Wody perfumowane damskie

Exscenti N°4 EDP

• 14 stycznia 2023 o 13:15
    Nudny, wtórny, nieciekawy :(
    Kupiłam w ciemno 9 sztuk perfum Exscenti (numery od 1 do 9), oczywiście jak zwykle w promocji, choć i tak ceny mają bardzo niskie. Za każdą 15 ml buteleczkę zapłaciłam 4,99 zł. Aż szkoda nie wypróbować, tym bardziej, że te perfumy nie są żadnymi odpowiednikami, podobno. Damskie zapachy mają urocze prostokątne flakoniki z białą naklejką z numerem. Zatyczka mocno się trzyma i nie luzuje z czasem, atomizer działa bez problemu. Natomiast z samymi zapachami mam problem - nie podobają mi się. Męskie są o wiele przyjemniejsze w odbiorze. Numer 4, według mojego nosa, to mieszanka łodyg roślin i skórki bliżej nieokreślonego cytrusa. Czy to cytryna i mandarynka? Niezbyt, powiedziałabym, że prędzej jest to jakaś cierpka limonka. Zdecydowanie bardziej wybijają się jednak te łodygi kwiatów. Z podanych nut zapachowych nie wyczuwam nic więcej. Na szczęście nie ma żadnych akordów typowych dla niektórych tanich perfum, które wkręcają się w nos powodując chęć kichania. Mam nieodparte wrażenie, że znam perfumy podobne do tych. Być może jakaś propozycja z Avonu, a może przypadkiem wywąchałam coś, gdzieś, kiedyś w jakimś sklepie i zapadło mi w pamięć. Parametry, za tę cenę, są naprawdę w porządku. Na skórze czuję zapach około 5 godzin, początkowo dość intensywnie. Na ubraniach trzymają się do prania. Podsumowując: co kto lubi. Zapach nie jest zły, ale mi się raczej nie podoba, choć spośród innych z tej mojej małej kolekcji to i tak jeden z najlepszych. Nie jest to niestety nic odkrywczego - jest nudno i wtórnie. Mogę powiedzieć, że "gdzieś to już wąchałam". Dobrze, że nie skusiłam się na większe pojemności. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • zgrabny, poręczny flakonik
    • korzystna cena
    • niezłe parametry
    • szybko się skończył, gdy go wzięłam do użytku codziennego, a nie od czasu do czasu :D
    Wady:
    • zapach z gatunku "ale to już było"
    W perfumerii
    massska
    21 listopada 2021 o 14:12
    Bez szału
    Używa od:próbka
    Znalazłam ostatnio w szafie różne próbki perfum i postanowiłam je pozużywać. Zapach nr 4 nie jest unikatowy ani wyróżniający się. Ma nuty nudne, przewidywalne. Trochę kwiatów, trochę owoców, trochę cytrusów. Mi się nie podoba. Zapach szybko znika
  • 13 stycznia 2021 o 15:38
    Exscenti, N°4 EDP
    Nie zdecydowałam się na 4, bo receptura tego zapachu to w równym stopniu cytrusy, goździki, jaśmin, piżmo, itd ale przebojowym kobietom może się podobać. Mam zestaw próbek tej marki, są ogólnie dostępne i zauważam jedną regułę: receptury zapachowe nie są dozowane procentowo. Mam wrażenie, że wszystkie składniki są użyte w równych proporcjach. Przyznacie że każde markowe perfumy nawet jeżeli mają całą gamę owoców, roślin i kwiatów to nie wyczuwamy wszystkich, są tylko nutami dodatku. Tu wyczuwam wszystkie składniki, przyznam że pierwszy raz spotykam się z taką recepturą perfum, ale jesteśmy jednostkami i te perfumy mogą się podobać.
    Zalety:
    • wszystkie składniki perfum są wyczuwalne
    • indywidualne
    Wady:
    • dostępność tylko w sklepie internetowym jednej marki
  • 23 listopada 2019 o 15:35
    Owocowy i optymistyczny
    Używa od:próbka
    Miałam okazję przetestować próbkę tych perfum, co zdecydowanie mnie interesowało przed zakupem pełnowymiarowego flakonu dla moje Mamy. Polska marka Exscenti zachęca nas niskimi cenami, minimalistycznymi flakonami oraz ciekawymi kompozycjami zapachowymi. Numer 4 to świetna, świeża i energetyzująca propozycja na lato. W kompozycji zdecydowanie dominują owocowe nuty - cytryna i mandarynka. Można rozróżnić także jaśmin i goździki. Całość jest świeża, zwiewna i energetyzująca, nada się doskonale na lato, raczej na dzień. Wadą jest odrobinę zbyt niska trwałość zapachu oraz niska dostępność - można go zamówić wyłącznie przez stronę producenta, co generuje koszty wysyłki. Myślę, jednak, że miłośniczki soczystych kompozycji nie mają powodu, aby się wahać.
    Zalety:
    • gustowny flakon
    • niska cena
    • polska marka
    • ładna kompozycja zapachowa
    Wady:
    • odrobinę zbyt niska trwałość
    • niska dostępność - tylko przez stronę producenta
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Anka090
    14 października 2019 o 11:57
    UWIELBIAM!!!
    To jeden z najpiękniejszych zapachów jakie miałam. Uwielbiam go! Jest kobiecy, zmysłowy i niesamowicie trwały. Kupię go na pewno w przyszłości nie raz. Mój numer 1.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie