Peelingi do skóry głowy

Kerastase Chronologiste, Revitalising Exfoliating Care Rewitalizujący peeling do włosów i skóry głowy

Insan0n
    24 listopada 2020 o 20:25
    Ulala!
    Bardzo fajny peeling, delikatny o pięknym zapachu. Za pierwszym razem użyłam go bardzo nie umiejętnie przez co poplątał mi strasznie włosy ale już z każdym kolejnym razem było okej. Faktycznie oczyszcza nam tą skórę, włosy nie przetłuszczają się tak szybko i są uniesione u nasady. Polecam jak najbardziej.
    Zalety:
    • oczyszcza skórę głowy
    • opóźnia przetłuszczanie włosów
    • unosi włosy u nasady
    Wady:
  • 12 marca 2020 o 19:10
    Prosta droga do pięknych włosów
    To peeling o bardzo gęstej i żelowej konsystencji. Ma on w sobie drobinki ścierające oraz błyszczące drobiny złota, które zostają na włosach i dodają blasku. Nie wyglądamy jednak jak obsypane złotym brokatem, o to można się nie marwić – efekt jest bardzo subtelny. Peelingu używam przed myciem włosów szamponem i ma on oczyścić i złuszczyć skórę głowy odtruwając ją i łuskę włosa. Nakładam go na zwilżoną głowę i wykonujemy masaż przez około 5 minut. Następnie używam szamponu do dalszej pielęgnacji. Skóra jest oczyszczona i świeża, a włosy lekkie i delikatne. Podczas masażu peeling dość mocno się pieni, więc nie należy używać go w zbyt dużej ilości. Ja osobiście zauważyłam u siebie, że włosy rosną szybciej. Dobrze oczyszczona i zdrowa skóra głowy to zdrowe cebulki, które szybciej “produkują nasz włos”. Po peelingu włosy się też lepiej układały i były bardzo błyszczące. Wiadomo, że z takim zabiegiem nie można przesadzać, ale 1-2 razy w tygodniu włączając peelingowanie przed myciem zapewniamy sobie prostą drogę do pięknych włosów.

Zobacz także inne Peelingi do skóry głowy