Pudry do twarzy

Bell HYPOAllergenic, Fresh Mat Pocket Powder Hypoalergiczny puder matujący

• 15 lipca 2024 o 19:00
    Przyzwoity puder na co dzień.
    Przyzwoity puder do wykończenia makijażu. Bardzo wydajny, ale też bez jakiegoś efektu wow. Dobry na co dzień, dobry do pracy, na zakupy, na wyjście (ale tutaj do poprawy jeśli np. idziemy się bawić, tańczyć etc.). Dość długo mi służył. Jest dość poręczny, ale brakowało mi jakiegoś aplikatora/puszku i lusterka w środku. Cena ok.
  • 22 sierpnia 2023 o 14:05
    Póki co najlepszy
    Używam tego pudru od kilku lat. Zawsze mam go u siebie w różnych odcieniach. Wiernie do niego wracam, bo oczywiście testuję różne inne w poszukiwaniu tzw swojego świętego grala i z podkulonym ogonkiem zawsze do niego wracam :) Mam cerę mieszaną z szybko wyświecającą się strefą T, policzki raczej normalne, spore pory na policzkach i czole, kilka popękanych naczynek głównie na nosie. Puder nie matuje na bardzo długo, ale nie odbiega od reszty testowanych, a nawet wypada na plus. Ja średnio już po 3 godzinach muszę się poprawić przy innych niektórych bywało, że nawet szybciej więc tego z bell wynik i tak jest dobry porównując, ale jego zaletą jest to, że można to robić bez końca, bo jest lekki i daje piękny efekt na skórze oraz to, że wyświecony nie wygląda źle jak to niektóre potrafią. Matowy, ale pewnie za sprawą dodatku miki w składzie lekko odbija światło, nie podkreśla suchości, ale też nie oblepia twarzy. Dla mnie jego zaletą jest też to, że jest delikatny. Nie osiada ciężko na skórze przez co można go spokojnie dokładać nie martwiąc się, że zrobi się maska przeradzająca w ciastko na twarzy. Ja robię to grubym pędzlem tak, by efekt był mocniejszy, bo z nim nie da się przesadzić. Ten puder pięknie wygładza pory, jest suchutki i delikatny, ale nie wysuszający. Nie szkodzi skórze, nie zapycha jej, nie podkreśla porów skóry, a wygładza je jak dotąd najlepiej, kolory fajne.
    Zalety:
    • lekki
    • wygłasza
    • nie podkreśla porów
    • można poprawiać
    • niewidoczny
    • matowy, ale zdrowo
    • nie zapycha i nie pogarsza stanu skóry
    Wady:
    • mógłby trwać dłużej, ale to kwestia cery
    a88k
    10 stycznia 2020 o 13:46
    Dobry
    Puder jest całkiem poprawny, ale na pewno nie jest najlepszym pudrem prasowanym, jaki miałam. Minusem jest brak gąbeczki. Mam tłustą cerę i nie matuje jej na długo. Dla osób z suchą lub normalną będzie lepszy. Nie powoduje zapychania, nie tworzy na twarzy efektu tępego, płaskiego matu, ale też nie jest to efekt z najwyższej półki. Wygląda to prostu dobrze. Mam odcień 01 Alabaster, który nie wydaje się bardzo jasny, ale po nałożeniu mam wrażenie, że jest prawie biały. Więcej go nie kupię, ale zużyję bez problemu. Porządny puder jakich wiele, po prostu żadna rewalacja.
  • 4 grudnia 2019 o 16:40
    ogolnie oki
    Puder jest dobry do poprawek w ciągu dnia, nie jest suchym matem. Kompaktowe opakowanie, ale bez lusterka. Mam jednak wrażenie, że kolory sa nietrafione- albo to tylko problem mojego odcienia- jest jakby nienaturalne.
    Wady:
    • brak lusterka
    • kolor
  • 1 września 2019 o 0:39
    Ładny mat
    Kolor który mam to 02 Desert Sand. Puder bardzo ładnie matuje skórę bez efektu maski. Rewelacyjnie sprawdza się w strefie T, która często wyświeca mi się już po kilku godzinach. Dobrze współgra z wieloma podkładami i korektorami. Pozostawia na twarzy długotrwały, naturalny mat. Trochę obawiałam się tego, że puder ma kolor (najczęściej wybieram te transparentne), ale nie zmienia on koloru podkładu i nie ciemnieje. Najczęściej używam go w porannym biegu, ale bardzo dobrze sprawdza się również do poprawek makijażu.