Peelingi do twarzy

Himalaya Botanique Face Scrub Ginger Walnut & Wood Apple Peeling do twarzy

• 1 września 2021 o 20:50
    Mi nie podpasowal
    Peeling kupiłam przez internet ze względu na naturalny skład ale dla mnie nie jest to kosmetyk przyjemny w użyciu. Drobinki w peelingu są ostre, według mnie zbyt ostre jak na produkt do twarzy przez co powodują u mnie podrażnienia. Zapach opisałabym jako nieprzyjemny, ziołowy. Opakowanie nie chce się domykać, a postawione jest niestabilne i łatwo się przewraca. Zużyje jak najszybciej jako peeling do stóp i więcej nie kupię.
  • 1 listopada 2020 o 20:31
    Lubię go chociaż nie kupię ponownie
    Peeling kupiłam na promocji w Rossmannie. Skusił mnie oczywiście cena jak i swoim naturalnym składem. Wielki plus za skład. Opakowanie jest również wykonane w sposób który umożliwia użycie produktu do końca. Peeling ma rzadka konsystencję, trzeba uważać żeby nie przedobrzyć. Ma w sobie dużo granulek ściernych. Dla mojej mieszanej cery jest poprostu dobry, ale bez efektu wow. Dobrze oczyszcza skórę i przygotowuje na kolejne kroki w pielęgnacji. Jedyne co mi w nim przeszkadza to zapach, bardzo ziołowy apteczny jak syrop. Ale do zapachu akurat można się przyzwyczaić.
    Zalety:
    • Sklad
    • Grube granulki ścierne.
    Wady:
    natii4
    17 października 2020 o 9:05
    Warto to poznać
    Od kilku miesięcy używam tego peelingu zarówno do twarzy , jak i do ciała. Kupiłam go na wyprzedaży w Rossmannie i nie wiem czy można go nadal dostać. Produkt jest dobry choć ma kilka minusów, do których trzeba się przekonać.
    Zalety:
    • mocny peeling, do stosowania max 2 razy w tygodniu,
    • dokładnie oczyszcza skórę twarzy, a nawet ciała,
    • dobrze oczyszcza pory,
    • naturalny skład (imbir i bazylia) i naturalne drobinki trące (pestki jabłek i orzechy włoskie),
    • powstał w oparciu o ajurwedę,
    • bardzo wydajny,
    • świetna cena
    Wady:
    • Minus
    • zapach, który mimo iż staje się z czasem mniej intensywny to i tak jest specyficzny, taki lekarsko - ziołowy - zasługa połączenia bazyli z imbirem,
    • opakowanie - pierwsze otwarcie i niestety jak do tej pory nie byłam w stanie zamknąć opakowania, a minęło już kilka miesięcy użytkowania,
    • nie nadaje się do cery wrażliwej, skłonnej do podrażnień,
    • trudno dostępny - sklepy z naturalnymi kosmetykami, Internet.
    magbran
    29 września 2020 o 10:44
    Godny polecenia
    Peeling jest zamknięty w wygodnym opakowaniu, nie ma problemu z wydobyciem go do samego końca. Konsystencja jak na ten typ produktu jest dość rzadka, trzeba uważać, żeby nie spłynął z palców. Na plus dużo drobinek peelingujących - mimo tego, że są dość mocne, nie zrobiły mi krzywdy, a posiadam cerę wrażliwą. Zapach jest dość specyficzny, ziołowy, więc nie każdemu może się spodobać, mnie akurat on nie przeszkadzał, kojarzy mi się z okresem zimy :) Działanie jak najbardziej oceniam na plus - świetnie oczyszcza cerę, usuwa suche skórki, po jego użyciu czuć mocne ściągnięcie twarzy, skóra jest napięta i przygotowana do dalszych kroków pielęgnacji. Na ten moment chciałabym wypróbować peelingi z innych firm, ale myślę, że jeszcze do niego wrócę.
  • 12 lipca 2020 o 16:40
    Jak najbardziej tak
    Produkt zapakowany w poręczną tubę stawianą na zamknięciu pozwalającą na całkowite zużycie tego co znajduje się w środku. Na jego plus zdecydowanie także przemawia skład. Konsystencja nie należy do najłatwiejszych w użytkowaniu, bo jest dosyć rzadka. Istnieje, więc spora szansa, że jakaś jego ilość spłynie nam po prostu z rąk przy nieumiejętnym wydobyciu. Sporo drobinek orzecha, które bardzo dobrze oczyszczają twarz. Jeśli jednak nie lubicie mocnych peelingów to nie decydujcie się na jego zakup. Jest szansa, że podrażni waszą cerę i zwyczajnie zrobicie sobie nim krzywdę. Sama jestem z niego bardzo zadowolona. Żaden peeling w ostatnim czasie tak dobrze nie oczyścił mi twarzy i nie sprawił, że była wręcz aksamitna w dotyku. Miejscowe przesuszenia, które czasem mi się zdarzają nie są mi straszne. Podobnie jak ewentualny wysyp jakiś nieprzyjaciół. Makijaż także następnego dnia o wiele lepiej zarówno się nakłada jak i trzyma. Zapach tego produktu jest jednak dość specyficzny, bo ziołowy, więc nie każdemu może się spodobać. Myślę, że to jednak kwestia przyzwyczajenia. Bo jeśli coś dobrze działa, jesteśmy z tego zadowoleni to zapach jest kwestią zupełnie drugorzędną. Ja po którymś już jego użyciu praktycznie nie czułam żeby pachniał jakoś "dziwnie". Ja ze swojej strony jak najbardziej jednak polecam, bo jestem wręcz zakochana w efekcie jaki uzyskuję po jego użyciu.