Serum do twarzy

Benton Snail Bee Ultimate Serum Rewitalizujące serum z fermentowanym filtratem ze śluzu ślimaka

• 28 lipca 2022 o 22:47
    Świetne dla cery mieszanej
    Posiadam skórę mieszaną i przyznam, że ciężko dopasować mi do niej odpowiednie serum - lekkie, nawilżające, odżywcze ale jednocześnie normalizujące wydzielanie sebum. Cieszę się, że trafiłam na miniaturkę tego produktu, która w dodatku okazała się bardzo wydajna. Serum jest wodno-żelowe i nie ma zapachu. W składzie znajdziemy fermentowany filtrat śluzu ślimaka, hydrolat z drzewa herbacianego, zielonej herbaty, kwas hialuronowy, jad pszczeli, niacynamid. Serum jest leciutkie, szybko się wchłania, nie klei się, nie pozostawia na skórze żadnego filmu. Nawilża skórę, delikatnie napina i mam wrażenie, że reguluje wydzielanie sebum. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Na początku nakładałam je także pod oczy ale mam wrażenie, że dla tej delikatnej okolicy serum jest zbyt mocne. Stosowałam je na noc pod inny krem - dedykowany cerze mieszanej. Podoba mi się jak ładnie poprawia wygląd skóry, zmniejsza widoczność porów, nawilża i napina. Czuć, że jest to produkt bardzo wydajny. Na pewno kiedyś skuszę się na pełnowymiarowe opakowanie.
    Zalety:
    • Lekka formuła
    • Działanie
  • 8 kwietnia 2022 o 19:53
    SOS dla skóry. Sporadycznie stosowane potrafi przynieść ukojenie cerze przyspieszając jej gojenie się. Aplikowane codziennie ma właściwości lekko wysuszające skórę( przynajmniej moją:))..
    Uwielbiam sera i olejki do twarzy maści wszelkiej, więc robiąc zakupy kosmetyczne w jednej z internetowych drogerii,postanowiłam wrzucić do wirtualnego koszyka recenzowany produkt o mniejszej pojemności w celu jego przetestowania. 8 ml mazidła używam już drugi miesiąc ,więc jest to kosmetyk naprawdę wydajny. Jak wiadomo tego typu specyfików nie wklepuje się w twarz w ilości nadmiernej, ale jedyni niewielką ich ilość w celu wzmocnienia działania kremu. Kosmetyk ma żelową konsystencję i jest praktycznie bezwonny. Chwilę wchłania się w skórę pozostawiając na niej delikatny, lepkawy film. Zanaczę,że używam go jedynie na noc. Na dzień zwykle ograniczam się jedynie do kremu nawilżającego oraz podkładu, co by nie obciążać zbytnio cery ilością nałożonych nań mazideł:) Kilka razy zdarzyło mi się użyć go solo, ale jego samodzielna właściwość pielęgnacyjna nie sprostała oczekiwaniom mojej cery, dopiero w duecie z kremem zauważyłam jego potencjał, choć nie wywołał u mnie efektu "wow". Serum sprawdza się u mnie fajnie jako kuracja po wysypie drobnych nieprzyjaciół na twarzy, przyspieszając gojenie się skóry i łagodząc jej delikatne podrażnienia. Produkt ujędrnia cerę przy dłuższym stosowaniu i lekko ją uelastycznia. Efekt nawilżenia o którym wspomina Producent jest jak dla mnie znikomy, a serum stosowane codziennie potrafi delikatnie przesuszyć moją skórę, więc staram się ostatnio stosować go jedynie doraźnie, gdy moja cera potrzebuje ukojenia i regeneracji po okresie gorszej jej kondycji, spowodowanej pojawieniem się na niej zmian trądzikowych ,choć nie mam też z nimi jakichś większych problemów i pojawiają się u mnie zwykle w okresie menstruacji. Ogólnie rzecz biorąc kosmetyk sprawdza sie u mnie dobrze ,jako takie SOS po pojawieniu się jakichś tam drobnych krostek na twarzy oraz przebarwień, gdyż przyspiesza ich gojenie się i ujednolicając koloryt skóry jednocześnie. Stosowane każdego dnia lekko wysusza moją cerę. Dobrze ujędrnia, delikatnie wygładza i uelastycznia moją cerę. Spłycenia zmarszczek mimicznych czyli właściwości o których również wspomina Producent, nie zauważyłam na swojej twarzy.
    Zalety:
    • Żelowa ,lekka konsystencja, mega wydajność produktu, właściwości regenerujące skórę, przyspieszające jej gojenie się, ujednolicające koloryt skóry oraz jej ujędrnienie.
    Wady:
    • Przy regularnym stosowaniu delikatnie wysusza moją cerę.
  • 18 sierpnia 2021 o 5:23
    Bardzo dobry!
    Bardzo dobre serum o neutralnym zapachu. Bardzo dobrze się wchłania i pielęgnuje cerę. W moim przypadku nie jest wydajne ponieważ chciałabym je stosować i rano i wieczorem. Rewelacja, polecam każdemu.
    Zalety:
    • nawilżenie i odmłodzenie
    • wyrównanie zmarszczek
    • neutralny zapach
    • ładne opakowanie
    • dobrze się wchłania
    undulka
    19 marca 2020 o 16:13
    idealne w wieczornej pielęgnacji
    Kocham większość produktów z Bentona, szczególne z serii fermentacyjnej i snail bee. Zakupiłam wreszcie i to serum, i w połączeniu z innymi produktami Bentona, działa bardzo dobrze. Serum jest oparte na fermentowanym filtracie ze śluzu ślimaka, ma się dzięki temu łatwo wchłaniać i przyspieszać procesy naprawcze. Zawiera również hydrolat z drzewa herbacianego (zwalcza bakterie - mniej zmian trądzikowych, dodatkowo wspomaga regenerację). Kwas hialuronowy nawilża i wygładza, jad pszczeli to taki naturalny botoks w wersji soft - stymulując produkcję kolagenu i elastyny, redukuje i spłyca zmarszczki, nawet głębokie. Ma natychmiastowo rewitalizować skórę, ujędrniać i wyrównywać koloryt. Właściwie wszystko to robi. Stosuję je od jakichś dwóch miesięcy - wcześniej jedynie wieczorem, a w okresie kwarantanny dwa razy dziennie. Łączę je z esencją fermentacyjną i lotionem snail bee z Bentona. Stosuję również retinoid z TO. Nigdy nie miałam ładniejszej cery. Wszystkie przebarwienia, z którymi borykałam się od kilku lat, zniknęły, a struktura cery jest już idealna (po przebytym kilka lat temu liszajcu, cera była ziemista i jakby taka ziarnista). Zmarszczka mimiczna na czole jest płytsza (mam 29 lat, nie mam jeszcze wielu zmarszczek). Niedoskonałosci prawie się nie pojawiają. Serum cudownie nawilża, szybko się wchłania. Nie zostawia filmu. Opakowanie jest ładne, chociaż niestety plastikowe. Serum jest bardzo wydajne - nie doszłam jeszcze do połowy. Cena jest wysoka, ale często jest na promocji -50%
    Zalety:
    • skład
    • działa dokładnie tak, jak obiecuje producent: opóźnia oznaki starzenia, nawilża, spłyca zmarszczki, radzi sobie z przebarwieniami, niedoskonałości się pojawiają rzadziej
    • wydajne
    • dobrze się wchłania, nie zostawia filmu
    • nie podrażnia cery, nie zapycha
    Wady:
    • plastikowe opakowanie
    • jako osobny produkt pewnie nie zadziała
    • stała cena
  • 23 maja 2019 o 14:32
    Uniwersalny KWC mojego domu
    Zakupiłam serum na pół z moją drugą połówką, bo wyszło mi, że skład odpowiada zarówno mojej tłustej, trądzikowej cerze, jak i jego dojrzałej naczynkowej, wymagającej nawilżenia. I dokładnie takie jest, oboje jesteśmy super zadowoleni, to chyba najlepszy produkt z serii snail bee (ale wszystkie są świetne!). WYDAJNOŚĆ I PIERWSZE WRAŻENIE: Serum jest w plastikowej butelce (szkoda że nie szkło) z bardzo precyzyjną i wygodną pipetką. Trzy krople zupełnie wystarczają na pokrycie całej twarzy. Konsystencja jest żelowa i wyraźnie śliska, no właśnie jak śluz. Jest zupełnie bezzapachowy. Produkt nie roluje się, dobrze współpracuje z moimi produktami pielęgnacyjnymi i z moim makijażem. DZIAŁANIE: Serum jest delikatniejsze niż inne produkty z serii, nigdy nie zdarzyło mi się czuć pieczenia po jego użyciu, tylko momentalne ukojenie. Jednocześnie efekty działania w stosunku do innych z serii są zintensyfikowane. Ten preparat stał się moim punktem obowiązkowym w kosmetyczce, gdy tylko cera szaleje, podrażni się, albo źle reaguje, stosuję ślimaka i wszystko wraca do normy. Zauważyłam u siebie silną regulację gruczołów łojowych, zwężenie porów, szybkie blaknięcie przebarwień potrądzikowych, super napięcie cery (ale mam 25 lat, więc mnóstwa pracy to to serum nie miało!). Efekty są szybsze niż przy innych z serii, po tygodniu można zaobserwować wszystkie wymienione przeze mnie zmiany (przy innych: około miesiąca). Mój mężczyzna go uwielbia, bo nie jest tłusty (wiadomo, faceci), jest lekki, nie czuje obklejonej twarzy, widać natychmiastowy efekt nawilżenia. Stosujemy go też oboje punktowo na jakichś czerwonych wrogów (nadaje się ta metoda pod makijaż) i faktycznie bardzo widać na aktywnych zmianach te właściwości gojące. Także niezależnie, czy Wasza pielęgnacja jest rozbudowana (jak moja) czy minimalistyczna (jak jego, w sumie to woda, płyn micelarny i serum z bentona :D), młoda czy dojrzała, tłusta czy wrażliwa, to serum jest warte każdych pieniędzy. Zdecydowanie mój hit. Stosuję teraz go zamiennie z serum z witaminą C, które miałam wcześniej. Mam wrażenie, że ślimak potęguje efekt działania tamtego produktu, obserwuję lepsze efekty (choć serum nakładam naprzemiennie tylko na noc). Sprawdziła go też moja mama, zbliżająca się do 60 i też była zachwycona. Następnym razem ze strony zamawiam 3 butelki, dla każdego po jednej :D GDZIE ZNALEŹĆ NAJTANIEJ (od około 70 zł): Cała marka benton i inne koreańskie marki w Polsce są niepoważnie drogie. To są dobre kosmetyki i ja też za nie płaciłam tyle, ile w Polsce za nie sobie życzą. Natomiast ostatnio znalazłam stronę YESSTYLE (wysyłają prosto z Korei, od 35$ za darmo) i tam ceny są powalające! Polecam odwiedzić stronę wszystkim azjo-maniaczkom, mieć dwa sera w cenie jednego piechotą nie chodzi ;) Piszę to przede wszystkim dlatego, że zarobki mamy niższe, a ceny wyższe w stosunku do wielu krajów i nie uważam, że to jest fair. Dlatego dzielę się każdym znalezionym tańszym źródłem, aby działała zdrowa konkurencja. Zainteresowanym w wiadomości prywatnej mogę podać kod rabatowy na 8% zniżki i 2% przy następnych zamówieniach.
    Zalety:
    • ponadprzeciętnie wydajny (po miesiącu użytkowania dwóch osób zużyta gdzieś 1/5 butelki)
    • wszystkie efekty widoczne po tygodniu, pierwsze już na drugi dzień
    • rozjaśnia przebarwienia potrądzikowe (ze słonecznymi nie mamy problemu, więc nie wiem), ujednolica koloryt
    • łagodzi podrażnienia, aktywne wypryski (także nałożony na nie punktowo)
    • ujędrnia
    • przepotężnie nawilża
    • wzmaga działanie produktów z witaminą C
    • reguluje pracę gruczołów łojowych
    • zmniejsza trądzik wieku dorosłego
    • bardzo bezpieczna formuła (typowy benton)
    Wady:
    • pojemniczek plastikowy :(
    • cena w Polsce (sic!)