzięki swojej elastyczności pięknie nakłada róż - delikatnie, lekką ręką, no cudownie. Tak naprawdę jeśli widzisz w tym pędzlu jakieś dodatkowe zastosowanie, np aplikowanie rozświetlacza na ciało to śmiało - rób to, ogranicza nas tylko wyobraźnia :) Do brązera raczej się nie nada, jest zbyt puchaty jak dla mnie a wolę większe, bardziej zbite pędzle do tej roli (jest i taki w ofercie Elite Bionic Hair i chyba się na niego skuszę). Podoba mi się w nim także to, że nie chwyta zbyt dużej ilości produktu. Dzięki temu aplikacja produktów odbywa się na zasadzie stopniowania (budowania) koloru) a ryzyko powstania jakiejkolwiek plamy - zmniejsza się. Jak wspomniałam wyżej pędzel kosztuje 26zł i w mojej ocenie to dobrze zainwestowane pieniądze. Czuję się zachęcona do zakupu innych modeli, jak np pędzla do pudru oraz do konturowania, tylko ciężko je dostać w Rossmannie, chyba cieszą się powodzeniem (i wcale się nie dziwię:)) Polecam nabyć na próbę jeden a zakochacie się jak ja <3 polecam!
    Zalety:
    • miękkie, elastyczne, nie drapiące włosie
    • nadaje się nie tylko do rozświetlacza, ale także do pudrowania twarzy, okolicy pod oczami oraz do różu
    • imituje włosie naturalne, ale wciąż pozostaje syntetyczne, więc ryzyko alergii jest właściwie zerowe i jest bezpieczne dla osób z cerą wrażliwą
    • nie chwyta zbyt dużej ilości produktu, przez co można łatwo stopniować budowanie koloru, bez ryzyka plamy
    • łatwo się myje i szybko schnie
    • włosie jest trwałe, nie traci kształtu i nie wypada
    • matowy trzonek pewnie trzyma się w dłoni
    • piękny design
    • cena 26zł za tę jakość jest bardzo ok :)
  • 29 czerwca 2019 o 19:21
    Zakochałam się
    Pędzel kosztował 26zł w Rosmannie. Wygląda bardzo elegancko, szara matowa rączka która nie śliska się w dłoni. Włosie niezwykle miękkie i delikatne mimo że syntetyczne. Służy do nakładania rozświetlacza ale ja także nakładam nim róż czy nawet puder .Do rozświetlacza jest ciut za duży ale też można uzyskać ładny efekt. Domywa się bez problemu i szybko wysycha Przez to że jest to włosie bioniczne lepiej chwyta pigment i i delikatnie przenosi go na skórę Mam kilka pędzli z tej serii i jestem zadowolona.Polecam w 100%
    Zalety:
    • miękkość włosia
    • nowoczesny wygląd