Krem przeznaczony do stosowania na skórę twarzy oraz całego ciała.
Produkt ten posiada bardzo wygodne i higieniczne w użyciu opakowanie typu airless.
Krem intensywna regeneracja. Bogata receptura kremu oparta jest na skutecznym połączeniu składników nawilżających, regenerujących i wygładzających. Specjalnie dobrany skład kremu pomaga codziennej pielęgnacji skóry suchej, atopowej, w szczególności dojrzałej. Dodatkowo jest doskonałym kosmetykiem głęboko nawilżającym i odżywczym, pomagającym skórze odzyskać blask i młodość oraz utrzymać ją w idealnej kondycji.
W wyniku przeprowadzonych testów in-vivo 76% przebadanych osób w wieku od 24 do 56 roku życia zaobserwowano dobre i skuteczne wygładzenie i uelastycznienie skóry, dobre i długotrwałe jej nawilżenie (do 24 godzin). Zauważono dobre ujędrnienie, pomniejszenie szorstkości skóry oraz zdrowy młodzieńczy wygląd po stosowaniu kremu na skórę. Krem uznano jako dobry preparat regenerujący oraz chroniący przed procesami starzenia się skóry.
Główne składniki:
Olej z pestek śliwki posiada doskonałe właściwości zmiękczające. Nadaje kosmetykowi pięknego marcepanowego zapachu.
Masło kakaowe zawiera witaminy, potas, magnez, wapno, żelazo oraz kwas oleinowy, dzięki któremu rewelacyjnie regeneruje i nawilża skórę. Ponadto zawarte w nim naturalne antyutleniacze neutralizują działanie wolnych rodników niszczących skórę. Charakteryzuje się całkowitą zgodnością ze skórą, co oznacza, iż składniki w nim zawarte są łatwo tolerowane i wchłaniane przez skórę. Masło kakaowe może być z powodzeniem stosowane do skóry dojrzałej, eliminując zmarszczki oraz nadając jej gładkości i blasku.
Olej arganowy wspiera naturalne mechanizmy obronne komórek, doskonale łagodzi stany zapalne skóry, działa przeciwstarzeniowo oraz głęboko nawilża.
Kolagen z elastyną jako aktywny składnik preparatów kosmetycznych spełnia funkcję naturalnego środka nawilżającego skórę, jednocześnie mając istotny wpływ na jej ochronę przed procesami starzenia się. Dodatek elastyny, która w organizmie ludzkim występuje razem z kolagenem, zwiększa sprężystość i elastyczność skóry. Preparaty przeznaczone są głównie do pielęgnacji skóry wieku dojrzałego, skóry zmęczonej lub przesuszonej nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych i wody. W organizmie elastyna występuje w parze z kolagenem. Organizm ludzki produkuje ją do 25 roku życia, a całkowity jej zanik następuje pomiędzy 40 a 50 rokiem, skóra staje się sucha i mało elastyczna. Fizjologicznie tego procesu nie da się zatrzymać, ale stosując preparaty kosmetyczne zawierające elastynę z kolagenem, możemy uzyskać widoczne efekty prawidłowego nawilżenia. Uzupełniając niedobór kolagenu rozpuszczalnego i elastyny w skórze, preparaty te działają regenerująco i wygładzająco, przywracając jej świeżość, gładkość, sprężystość i miękkość oraz właściwe nawilżenie. Ponadto rozpuszczalny kolagen odgrywa znaczną rolę w procesie ziarninowania i gojenia się ran, dlatego polecany jest do produkcji preparatów po opalaniu, w których pełni rolę aktywnego środka nawilżającego i łagodzącego skutki nadmiernego opalania się.
Ekstrakt z Centella asiatica przeciwdziała uszkodzeniom tkanki skóry w procesie starzenia się. Podobnie jak estrogeny pozytywnie wpływa na metabolizm fibroblastów i syntezę włókien kolagenowych.
Ponadto stymuluje syntezę kwasu hialuronowego odpowiedzialnego za nawilżenie skóry oraz jest drogocennym składnikiem kosmetyków przeciwstarzeniowych.
Centalla asiatica stanowi znany środek o potwierdzonym działaniu regeneracyjnym przepisywanym przez lekarzy od 20 lat (np. leki na gojenie się ran, gdy od skóry wymagana jest wielokrotnie zintensyfikowana synteza włókien kolagenowych warunkująca zasklepienie ubytku).
stymuluje fibroblasty do produkcji kolagenu;
działa antybakteryjnie;
wpływa na redukcję zmarszczek oraz przeciwdziała powstawaniu nowych;
działa przeciwobrzękowo;
wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych;
ma zastosowanie w pielęgnacji cery naczynkowej, likwiduje cienie pod oczami;
stymuluje syntezę kwasu hialuronowego;
wygładza skórę i zmniejsza przebarwienia, blizny (np. rozstępy).
Olej ze słodkich migdałów zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E. Jest środkiem wyjątkowo delikatnym, dzięki czemu nadaje się do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków. Szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się, jest neutralny i nie powoduje alergii.
Widocznie odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd. Stosowany systematycznie jest bardzo dobrym emolientem tj. wygładza skórę.
Lanolina roślinna to gęsty wyciąg z roślin o doskonałych właściwościach nawilżających, natłuszczających, zatrzymujący wodę w naskórku. Doskonale naśladuje swój odzwierzęcy odpowiednik, oferując bardzo podobny wygląd i identyczne własności kosmetyczne.
Lanolina posiada bardzo wysoką zdolność do absorpcji wody, wzmacnia funkcje barierowe naskórka, stabilizuje emulsje (koemulgator) oraz wzmacnia połysk.
Jej postać jest dobrze tolerowana przez skórę – posiada dużą zgodność (powinowactwo) do naturalnego składu naskórka. Jej konsystencja, wygląd i odczucia sensoryczne po aplikacji są identyczne jak w przypadku lanoliny owczej. Jest także doskonałym emolientem.
Gliceryna roślinna jest bezbarwną i silnie higroskopijną substancją o konsystencji gęstego syropu. To jedna z najstarszych substancji wykorzystywanych do nawilżenia skóry. Swoje właściwości zawdzięcza bardzo małej cząsteczce, przez co ma zdolność wnikania w skórę bardzo głęboko - dzięki temu utrzymuje jej właściwe nawilżenie zarówno na powierzchni jak i w warstwie rogowej.
Gliceryna ma doskonałe właściwości łagodzące, idealnie nawilża przesuszony naskórek skłonny do pęknięć i nieprawidłowego rogowacenia, pozostawiając uczycie gładkości i miękkości, natomiast zbyt duże stężenie gliceryny w kosmetyku pozostawia uczucie lepkości na skórze.
Olej kokosowy to idealny produkt dla skóry suchej i łuszczącej się. Nawilża, pozostawiając ją gładką i odpowiednio naprężoną. Świeża pulpa jest bogatym źródłem zarówno nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas oleinowy i linolowy), jak i nasyconych kwasów. Zawiera od 35 do 40% tłuszczów, 10% protein i 50% wody. Jest bardzo dobrym emolientem – łagodzi uczucie suchości, szorstkości, pieczenia oraz zapobiega nadmiernemu łuszczeniu się skóry suchej, a także pomaga przywrócić właściwy poziom nawilżenia skóry suchej.
Mleczko pszczele stymuluje metabolizm skóry. Stymuluje syntezę włókien kolagenu i elastyny.
Krem ten to bardzo ciekawa, mało popularna propozycja w swojej kategorii, którą raczej warto się zainteresować.
Kosmetyki od marki Lynia przez długo czas były dla mnie ogromną tajemnicą. Co prawda bardzo interesowały mnie ich toniki w formie żelu, które nie ma co ukrywać stanowią swego rodzaju innowację w tym temacie, ale jakoś do tej pory odkładam ich zakup w czasie. Korzystając z potrzeby chwili i wykonując zakupy na stronie internetowej jednej z drogerii, zdecydowałam się na krem odżywczy z linii Plum. Moja cera z natury jest bardzo sucha, wrażliwa i podatna na zaczerwienienia, dlatego ważne dla mnie jest to, aby odpowiednio o nią dbać i pielęgnować ją, jak należy. Podczas porannej rutyny nie używam typowych kremów nawilżających, jedynie intensywne w działaniu serum oraz krem z wysoką ochroną słoneczną, dlatego stosowany przeze mnie kremik na noc musi działać bardzo odżywczo, aby dźwignął na swoich barkach tak naprawdę całodobowe wsparcie mojej skóry.
Trzeba przyznać, że kosmetyk ten posiada niesamowicie bogaty i bardzo zachęcający skład. Przede wszystkim umieszczono tutaj olej z pestek śliwki, który oprócz działania cudownie zmiękczającego, nadaje kosmetykom także intensywnie marcepanowy zapach. Dalej znajdziemy olej arganowy, który nawilża i regeneruje oraz masło kakaowe, które wygładza i nadaje cerze blasku. Lanolina natłuszcza oraz nawilża, podobnie jak również znajdująca się w tym kremie gliceryna roślinna.
Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu o pojemności 50 ml. Jest to buteleczka z aplikatorem w formie pompki, także chyba najbardziej higieniczna forma produktu, jaką możemy otrzymać. Na zdjęciu produktu na wizażu, widzimy, że dominujące kolory na opakowaniu to biel i taka brudna, szarawa żółć, jednak ja mam wersję z bielą i fioletem i właśnie taką najczęściej widzę na stronach drogerii internetowych. Mimo wszystko patrząc na skład oraz opis nie mam wątpliwości, że jest to ten sam kosmetyk. Na buteleczce umieszczono takie informacje jak logo producenta, nazwę produktu, jego podstawowe właściwości, najważniejsze składniki czy zalecany sposób użycia. Sam krem posiada biały odcień i jest całkiem gęsty. Pachnie, tak jak obiecuje nam producent, czyli śliwkowo i marcepanowo zarazem, a nuty te niesamowicie przypadły mi do gustu.
Produkt stosuję już około cztery miesiące, czyli naprawdę sporo, a jego wydajność jak widać jest jak najbardziej zadowalająca. Aplikuje go tylko na noc oraz rano w takie dni, kiedy nie mam w planach wychodzenia z domu. Moim zdaniem kremik idealnie sprawdza się w swojej roli. Świetnie nawilża i pielęgnuje cerę. Sprawia, że staje się ona bardziej miękka, odżywiona czy gładka. Szybko się wchłania i nie pozostawia nieprzyjemnej, lepkiej warstwy. Absolutnie nie zapycha, nie tworzy podrażnień czy uczulenia.
Jak dla mnie krem ten to bardzo ciekawa, mało popularna propozycja w swojej kategorii, którą raczej warto się zainteresować. Spełnia obietnice producenta i zaskakuje bardzo dobrym składem. Ja jestem z niego zadowolona i trochę żałuję, że już mi się skończył. Polecam.
Bardzo treściwy krem - skarb na prawdziwą zimę/narty
OCZEKIWANIA
Szukałam porządnego ochronnego kremu z przyjemnym w miarę naturalnym składem na okres zimowy i mrozy. Spodobał mi się skład i to że jest to airless. Krem ma treściwą konsystencję, łatwo się rozprowadza i przyjemny lekki kosmetyczny zapach. Rozporwadza się bosko, nie kłóci się z serum. Dobrze się wchłania ale pozostawia lekko lepką warstwę, tłustawą w dotyku. Jak jest ciepło, to skóra zwłaszcza w zonie T dość intensywnie się przetłuszczała, ale jeśli chodzi o wyprawę na narty/spacery do lasu zimą - ten ktem jest skarbem! On ma bazę tłuszczową, więc nie zamarza na mrozie, jednocześnie elegancko chroni i dba o skórę bardzo długo, nawet jak się ociera czapkami/szalikami/kominami delikatną skórę policzków i szyi. Przy dość częstym stosowaniu na wyjeździe i później normalnie zimą nie zapchał mojej skóry mimo że jest to dość częste u mnie, złągodził podrażnienia po innych kremach i zadbał o skórę na wyjeździe. Krem jest dość wydajny, bo wystarczył prawie na 2 miesiące przy czym smarowałam też na wyjeździe chłopaka i mamę. Na pewno do niego wrócę na zimę! Dodatkowy plusik za bardzo bardz dobry skład. Ilość syntetyków na minimum. Także podsumowując, jest to krem specyficzny, można powiedzieć do zadań specjalnych, nie dla każdego. Ale ze swoimi zadaniami radzi sobie genialnie!
Zalety:
Poziom ochrony
Dużo naturalnych składników i witamin
Opakowanie airless
Wydajny
Dostępny
Tani
Wady:
Nie jest to krem uniwersalny (nie jest to wada tylko cecha!)
Krem kupiłam przez przypadek, skuszona pozytywnymi recenzjami, gdy potrzebowałam czegoś taniego i nawilżającego na noc. Zdecydowanie zrobił swoją robotę!
Silnie nawilża - daje radę z odwodnioną, lekko przesuszoną cerą. Zostawia tłustawy, widoczny film na twarzy, więc raczej na noc. Czasami stosowałam go na dzień, pod makijaż, gdy wiedziałam, że mój codzienny krem nie da rady zamaskować przesuszenia cery - sprawdzał się b. dobrze, nie ważył mojego podkładu.
Nie zapychał. Wg mnie nie pachnie (może lekko, ale nie jest to uderzający zapach).
Krem zamknięty w super opakowaniu z pompką , dzięki której można dobrać odpowiednią ilość kosmetyku . Konsystencja kremu bardzo gęsta, dobrze natluszcza, ale wg mnie bardzo brzydko pachnie . Krem po każdym użyciu mnie zpaycha-kolejnego dnia po użyciu (używałam na noc ) pojawiały się kolejne niedoskonałości.
- krem jest zamknięty w opakowaniu airless plastikowym z pompką, która wypycha krem do góry opakowania i zużywamy go do samego końca,
- pojemność 50 ml
- cena 33,90 zł
- krem jest gęsty, koloru białego, pachnie olejami, dla mnie jest ok,
____
Co o nim sądzę?
- jest bardzo gęsty, bogaty w składniki aktywne,
- dobrze nawilża skórę,
- zostawia lekko tłustą warstwę na skórze,
- na noc świetnie regeneruje skórę,
- nie nadaje się pod makijaż, bo może ważyć podkład,
- zapach może nie każdemu może pasować, jest delikatny, ale pachnie olejami,
- opakowanie jest wygodne i higieniczne, - z pewnością wrócę do niego.
Zalety:
jest bardzo gęsty, bogaty w składniki aktywne,
dobrze nawilża skórę,
zostawia lekko tłustą warstwę na skórze,
na noc świetnie regeneruje skórę,
opakowanie jest wygodne i higieniczne, - z pewnością wrócę do niego.
Wady:
nie nadaje się pod makijaż, bo może ważyć podkład,
zapach może nie każdemu może pasować, jest delikatny, ale pachnie olejami,
Kremu używałam w porze zimowej, a więc dość problematycznej, jeśli chodzi o cerą suchą i muszę przyznać, że okazał się całkiem skuteczny.
Świetnie utrzymywał poziom nawilżenia skóry, dobrze ją regenerował i odżywiał.
Miał gęstą, bogatą konsystencję i przyjemny lekko przypominający marcepan zapach. Raczej nadawał się tylko na noc, pod makijażem mógłby się okazać zbyt tłusty.
Jedyne czego mi w nim brakowało to większego uelastycznienia i napięcia skóry, choć producent o tym zapewniał. Tak poza tym nie ma się do czego przyczepić. Dobry i wydajny krem za niewielkie pieniądze.
Krem kupiłam zaciekawiona marką Lynia. Produktu używam raczej na noc, ponieważ ma gęstą, bogatą konsystencję, czasem zdarzy mi się użyć go w dzień, ale zdecydowanie mniejszą ilość i to raczej w dni kiedy zostaję w domu, nie nakładam makijażu, a krem ma czas na wchłonięcie. Jestem bardzo zadowolona z kosmetyku, ponieważ mocno nawilża, regeneruje, odżywia, dobrze sobie radzi zimą, kiedy mam szczególnie problem z suchością cery. Ma specyficzny zapach, jednak już się do niego przyzwyczaiłam. Opakowanie jest wygodne, dzięki pompce. Krem jest wydajny, w dobrej cenie w stosunku do jakości. Trochę trudno dostępny, głównie internetowo. Super, że jest co raz więcej produktów z dobrym składem produkowanych w Polsce.
kremu nawilżającego używam dwa razy dziennie codziennie, więc trochę u mnie tego schodzi. inaczej nie da rady, bo cera sucha/ czasem bardzo sucha. poza tym to dobry zwyczaj niezależnie od cery.
zostawia tłustawy film, jak ktoś nie lubi to uprzedzam -oleje wysoko w składzie. to krem na noc, regenerujący więc nie przeszkadza mi to. skład super!
nie zapycha, a miewam tendencje.
25-35zł za dobry krem do twarzy to naprawdę uczciwy przedział.
uwielbiam takie opakowania dla kremów - higieniczne