Płyny do higieny intymnej

Organic Life Balsam myjący do higieny intymnej z wyciągiem z kasztanowca i rozmarynu

• 4 maja 2024 o 10:13
    Trochę klapa :(
    Mam wrażenie, że wraz ze wzrostem cen spadła jakość kosmetyków Organic Life. Kupiłam go wraz z innym balsamem u mojej znajomej konsultantki w niższej cenie niż regularna, bo po jakieś 15 zł. Ten balsam, choć powinnam nazwać go po prostu płyn, nie ujął mnie niczym szczególnym. Bardziej byłam zadowolona z poprzednich. Miał rzadką konsystencję, prawie jak woda. Był niemal przezroczysty, optymalnie się pienił i łatwo spłukiwał. Miałam wrażenie, że średnio domywa i czasem nie czułam się zbyt świeżo po jego użyciu, pomimo tego, że dawałam go 2 pompki - jedna to było stanowczo za mało. Nie podobał mi się również zapach - myślałam, że będzie po prostu ziołowy, a tymczasem okazał się apteczno-chemiczny z marcepanową nutą. Niby nie spowodował żadnych podrażnień, ale gdzieś w połowie butelki dopadła mnie infekcja i nie dałam rady go wówczas stosować, bo było to nieprzyjemne uczucie. Po wyleczeniu się wróciłam do niego i już obyło się bez takich hitów. Miałam go jeszcze w białej butelce z rysunkiem roślin, bo widzę, że teraz zmieniają szatę graficzną. Pod światło było widać zużycie, a pompka się nie zacinała. Na ostatnie użycie nie chciała już zassać płynu, więc odkręciłam ją i z radością zdenkowałam kosmetyk. Podsumowując, jestem rozczarowana kasztanowym płynem. Okazał się totalnie przeciętny i nie warty ani ceny regularnej, ani tej, którą zapłaciłam. Jedynym istotnym plusem jest skład. Nie kupię go ponownie.
    U konsultantki
  • 26 listopada 2020 o 11:34
    Łagodny i wydajny, z dobrym składem
    Bardzo delikatny i łagodny balsam do higieny intymnej w formie emulsji o lekko ziołowym zapachu. Jak to w Organic Life bywa, skład jest krótki, konkretny i napakowany dobrociami - wyciągiem z rozmarynu i kory kasztanowca. Ekstrakty z kory są przydatne przy wszelkich uszkodzeniach, obrzękach, a rozmaryn z kolei ma właściwości odkażające. Płyn świetnie się zatem sprawdzi przy codziennej higienie, ale też przy problemach natury intymnej, jako łagodny środek leczniczy. Produkt nie pieni się prawie wcale, ale na tak niewielki obszar potrzeba go naprawdę jedną pompkę, więc i tak jest bardzo wydajny. Daje uczucie świeżości i czystości. Skład wolny od dodatkowych paskudztw typu szkodliwe konserwanty czy mocne detergenty. Na końcu mamy dodatek kwasu mlekowego, który zmienia pH na kwaśne - czyli pożądane w okolicach intymnych. Ja sporadycznie używam tej emulsji zamiast żelu do twarzy (np. na wyjazdach, gdy nie chce mi się pakować piętnastu różnych kosmetyków) i również w tej roli sprawdza się nieźle - łagodnie oczyszcza, nie podrażnia, nie zapycha. Niemniej jednak, z uwagi na kwaśne pH, nie należy go stosować regularnie w tej roli, bo na dłuższą metę może spowodować to nadmierne wydzielanie sebum na skórze. Opakowanie z wygodnie działającą pompką, estetyczne, z dyskretną grafiką.
    Zalety:
    • łagodnie myje
    • pozostawia uczucie świeżości
    • łagodzi podrażnienia, obrzęki, stany zapalne
    • świetny skład
    • sporadycznie można go użyć też do twarzy
    • lekko ziołowy zapach
    • wygodne opakowanie
    • duża wydajność
    Wady:
  • 13 czerwca 2019 o 22:26
    Bardzo fajny produkt, polecam!
    Balsam kupiłam zachęcona wyciągiem z rozmarynu- uwielbiam ten zapach! i rzeczywiście kosmetyk tak pachnie, choć nie jest to zapach nachalny, więc nie będzie przeszkadzał tym, którzy nie są wielkimi fanami rozmarynu jak ja. Sam płyn ma konsystencję lejącą, fajnie się pieni, dobrze oczyszcza. Odkąd go używam przestałam mieć problemy z otarciami i odparzeniami, które czasami pojawiały się po długiej jeździe na rowerze - może nie do końca on za to odpowiada, ale na pewno pomaga leczyć powstałe otarcia. Szczerze polecam!
    Zalety:
    • cudowny zapach
    • fajna, płynna konsystencja
    • estetyczne opakowanie z pomką
    • wegański skład
    • działanie ochronne, odkażające
    • produkt wydajny