Szczoteczki soniczne do twarzy

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 11 stycznia 2021 o 22:41
    Fajna, lecz o słabej konstrukcji
    Myjki sonicznej firmy Esperanza używam od półtora roku. Ogólnie była to moja pierwsza przygoda z tego typu urządzeniem, ale z perspektywy czasu wiem, że dziś nie umiałabym już bez niej żyć. Na rynku mamy dostępnych wiele tego typu myjek, w różnych cenach i to właśnie aspekt ekonomiczny zaważył na wyborze marki Esperanza. Kosztowała mnie ona ok. 40 zł, stosunkowo niewiele, by przetestować i ewentualnie kupić sobie lepszą. Do dziś innej nie kupiłam, bo ta którą mam cały czas działa :-) Myjka zasilana jest bateryjnie, ale uwaga- ja w swojej nigdy jeszcze nie zmieniałam baterii. Cały czas działa na tych, które włożyłam pierwszego dnia. Używam jej przez półtora roku, codziennie wieczorem przez ok. 2-3 minuty, na średnich wibracjach. Niestety, konstrukcja myjki jest słaba. Mam tu na myśli klapkę zabezpieczającą baterię, która po dość niedługim czasie od zakupu zwyczajnie zaczęła się odczepiać, aż w ogóle wypadła (systematycznie wypychały ją baterie). Zaradził temu mój techniczny mąż i dorobił klapce mocowanie na dwie małe śrubki. Cóż... potrzeba jest matką wynalazku. Mocowanie jest niewidoczne, a urządzenie nadal mi służy. Ja jestem zadowolona, ale nie każdy ma męża "złotą rączkę". Konstrukcję myjki oceniam więc krytycznie. Samo urządzenie jest z wierzchu silikonowe, z materiałem tym nic się nie dzieje od codziennego używania i codziennego mycia. Codzienny kontakt z różnymi żelami do mycia twarzy także nie podziałał ani na tworzywo, ani na jego kolor (posiadam białą wersję myjki). Łatwo zachować jego czystość myjąc pod strumieniem wody. Myjka nie ma timera, ale mi to akurat nie przeszkadza. Sama wiem, kiedy przestać :-) Siłę wibracji można wybrać zgodnie z własnymi preferencjami, do wyboru mamy killa programów. Wibracje pozwalają dodatkowo na masaż twarzy, co pobudza krążenie krwi i polepsza kondycję cery. Cóż mogę dodać- jestem zadowolona z produktu, natomiast gdy mi się on zepsuje, kupię zapewne model ładowany przez USB. Może wówczas nie będzie trzeba angażować mojego mężczyzny do modyfikowania zaczepów klapki bateryjnej :-)
  • 4 maja 2020 o 14:33
    Zaskoczenie....a jednak nie
    AKTUALIZACJA: Szczoteczka niestety nie pożyła długo. Baterie zaczęły wypychać zamknięcie obudowy i wypadać, z czasem wszystko obluzowało się tak bardzo, żę nie dało się już korzystać, dlatego odbieram gwiazdki. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Spodziewałam się rozczarowania. Myślałam, że za tę cenę to nie może działać skutecznie, jednak pomyliłam się. Szczoteczka bardzo dobrze pomaga oczyścić skórę, która po jej użyciu staje się jedwabiście gładka i niesamowicie promienna, rozświetlona zdrowym blaskiem. Urządzenie jest przyjemne w stosowaniu, nie podrażnia skóry, łatwe w czyszczeniu. Uważam, że jeśli ktoś ma ograniczony budżet lub po prostu nie potrzebuje dodatkowych bajerów, a najzwyczajniej myjkę do twarzy będzie zadowolony z tego produktu.
    Zalety:
    • Niska cena
    • Staranne wykonanie, dobra jakość materiału
    • Estetyczny wygląd
    • Skuteczne oczyszczanie, wygładzenie skóry
    Wady:
    • Zasilanie na baterie
  • 26 kwietnia 2020 o 20:28
    Odkrycie 2020 roku
    Długo szukałam sprzętu, który idealnie oczyści moją skórę twarzy. Nie ukrywam było bardzo ciężko ciągle miałam wrażenie iż jest ona niedomyta. Jako iż mam cerę mieszaną ze skłonnościami do niedoskonałości postanowiłam przetestować myjkę soniczną do twarzy. Po długim zastanowieniu padło na to cudo z Esperanzy. Zdaję sobie sprawę, iż pewnie istnieje wiele innych dla mnie ta jest wystarczająco idealna. Jedynym minusem jaki zaobserwowałam po 2 miesiącach użytkowania jest fakt, że upadła mi z umywalki w łazience i połamały się zatrzaski na klapce na baterie. Jednak zostało to zaklejone jakąś taśmą przez mojego chłopaka i działa bez zarzutu. Polecam z całego serducha, dokładna recenzja na moim kanale na YouTube :)
    • kształt
    • powierzchnia myjąca
    Wady:
    • zasilanie na baterie
  • 24 marca 2020 o 11:41
    Bardzo dobra szczoteczka
    Od dawna już bardzo chciałam zaopatrzyć się w tego typu produkt. Jestem posiadaczką tłustej, skłonnej do niedoskonałości cery, więc solidne oczyszczanie i złuszczanie to moja codzienność. Ponieważ pierwowzór, czyli szczoteczka Foreo ma dla mnie zdecydowanie zbyt wysoką cenę, postanowiłam sięgnąć po tańszy substytut. Po przeczytaniu kilku ciekawych recenzji zdecydowałam się na zakup właśnie tej szczoteczki. Szczoteczka zasilana jest bateriami AAA (małe paluszki) i nie posiada ładowarki co postrzegać można jako minus tego produktu natomiast dla mnie nie stanowi to problemu. Problemem natomiast jest dla mnie fakt że szczoteczka nie jest wodoodporna, posiada co prawda dość solidne zamknięcie, które znacznie ogranicza możliwość dostania się wody do środka, natomiast nie stwarza w moim odczuciu możliwości do używania szczoteczki na przykład pod prysznicem. Jak dla mnie jest to jedyny minus tego produktu, aczkolwiek decydując się na zakup tej szczoteczki miałam tego świadomość więc wiedziałam na co się piszę. Sama szczoteczka jest dość solidnie wykonana, jest wygodna w użytkowaniu, ma wygodny kształt pozwalający na używanie jej w różnych pozycjach - na przykład przy płatkach nosa (jest to dla mnie miejsce dość newralgiczne). Już po pierwszym użyciu zauważyłam zmianę w gładkości mojej skóry, jej dokładne oczyszczenie było zauważalne gołym okiem. Co więcej - używanie szczoteczki 2 razy dziennie nie spowodowało u mnie żadnych podrażnień ani zaczerwienień. Używam tej szczoteczki w połączeniu z różnymi żelami do twarzy i za każdym razem jestem zadowolona z efektu. Nie mam porównania z droższymi szczoteczkami, natomiast skuteczność tej konkretnej jest dla mnie zadowalająca. Na pewno zostanie ze mną na dłużej. Dodatkowo należy wspomnieć - szczoteczka posiada regulację wibracji więc jeżeli okaże się że podstawowy "bieg" jest zbyt agresywny dla naszej skóry, można go swobodnie zmniejszyć. To samo dotyczy zwiększenia siły oczyszczania - szczoteczkę ustawić można wedle własnych preferencji. Cena bardzo atrakcyjna, bo niecałe 40,00zł, więc dużo taniej niż pierwowzór. Ja zdecydowanie polecam, używam od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolona. Szczoteczka jest niezawodna, nie zdarzyło mi się żeby zawiodła.. Cały czas pracuje na jednej, tej samej baterii, a jej działanie w dalszym ciągu nie traci na sile. Serdecznie polecam.
  • 28 stycznia 2020 o 20:25
    ROZPADŁA SIĘ PO DOBIE
    Jak w tytule . Po dobie przy trzecim użyciu odpadła osłona do baterii i już więcej nie trzymała baterii. KONIEC Treść zbyt lakoniczna, no to co mam jeszcze napisać?
    Zalety:
    Wady:
    • Jak w tytule