Puder kupiłam przez pomyłkę w trakcie promocji - 55% w Rossmannie. Weszłam pospiesznie na wizaż, by sprawdzić, który puder mam kupić. Ten pomyliłam z pudrem z tej samej firmy, ale w innym opakowaniu i dopiero potem okazało się, że wzięłam nie ten, który tak bardzo polecano.
Chciałam jeszcze puder Fit Me od Maybelline, ale nie było testerów i nie chciałam brać koloru w ciemno.
Wróciłam do domu z tym. Sporo mi go ubyło w opakowaniu, bo z wydajnością u niego słabo, ale odkąd kupiłam inny polecany puder od Bell z biedronki, to ten wrzuciłam głęboko na dno kufra i już po niego nie sięgam.
Pudrów i podkładów nie powinno się oceniać przez pryzmat odcienia, bo to nie wina produktu, że wzrok nas zawiódł. Kupiłam odcień 02 Desert Sand i jest on dla mnie za jasny, zimą byłby odpowiedniejszy, bo będę blada, ale póki co wybiela mi skórę. Potem mam wrażenie, że trochę oksyduje i wtapia się, ale on po prostu znika
-OPAKOWANIE: na pierwszy rzut oka ładne, srebrne, ale nie posiada lusterka, bo tej wiecznie zaparowanej szybki lusterkiem bym nie nazwała i chyba nie taka jest jego funkcja. Nie ma również gąbeczki, ale i tak praktycznie tych gąbek nie używam
- CENA: regularna nie do przyjęcia, jego kuzyn z Bell do nabycia w Biedronce za 13 zł bije go na głowę. Ten kosztuje 33 zł, w promocji mniej niż połowę ceny i w takiej cenie jeszcze ewentualnie można go wypróbować
- EFEKTY: puder nakładam gąbeczką do makijażu, tą samą, którą nakładam podkład i skóra jest wygładzona, zmatowiona, ale nie jest to efekt fotoszopa, a raczej bardzo delikatny, dla nieskazitelnych cer. Średnio, a raczej w ogóle nie radzi sobie z przypudrowaniem korektora pod oczy, bo jest do tego zbyt delikatny. Efekt zmatowienia nie utrzymuje się długo, wymaga częstych poprawek. I jak już wspomniałam raczej do nieskazitelnych cer, bo ani pięknie nie wygładzi, ani niczego nie przykryje.
Może gdybym lepiej wybrała odcień i wzięła ciemniejszy, to spojrzałabym na niego łaskawszym okiem, ale póki co nie bardzo
Zalety:
- jest delikatny, nie zapycha, nie podkreśla suchych skórek, nie tworzy na skórze efektu szpachli
Wady:
- słaba wydajność. Pudry z reguły mam bardzo długo, a w tym już widzę dno. Może przez to, że daje tak słaby efekt, że go sobie nie załowałam
- za wysoka, regularna cena
- efekty przeciętne, czyli robi co ma robić, ale bez efektu wow
- Trwałość