Wody toaletowe damskie

Paco Rabanne La Nuit EDT

• 28 lipca 2017 o 13:23
    Piękny szypr
    To wyjątkowy zapach, który niestety bardzo trudno kupić. Klasyczny, stary szypr. Klasyka , która przyciąga jak magnes. To zapach wyjątkowy. Dla eleganckiej kobiety, zobowiązujący. Szorstki, ale seksowny. Dla mnie - magiczny.
    Zalety:
    • jakość, butelka, zapach
    Wady:
    • trudno dostępny
    • Flakon
    W perfumerii
  • 17 stycznia 2017 o 21:11
    Absolutny koszmar
    Wiecie,gdzie ta flaszeczka u mnie stoi w domu? W toalecie. Najdroższy spray do wc ever. ABSOLUTNIE zabija wszelkie kibelkowe zapachy. To nie jest perfum. To odor duszacy inne smrody. Jest niezwykle trwały przy tak kościelnym mirrowym fetorze. ... omg...
    • Flakon
    qqłka
    10 lipca 2009 o 10:17
    klasyczny szypr lat 80-tych
    Flaszeczka piękna, ale ten szypr niczym się nie różni od Cabochardów, Sanderek, Palom... takich ostrych, męskawych, kwaśno gorzkich... Tak się przedzierałam przez te szypry lat 80tych i się znudziłam. Wszystkie na jedno kopyto w tym mocnym żółto zielonym odcieniu. Czuć jednak w nich upływ czasu. Zresztą jest lato, może rzeczywiście za ciężkie na tę porę, odpowiednie do ponurego listopada. Owszem mocne i trwałe, odróżniają się od dzisiejszych perfum, ale tak jak odzież z tamtych lat... Żałuję, że kupiłam... Używam tego produktu od: paru dni Ilość zużytych opakowań: rozpoczęta 50tka
  • 3 czerwca 2009 o 20:15
    fascynujący
    La Nuit to jeden z najbardziej fascynujących szyprów,jakie miałam okazję poznać.Niepokojący zapach złożony zaledwie z kilku nut,których połączenie dało naprawdę niecodzienny efekt. Początek jest ostry,ziołowy,kwaśno-gorzki-od razu wiadomo,że mamy do czynienia z szyprem.Gdzieś w oddali pobrzmiewa nuta skóry,ale nie jest to mocny zapach skórzanej torebki czy butów.Kojarzy mi się raczej z wdziankiem z cienkiej,delikatnej skórki noszonej na gołe ciało,które zdążyło przesiąknąć naturalnym zapachem ludzkiej skóry i odrobiną świeżego potu. Później czuję już tylko miód-nie jest to jednak esencjonalny miód z dzieł Lutensa-jest bardzo wytrawny,z zaledwie szczyptą cukru.W tle cybet-kwaśna,nieco fizjologiczna nuta,która według mnie idealnie odzwierciedla naturalny zapach nieco spoconej skóry.Na końcu pojawia się paczula-jest lekka,ale wyczuwalna. La Nuit jest w sieci bardzo często określany jako"filthy"-brudny,sprośny,plugawy-że posłużę się takim prymitywnym tłumaczeniem;)i zgadzam się tym absolutnie.To jeden z tych zapachów,które kojarzą się jednoznacznie-ja przynajmniej tak go odbieram.Kojarzy się ze skórą pokrytą kroplami potu,z zapachem jaki panuje w dusznym pomieszczeniu po szybkim i gwałtownym akcie seksualnym. Ale żeby go docenić,trzeba choć trochę lubić szypry,w przeciwnym wypadku La Nuit wyda się tylko kwaśno-gorzkim nieprzyjemnym "odorkiem". Używam tego produktu od:w trakcie 30 ml Ilość zużytych opakowań: