Cienie do powiek

NYX Professional Makeup Paleta Cieni do Powiek Ultimate Edit Phoenix
NYX Professional Makeup Ultimate

• 30 marca 2025 o 20:26
    niestety, rozczarowanie
    Zdecydowałam się na zakup wszystkich 4 paletek z tej serii, ponieważ były na promocji, ale niestety okazały się ogromnym rozczarowaniem. Kolory, które w opakowaniu wyglądały zachęcająco, na powiece praktycznie się nie ujawniały. Pigmentacja jest bardzo słaba, a nawet po nakładaniu kilku warstw, cienie nie dawały żadnego oczekiwanego efektu. Kolory były zblakłe i mało intensywne, przez co makijaż wyglądał płasko, bardzo nieatrakcyjnie... Chociaż paletki same w sobie wyglądają całkiem dobrze, to jakość niestety nie spełnia moich oczekiwań. W tej cenie zdecydowanie można znaleźć dużo lepsze produkty, które oferują wyraźniejszy kolor i lepszą pigmentację. Na pewno nie będę do nich wracać.
    Zalety:
    • Ładne proste opakowanie
    Wady:
    • Bardzo słaba pigmentacja
    • Kolory praktycznie niewidoczne na powiece
    • Trudno uzyskać intensywny efekt
    • Cena nieadekwatna do jakości produktu
  • 30 grudnia 2024 o 0:28
    Zawiodłam się
    Kupiłam tę paletkę w wersji Brights, mając nadzieję na dobrze napigmentowane, faktycznie intensywne i jaskrawe odcienie. Niestety spotkałam się z dużym zawodem - cienie są blade, nawet duża ich ilość na powiece nie gwarantuje dobrego napigmentowania, poza tym mocno się osypują i rolują na powiece. Nie dają możliwości prawidłowego blendowania, a żeby makijaż wyglądał sensownie, najlepiej zdecydować się na pojedynczy cień. Opakowanie jest ciężkie w obsłudze, jeżeli chodzi o otwieranie czy transport. Paletka nie jest warta swojej ceny, na szczęście uzyskałam ją na wyprzedaży.
  • 21 czerwca 2024 o 16:46
    Może być, ale bez rewelacji
    Paletkę kupiłam na promocji za niecałe 20zł. Błyski są okej, ale trudno się z nimi pracuje, z cieniami matowymi jest lepiej, są dobrze napigmentowane. Zmęczyła mnie ta paletka, ale za tą cenę może być. Plus za gramaturę cieni oraz kompaktowe opakowanie. Nadają się do makijazu codziennego, ale mają tendencje do rolowania się na powiece i znikania z niej mimo użycia korektora i pudru.
  • 5 czerwca 2024 o 12:41
    Tragedia
    Generalnie bardzo lubię kosmetyki od NYX’a, więc wobec tej palety również miałam spore oczekiwania. Zakupiłam ją w wersji 02 Brights, ponieważ chciałam mieć w swojej kolekcji właśnie taką małą, kompaktową paletkę cieni kolorowych, ponieważ lubię czasem poszaleć z makijażem i dodać fajny kolorystyczny akcent. Paletka totalnie mnie zawiodła, cienie mają bardzo słaby pigment przez co na oku wyglądają bardzo blado i bez wyrazu. Strasznie się również osypują także zdecydowanie nie polecam.
    Wady:
    • słaby pigment, cienie się osypują
    Drogeria Cocolita.pl
  • 18 maja 2024 o 13:59
    Fajna alternatywa w makijażu
    Zszokowały mnie negatywne opinie tej paletki, bo mi tak szczerze się sprawdza - jest fajna do wykorzystania ją jako cienie lub nawet do namalowania kolorowej kreski lub innych fantazji na twarzy. Starcza na długo, jest kompaktowa i ma w sobie 6 różnych barw - jedynie różowa i fioletowa jest do siebie bardzo zbliżona.
    Zalety:
    • Ilość kolorów