Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Bandi Ecofriendly Care, Tonizujący żel do mycia twarzy

pockett
    29 stycznia 2022 o 12:05
    Troszkę słabo
    Na plus niewątpliwie zasługuje szklane opakowanie z pompką, naturalny skład kosmetyku oraz fakt iż jest on biodegradowalny. Z resztą już średnio. Żel jest bezzapachowy, ma dość rzadką konsystencję, więc po naciśnięciu pompki czasem się rozpryskuje na boki. Trudno też dobrać odpowiednią dawkę, gdyż słabo się pieni podczas aplikacji. Miałam również wrażenie, iż niedokładnie oczyszczał skórę po demakijażu, więc po kilku użyciach, zaczęłam stosować go wyłącznie rano do odświeżenia twarzy. Obiecywanego działania tonizującego oraz skutecznego usuwania sebum nie zauważyłam . Był jednak łagodny dla mojej podrażnionej skóry, więc postanowiłam zużyć go do końca. Podsumowując-nie przekonał mnie ten kosmetyk i raczej więcej go nie kupię, zwłaszcza, iż cena w stosunku do wydajności wydaje mi się wygórowana, ale też nie odradzam wypróbowania z racji tego, że produkt posiada również bardzo dobre recenzje. To, że w moim przypadku się nie sprawdził, nie oznacza, że dla kogoś nie okaże się ideałem
    Zalety:
    • poręczne opakowanie
    • naturalny skład
    • biodegradowalność
    Wady:
    • zbyt rzadka konsystencja
    • słabe pienienie
    • niezbyt dokładne oczyszczanie
  • 21 maja 2021 o 22:46
    Dobry na co dzień
    Żel do twarzy i tonik w jednym? Brzmi świetnie. I tak również się działa! Produkt ten świetnie spisuje się do codziennego mycia twarzy. Nie pieni się, co może być dla niektórych wadą, jednak dla mnie nie był to duży problem. Po jego zastosowaniu twarz jest oczyszczona i miękka. Nie używałam już po nim dodatkowego toniku. Opakowanie jest szklane, co jest dużym plusem dla osób dbających o ekologię. Pompka jest wygodna i dobrze dozuje produkt. Żel jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • dobry do codziennego stosowania
    • oczyszcza twarz
    • tonizuje
    • dobry skład
    • ekologiczne opakowanie
    • wydajny
    Wady:
    • nie pieni się
  • 2 marca 2021 o 9:31
    Bandi
    Żel wygrałam w konkursie wraz z kremem przeciwzmarszczkowym i pod oczy z tej samej serii. Bandi to marka sama w sobie, mam nadzieję spróbować innych ich kosmetyków. Żel znajduje się w opakowaniu biodegradowalnym z pompką w kartoniku. Konsystencja żelu jest delikatna, lekka, nie jest zbyt gęsty ale i nie lejący. Jest bez zapachu, bez koloru, nie pieni się - w ogóle - plus czy minus? Jeśli ktoś aplikuje makijaż delikatny, bez większej ilości kosmetyków to wystarczające będą 2 pompki specyfiku do oczyszczenia twarzy. Przy głębszym makijażu, pełniejszym, 2 pompki to mało a za tym idzie coraz mniejsza wydajność. Żel używałam 1 dziennie, przeważnie wieczorem już po demakijażu bo sam żel nie usuwał go w wystarczającym stopniu - wystarczył mi na niecałe 2 miesiące. Plus za zerowe szczypanie w oczy. Delikatne oczyszczenie i widoczne ztonizowanie cery to jego efekty.
  • 10 października 2020 o 22:16
    Uwielbiam go! Bardzo dobry produkt .
    Na początku w ogóle nie byłam do niego przekonana, po paru użyciach miłość rozkwitła. Żel tonizujący Bandi otrzymujemy w Eko tekturowym pudełeczku, w środku mamy małą ciemną, szklaną buteleczkę z dozownikiem - pompką. Żel jest całkowicie bezzapachowy. Bezbarwny. Konsystencja nie jest gęsta ale też nie całkowicie lejąca. Dwie małe pompeczki wystarczą aby umyć twarz. Żel w ogóle się nie pieni, z początku nie byłam z tego zadowolona. Jednak po czasie zauważyłam że to wielki plus. Jest to bardzo delikatny produkt, wrażliwe cery będą nim zachwycone. Nic nie podrażnia, nawet gdy dostanie się do oczu, jest szalenie łagodny. Hipoalergiczny. Jak myje ? No właśnie.... zależy kto czego szuka i oczekuje. Ja praktycznie się nie maluję , nie używam na codzień mocnych woodoodpornych kosmetyków, używam tego żelu do mycia twarzy po nocy lub gdy jestem bez makijażu i tu spisuje mi się znakomicie. Domywa dobrze z zanieczyszczeń i sebum.Zostawia skórę mieciutką, gładką, bez uczucia ściągnięcia. Nawilżoną. Tu producent miał rację, nie musimy już po myciu tonizować skóry. Praktycznie nie ma takiej potrzeby. Do zmycia makijażu ten żel będzie za słaby, nie radzi sobie w ogóle. To nie jest produkt do tego przeznaczony. No chyba , że myjemy twarz dwuetapowo, najpierw myjącym olejkiem a potem tym żelem. Więc zależy co kto czego szuka. Dla mnie, na mojej cerze ten żel sprawdził się fenomenalnie, bez zapachu , bez piany , bez podrażnień z pozostawioną czystą promienną cerą. Z dobrym składem, może nie jest szalenie wydajny ale warto! Bardzo Wam polecam :)
    Zalety:
    • mega delikatny dla skóry
    • bezzapachowy
    • nie podrażnia oczu
    • dla wrażliwych atopowych skór
    • nie pieni się
    • dobry skład
    • poręczna szklana buteleczka
    • solidna pompka
    • żelowa konsystencja
    Wady:
    • nie radzi sobie ze zmyciem makijażu
    • wysoka cena
    • średnio wydajny
  • 1 kwietnia 2020 o 14:43
    Bardzo dobry produkt
    Ogólnie muszę stwierdzić, że bardzo przypadłam mi do gustu cała seria Bandi Ecofriendly Care. Zarówno, peeling jak i krem na dzień oraz tonizujący żel do mycia twarzy. Żel zamknięty jest w szklanej buteleczce z pompką, a buteleczka jest zapakowana w piękne karbowane tekturowe pudełeczko. Wszystko wygląda super. Żel jest bezzapachowy, nie jest gęsty ale też nie rzadki. Super domywa makijaż, nie podrażnia, nie szczypie w oczy. Co jest ważne skóra nie jest ściągnięta po jego użyciu. Produkt jak widać w nazwie jest tonizujący więc po jego użyciu nie trzeba już wyrównywać Ph skóry tonikiem. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego produktu i polecam wszystkim, gdyż nikomu nie podrażni skóry.
    • Brak zapachu
    • Konsystencja
    • Pielęgnacja
    • Zmycie makijażu
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta