Lirene Dermoprogram, Make Me Fresh, Drobnoziarnisty peeling `Yuzu & olej z moringi`

1 HIT!
62 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiMake Me Fresh! Witaminowa moc owoców dla Twojej skóry! Peeling idealnie złuszcza martwy naskórek, usuwa niedoskonałości i natychmiastowo wygładza skórę. Yuzu i pestki liczi oczyszczają i odświeżają skórę, zapewniając długotrwałe nawilżenie. Polecany do każdego typu cery, szczególnie suchej i normalnej. Tak! Produkt wegański Perfekcyjne oczyszczenie Pełna blasku skóra Yuzu - bomba witaminowa, zawiera trzykrotnie więcej witaminy C niż cytryna. Odżywia, rozświetla i wyrównuje koloryt skóry. Pestki liczi - 100% pochodzenia naturalnego, 100% odnawialne, 100% biodegradowalne. Idealnie peelingują, usuwając martwy naskórek. Bezpieczeństwo i skuteczność potwierdzone w Laboratorium Naukowym Lirene. Testowano dermatologicznie
Cechy produktu
- Właściwości
- wygładzające, oczyszczające
- Struktura
- drobnoziarniste
- Aqua (Water) Synthetic Wax Cocamidopropyl Betaine Glycerin Polyglyceryl-4 Caprate Coco-Glucoside Acrylates/c10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Methyl Gluceth-20 Hydroxyacetophenone Sodium Hydroxide Litchi Chinensis Seed Powder Butylene Glycol Sodium Hyalur
Recenzje 13
1 lutego 2023, o 18:27
Nie wie, czy kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
- Opakowanie: 5
Przyjemnie cytrusowy peeling ;)
Zacznę od tego, że peeling pachnie chemicznie cytrusowo, bardzo intensywnie i nie wszystkim może to odpowiadać. Mnie zapach budził ;) Drobne ziarenka skutecznie usuwały martwy naskórek przez co skóra po użyciu była gładka i przygotowana na późniejszą pielęgnację. Nie podrażnił, a jego moc działania oceniam celująco. Skóra odzyskała jednolity kolor ;)
4 /5
17 marca 2022, o 18:35
Kupiony w: Nie podano
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Opakowanie: 5
Dobry peeling. Oczyszcza i złuszcza martwy naskórek, czego oczekuję od peelingu. Jednak nie spełnia obietnic producenta, dlatego działanie to takie 4=, jednak skład i formuł zdecydowanie na plus.
Wegański,
Niespełnione obietnice producenta:
Nie usuwa niedoskonałości,
Nie odżywia,
Nie rozświetla,
Nie wyrównuje kolorytu skóry.
5 /5 HIT!
11 lutego 2022, o 07:38
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
peeling petarda
W moim przypadku cięzko znaleść peeling ideał a tu był strzał w 10. Nie lubię peelingów gruboziarnistych bo za bardzo podrażniają moją skórę, za to te drobnoziarniste wogóle nie działają. Zużyłam juz wiele peelingów i wreszcie znalazłam taki który działa jak ja chcę. Peeling ma fajny skład, konsystencje która nie spływa i nie znika pod wpływem wody a granulki peelingu średniej grubości które na prawdę wygładzają no i zapach który jest na prawdę orzeźwiający.
ZALETY: jest to średniejgrubości peeling który działa, zapach, konsystencja, cena
WADY: brak
29 października 2021, o 21:40
Lirene Dermoprogram Make Me Fresh Drobnoziarnisty peeling
Peeling Yuzu & olej z moringi świetnie złuszcza martwy naskórek, oczyszcza i odświeża skórę. W żaden sposób nie podrażnią mnie. Ma bardzo orzeźwiający zapach, który pokochałam. Lubię użyć raz w tygodniu peeling mechaniczny, aby jeszcze dokładniej oczyścić cerę. Ma żelową konsystencje z drobinkami, którymi są pestki liczi. Opakowanie to tuba, która ma ładną półprzeźroczystą żółto pomarańczową szatę przez co widać zużycie produktu. Jest dosyć wydajny.
24 czerwca 2021, o 17:48
Nie kupi ponownie
Kupiony w: Drogeria Hebe
- Wydajność: 4
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Zapach: 1
- Opakowanie: 5
Moim zdaniem peeling spełnił swoje zadanie - dobrze usunął martwy naskórek, fajnie wygładził skórę. Po aplikacji wyglądałam świeżo i promiennie. Używałam go 2 lub 3 razy. Może używałabym go dłużej ale nie mogłam znieść jego zapachu - taki chemicznie cytrusowy. Strasznie mi się nie spodobał więc peeling zużyłam do stóp :). Ogólnie peeling jest dobry, ale ten zapach mnie odstraszył. Ale próbowałam :)
ZALETY: - działanie
- skład
WADY: -ZAPACH
18 maja 2021, o 15:10
Używa produktu od: miesiąc
Dobrze go mieć
W zasadzie zgadzam się z poprzednimi opiniami - dobry drobnoziarnisty peeling, chociaż akurat mi wystarczył na dłużej niż 3 tygodnie. To raczej peeling do stosowanie co drugi dzień, bo aby się pozbyć suchych skórek - okazyjnie - to można zapomnieć. Tak samo jeżeli chodzi o zapchane pory - praktycznie zero efektu. Uważam jednak, że dobrze jest mieć taki drobnoziarnisty peeling w domu do stosowania 2-3 x w tygodniu :)
ZALETY: Zapach
Drobnoziarnistosc
Delikatność
Opakowanie
Nie uczula
Nie podrażnia
WADY: Zbyt mała efektywność jak dla mnie na ten czas :)
4 maja 2021, o 09:18
- Zapach: 4
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 3
Niezły
Zużyłam już dwa opakowania tego peelingu i jeśli chodzi o sam produkt to nie mam zarzutu ale nie jest to też szałowy kosmetyk. Taki dobry do częstego stosowania, ale do porządniejszego oczyszczenia i speelingowania raczej trzeba sięgnąć po cos innego. Jedyny zarzut można mieć do wydajności bo bardzo szybko znika.
Skórę mam mieszaną, skłonną do niedoskonałości.
Drobinki peelingujace są dość delikatne więc można go stosować w tygodniu częściej, nie podrażni cery. Delikatnie wygladza, zmiękcza skórę. Trochę też ją rozjaśnia. Na pewno twarz po nim nie jest czerwona ani ściągnięta, wręcz przeciwnie.
Można spróbować ten kosmetyk jak najbardziej.
ZALETY: Dostępność
Cena
Zapach
Delikatne działanie
WADY: Wydajność
4 /5
3 listopada 2020, o 16:51
Używa produktu od: 2 tygodnie
- Wydajność: 2
Gdyby nie wydajność..
Ten scrub ma jedną podstawową wadę - wydajność. Niestety w 3 tygodnie go nie ma. To słaby wynik. Bo poza tym jest bardzo fajny.
Łojotokowe zapalenie skóry w strefie 'T'. Suche policzki z naczynkami. Wrażliwa, alergiczna. Wiek - 31 lat, pierwsze zmarszczki miminczne (czoło, okolice oczu). Duża tendencja do zapychania porów. Moja cera lubi kwasy, codzienne złuszczanie. Bywa wrażliwa, delikatna, alergiczna.
Poza tym podoba mi się w tym peelingu wiele jego cech:
- zapach - jest przyjemny, orzeźwiający, przypomina mi pomarańczę, a nie ani yuzu ani moringę.
- konsystencja - żelowa, nie przecieka przez palce.
- działanie - porządnie ściera. Jest mniej ostry od wersji z kokosem, ale mimo to jest bardzo dobrym zdzierakiem, może nie aż tak dobrym jak te na bazie korundu, ale mimo wszystko ten peeling jest bardzo fajny w działaniu, bo dobrze ściera.
- szata graficzna opakowania zachęca do zakupu
- cena jest dość niska
- dostępność jest dobra.
Jedynym minusem jest wydajność - po 2 - 3 tygodniach peelingu nie ma. A szkoda, bo to dobry kosmetyk. Dlatego nie wiem czy go kupię ponownie.
27 września 2020, o 09:33
Nie kupi ponownie
- Wydajność: 3
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Zapach: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 3
Zadka nie urywa.
Ta wersja jest *nieco* lepsza niż jej kokosowy brat, ale to też nie jest nic, po czym opadłaby mi bielizna ;)
Tu faktycznie jest drobnoziarnisto, nawet czuć jakieś tam działanie, ale to bardziej polerowanie niż porządne szorowanie. Ale muszę przyznać, że chociaż do brutala mu daleko, to nie jest tak delikatny, jak wersja gruboziarnista.
Szczerze powiem, że lubię go używać. To fajny, delikatny peeling do codziennego użytku. Faktycznie zostawia skórę przyjemnie odświeżoną. Twarz po jego użyciu jest gładka i miękka, jest dobrze przygotowana na kolejne kroki pielęgnacyjne. Niewątpliwą zaletą tego peelingu jest jego zapach - cytrusowy, świeży, bardzo pobudzający.
Jak w tytule - nie ejst to kosmetyk wybitny, zadka nie urywa. Jest po prostu poprawny, przyjemnie się go używa. I tyle. Lirena nie wzbiła się na wyżyny, ale rozbiła obóz na całkiem przyjemnej wysokości, skąd roztacza się widok na poprawność ;) Czy mnie to wystarcza? Niekoniecznie. Zużyłam z przyjemnością, ale to jest, dla mnie, kosmetyk z rodzaju 'zużyć i zapomnieć'. Powrotów nie przewiduję, bo tak naprawdę to nie ma do czego. Szukam dalej brutalnego mocarza.
19 września 2020, o 17:33
Używa produktu od: 2 tygodnie
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Bardzo dobry
Peeling jest rewelacyjny!
Odurza jego energetyczny, smaczny zapach i zaskakuje jego skuteczność i jednocześnie delikatność.
Peeling stosuję na suchej, wrażliwej i naczynkowej skórze.
Produkt skutecznie myje skórę i bardzo dobrze ściera naskórek jednocześnie nie podrażniając i nie naruszając bariery skóry.
Po umyciu nim skóra jest gładka, odświeżona i delikatnie napięta.
Bardzo dobrze przygotowuje skórę do dalszych zabiegów.
Polecam.
ZALETY: Zapach.
Efekty po zastosowaniu.
11 września 2020, o 14:16
ulubiony peeling
Mam cerę sucha, skłonną do zanieczyszczeń z pierwszymi oznakami starzenia. Peeling oczyszcza i wygładza buzię, ale nie trze za mocno, nie wysusza, co jest jego wielką zaletą. Delikatnie oczyszcza pory, wygładza nierówności i rozświetla. Przepięknie, świeżo pachnie. Granulki są drobne więc docierają do każdego zakamarka, a jednocześnie dość delikatne. Dobra cena, dostępny w rossmanie.
ZALETY: zapach
cena
dostępność