Płyny do higieny intymnej

Miya Cosmetics myINTIMATEgel, Naturalny żel do higieny intymnej z olejkiem z malin

• 20 grudnia 2024 o 22:30
    Wszystko na plus, wrócę do niego
    Zainteresował mnie ten żel w Lidlu, nie wiem czy gdyby nie fakt, że miał tam okazyjną cenę to bym się nim wcześniej zainteresowała. Ta marka kojarzyła mi się głównie z produktami do twarzy, wzięłam na próbę. Opakowanie to taka mała różowa butelczynka o pojemności 140ml z pompką. Dozowanie jest wygodne. To co spodobało mi się od razu to zapach, lubię delikatne żele do okolic intymnych ale myjadłowatych zapachów już nie. Tutaj pozytywne zaskoczenie - zapach bardzo świeży, wręcz rześki, delikatnie kwiatowy. Duży plus. Formuła jest żelowa, nieco rzadsza ale nie wodnista, ma lekkie wyczuwalne podbicie olejkowe. Między dłońmi już po 1 pompce szybko się pieni. Mi ona odpowiadała, nie miałam co do niej żadnych uwag. Komfort użycia bardzo ok. Działanie i efekty bardzo zadowalające - żel oczyszcza, daje poczucie czystości, świeżości. Po jego użyciu zawsze czułam się pewnie nie mam tutaj żadnych uwag. Co więcej delikatnie pielęgnował te okolice, zawsze po jego użyciu miałam poczucie komfortu. Nigdy mnie nie podrażnił ani nie wywołał niepożądanych reakcji. To fajny kompromis bo z jednej strony dobrze i skutecznie oczyszcza a jednocześnie nie podrażnia, nie powodował dyskomfortu. Stosując go regularnie nawilża skórę, nie ma mowy o żadnych przesuszeniach. Po prostu pewny dobry żel, bez żadnych nie fajnych niespodzianek za to z dodatkową pielęgnacją. Ogólnie jakoś mi bardzo przypadł do gustu. Używam tej buteleczki już miesiąc, za chwile sięgnie denka, ale wiem że wrócę po ten żel. Delikatny o ładnym zapachu z przyjemnymi właściwościami. Polecam.
  • 16 listopada 2024 o 8:41
    Delikatny, łagodny żel do codziennego stosowania, wygodna forma dozowania, naturalny skład, rodzima marka Miya, zbyt szybko się skończył.
    Kolejna dobra propozycja od marki Miya. Recenzowany żel do higieny intymnej z olejkiem z malin jest w 96% naturalny, skład idealny zawiera wspomniany olejek z pestek malin, alantoina, D-panthenol, prebiotyki, kwas mlekowy, produkt odpowiedni dla wegan, nie testowany na zwierzętach, opakowanie pochodzi z materiałów z recyklingu i nadaje się do ponownego recyklingu. Poręczne lekkie plastikowe opakowanie utrzymane w różowej kolorystyce charakterystycznej dla marki wyposażone w pompkę z zamknięciem open/stop co ułatwia transport oraz szybkość otwierania i zamykania. Nie widać zużycia żelu. Pojemność to 140 ml co jest plusem podczas stosowania na wyjazdach, wielka szkoda, że nie ma dwóch pojemności do wyboru z chęcią sięgnę w domu po dużo większe opakowanie typu 300 ml , a nawet 500 ml co przełoży się na cenę, mniejsza ilość śmieci i dłuższą wydajność. Opakowanie o pojemności 140 ml wystarczyło mi na ok. miesiąc stosowania dwa razy dziennie po 2-3 pompki jednorazowo. Bezbarwna nieco wodnista konsystencja żelu o delikatnym, prawie niewyczuwalnym zapachu prawdziwych malin okazała się skuteczna, delikatna w stosowaniu, lekka piana oczyszcza, odświeża, z łatwością się spłukuje, chroni, nawilża, sprawdza się każdego dnia użytkowania nawet podczas menstruacji, nie podrażnia skóry nawet podczas depilacji. Ogólnie jestem zadowolona ze stosowania z chęcią sięgnę po kolejne i większe opakowanie ;)
  • 28 marca 2024 o 19:26
    żel do higieny intymnej Miya
    Żel dostałam w prezencie a potem drugi sobie kupiłam. Żel ma zaledwie 140 ml więc jest malutki ale za to wydajny. Konsystencja taka żelowa ale nie spływa, ładnie się pieni. Zapach ma taki kwiatowy ale nie jest nachalny. Opakowanie z pompką co jest na plus. Mam tendencję do podrażnień, szczególnie po goleniu ten żel łagodzi i koi. Skóra jest po nim nawilżona. Bardzo lubię ten żel i moje córki również.
    Zalety:
    • nawilżenie, łagodzi podrażnienia, koi, zapach
  • 1 marca 2024 o 16:47
    Jestem na nie
    Moja opinia: Plusy: -polska marka, naturalny skład, cruelty free, -opakowanie z recyklingu i nadające się do recyklingu z dobrze działającą pompką -dobrze się pieni i myje -mimo wszystko dość wydajny Minusy: -konsystencja wodnista, lubiącą przelewać się przez palce - dość mocny perfumeryjny zapach. Myślę, że zbędny przy higienie intymnej - przy częstszym używaniu czułam przesuszenie/swędzenie w okolicach pachwin -mała pojemność, wysoka cena Podsumowując, mimo że lubię markę i mam swoich ulubieńców w ich asortymencie, to do tego produktu nie planuje wrócić i Wam również go nie polecam.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 28 lutego 2024 o 16:09
    Na dobry z plusem
    Żel zamknięty w wygodnym opakowaniu z pompką. Nie widać ile produktu znajduje się w opakowaniu. Żel jest dość wodnisty. Jest też dość wydajny. Mam wrażenie, że robił co miał robić, ale bez jakiś rewelacji. Nie mam poczucia, że koił. Zdecydowany plus za naturalne składniki.