Wody toaletowe damskie

GIORGIO ARMANI Si Woda Perfumowana dla Kobiet 100ml
Giorgio Armani Si
Sephora
Armani - Sì - Woda Perfumowana - Eau De Parfum 100ml - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

KAJAL K
    2 maja 2022 o 17:35
    Nowoczesny i delikatny szypr - idealny na biznesowe spotkania
    Wąchałam już wiele szyprow w swoim życiu i Armani Si należy do nurtu takiego nowoczesnego szypru - czyli niezbyt trudnego w odbiorze. Perfumy nie są słodkie, nie są też jakoś specjalnie świeże czy kwiatowe. To taka biznesowa kompozycja - bardzo zachowawcza. Odczuwam w nich nuty z klasycznego Si, ale nie jest to absolutnie to samo. Te perfumy w odczuciu są "suche", idealne do białej koszuli, podczas gdy Si Edp jest słodkie, miękkie i czasem przytłaczające. Te perfumy nie przytłaczają, są bardzo stonowane i można zapomnieć łatwo o tym że się je ma na sobie. I wg mnie o to chodzi w perfumach do pracy czy biznesowych - nie mogą przytłaczać nas ani otoczenia. Perfumy o podobnym wydźwięku to np Michalsky Berlin. Wg mnie kolor beżowy bardzo dobrze oddaje ich charakter - a w zasadzie brak charakteru. Bo nie są one charakterne, zadziorne - to zapach grzeczny, ale zarazem dojrzały i spokojny. Sam flakon - bardzo klasyczny i w stylu Armani, mi się podoba. Z tego co wiem ten zapach wielu osobom kojarzy się z świeżym praniem - osobiście uważam, że jest wiele zapachów które mocniej się kojarzą z tymi nutami niz Si. Dla mnie Si nie jest aż tak czystym czy chemicznym w odbiorze zapachem.
  • 6 lipca 2021 o 17:00
    Bardzo podobny do klasycznego Si
    Zapach bardzo przypomina mi klasyczną wersję Si jednak ta wydaje się być bardziej słodka. Na mojej skórze zapach utrzymuje się bardzo długo- dzięki aplikowaniu perfum w zgięciu łokcia oraz za uszami perfumy potrafią pachnieć nawet po kąpieli. Flakonik również prezentuje się bardzo ładnie, polecam :).
    Zalety:
    • Piękny, świeży zapach,
    • Długo się utrzymuje na skórze,
    • Elegancki flakonik.
    Wady:
    • Cena.
    Kaisja
    1 marca 2021 o 18:43
    Perfumy z syndromem sztokholmskim... Nie przepadam za nimi, a pięknie na mnie pachną
    Rzadko kiedy w życiu jestem tak komplementowana, jak wówczas, gdy mam na sobie te perfumy. I pewnie jedynie z tego powodu wciąż jeszcze je mam i ich od czasu do czasu używam. Perfumy są tak naprawdę autentycznie piękne – słodkie, zmysłowe, eleganckie, dość delikatne, ale niezwykle trwałe, i bodajże najładniejsze w całej serii. Teoretycznie zdaję sobie sprawę ze wszystkich zalet tych perfum, a czepiam się, bo – nie byłabym sobą – a poważnie - mi osobiście chyba trochę przeszkadza ewidentna owocowość tej kompozycji, a za zbytnio owocowymi perfumami nie przepadam, i na ogół w odwecie ładnie na mnie nie leżą. Mam na przykład uraz do wiodących w tych perfumach prym, woni czarnej porzeczki i mandarynki, choć ratuje całość obecność zawsze uroczej frezji, wanilii, jaśminu i bergamotki – ooo, te aromaty lubię bardzo, więc może dlatego, mimo wszystko ta woda pachnie – nawet na takim niewdzięcznym gburze, jak ja – naprawdę ładnie. Skończę flakon, który mam i chyba raczej pożegnam się z perfumami na dobre, ale – w zgodzie, i szczerze polecam je Wszystkim Miłośniczkom delikatnych, i jednocześnie bardzo trwałych, słodkich, owocowo-kwiatowych kompozycji, z wyraźną nutą czarnej porzeczki. Te nuty osobiście mnie nie porywają, ale uczciwie po prostu muszę przyznać, że bukiet skomponowany jest z wielkim znawstwem, klasą i elegancją. Polecam testy. Szczerze.
    Zalety:
    • kompozycja – piękna, elegancka, doskonała propozycja dla Miłośniczek owocowo-kwiatowych perfum z nutą czarnej porzeczki,
    • trwałość – to delikatne, ale wyjątkowo trwałe perfumy,
    • najelegantszy zapach w całej serii "Si",
    • świetny bukiet – "potrafią" pięknie i korzystnie pachnieć na Kimś, na Kim z reguły nuty owocowe nie mają zbyt dobrej projekcji (na mnie np.),
    Wady:
    • w zasadzie brak wad – nie licząc czysto osobistych preferencji,
    • cena – wysoka, choć i tak chyba jedna z niższych w ofercie perfum Armaniego, więc może to stanowić zaletę (ponadto perfumy często podlegają akcjom promocyjnym)
  • 20 lutego 2020 o 12:08
    Totalnie mój gust
    Nuty zapachowe są idealne dla mnie. Konwalia, Frezja. Gdzieniegdzie czuć nutę wanilii. Uwielbiam go. Zapach utrzymuje się na ciele cały dzień. Nawet czułam go po praniu. Szok, że trwalośc tego perfumu jest tak mocna. Buteleczka jest prześliczna. Elegancka i subtelna. Perfum nadaje się bardziej na noc,tak mi się wydaje :) te nuty są mocne a zarazem słabe, ciężko to okreslic. Ale jest to swieży zapach, kwiatowy, ciut słodki ale nie przesłodzony. Uwielbiam!! Gdy popsikałam koszulę i za tydzień ją ubrałam ponownie to było go czuć :) mój ulubieniec od wielu lat.
    Zalety:
    • Cena na promocji zwykle w hebe :)
    • Zapach! Długotrwały, wyczuwalny z daleka, czuć go po praniu :)
    • Buteleczka przepiękna :)
    Iga1212
    27 maja 2019 o 16:06
    Cudowny zapach!
    Zapach jest naprawdę super, intensywny, słodki, ale nie tak bardzo jak czarna wersja tych perfum. Zmysłowy i kobiecy, naprawdę warto je kupić. Ja dostałam w prezencie,mimo że zawsze proszę aby nie kupować mi perfum, bo mam specyficzny gust.