Tołpa Dermo Face, Sebio, Nocna maska `Bloker sebum` (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 12 lutego 2021 o 16:24
    Fajna maska na noc
    Kupiłam ją na promocji w Rossmannie głównie dlatego że szukałam jakieś maski na noc bez zmywania. Zależało mi także aby jednocześnie nawilżała ale także pomagała w walce z trądzikiem. Rano twarz jest nawilżona i jakby bardziej matowa. Ale niestety nie zauważyłam redukcji niedoskonałości.
    Zalety:
    • wydajne
    • bez zmywania po 15-20 minutach
    • przyjemna konsystencja
    • nawilżenie i matowienie
    Wady:
    • nie zauważyłam aby pomagał w walce z trądzikiem
  • 17 stycznia 2021 o 20:22
    Serce moje płacze, bo kocha Tołpę! ale to produkt, który nie robi nic z obietnic producenta :-(
    Posiadam cerę mieszaną, która ma okresy mocnego błyszczenia na różnym tle: nagłych zmian temperatur, nowych produktów w pielęgnacji, stresu, złej diety, wariujących przed okresem hormonów... Jakieś 3 miesiące temu przestałam panować nad wydzielaniem sebum, chyba zeszły się wszystkie czynniki naraz. Wyglądałam wiecznie jakbym była zgrzana, jakiś koszmar. Sprawdzona pielęgnacja nie wytrzymywała ciężaru, postanowiłam poszukać czegoś nowego. Tak padło na ten produkt, bo trzeba przyznać, że opis brzmi jakby tworzył go ktoś specjalnie dla mnie.
    Zalety:
    • Te tubki charakterystyczne dla Tołpy to mój hit użytkowania. Raz, że mamy tu coś innego niż plastik-fantastik a dwa, że umożliwiają wyciśnięcie produktu do ostatniej kropli.
    • Jeżeli już mowa o opakowaniu, to nie mogę nie wspomnieć o dizajnie. Otóż marka serwuje nam na produkcie całkiem solidną lekturę na temat składu, zastosowania, przeznaczenia, znajdziemy też ciekawostki na temat cery/składników. Kolorystyka zachowana jest w głębokich odcieniach niebieskiego i pasuje nawet mnie - fance żywszych kolorów ;-).
    • Ładny zapach. Jestem skłonna przychylić się do opinii, że przypomina on ciut coś męskiego, może żel pod prysznic? W każdym razie jest on przyjemny i nie na tyle upierdliwy, żeby przeszkadzał w uśnięciu.
    • Nie uczuliła, nie podrażniła. Nie zrobiła z cerą nic gorszego niż było.
    • Dobra wydajność. Jak na złość. Nakładamy maskę tylko 2 razy w tygodniu i co ważne, tylko na świecące obszary! Czyli produktu nie idzie wiele. Mnie tubka maski starczyła na regularne mazanie przez 2 miesiące.
    Wady:
    • Jakby to napisać... Po prostu nie zrobiła nic.
    • Liczyłam na to obiecane zmatowienie, nawilżenie a ostatecznie długofalową redukcję sebum i nie spotkała mnie żadna z tych przyjemności. Zła jestem na siebie, bo aplikacja i przetrwanie wieczoru też nie należała do najmilszych, ale "katowałam się" w zaparte bo czego się nie robi dla urody! Takie poświęcenie i wszystko na marne!
    • A propo's tej aplikacji... produkt posiada żelową, raczej wodnistą konsystencję i kolor gluta z siemienia lnianego. Raczej udawało mi się umieszczać go tam gdzie planowałam, ale maska kleiła się, czułam ją ciągle na twarzy i przyklejało się do niej... wszystko. Fruwające drobinki kurzu, pojedyńcze włosy, które wyszły ze splotu, poduszka. Czasem dotrzymywałam etapu zastygnięcia zanim usnęłam - wtedy miałam do czynienia z błyszczącą, napiętą warstwą, średnio komfortową dla skóry.
    • Rano maskę zmywałam i... tyle. Bo jak wspomniałam, magicznie przez 2 miesiące nie zadziało się nic.
    • W moim przypadku to kit, więc jestem niezadowolona, że wyjęłam 40 złotych z portfela. Z dostępnością też jest różnie, trochę na niego polowałam w drogeriach stacjonarnych aż w końcu zamówiłam go przez Internet.
    • Tołpo kocham Cię! Ale ten produkt chyba nie jest tak uniwersalny jak chociażby Peeling 3 enzymy, tylko wybrane jednostki będą zadowolone. Napewno do tego grona nie zaliczę się NIESTETY ja.
  • 9 stycznia 2021 o 15:27
    nie zachwyca
    Nie daje dużego nawilżenia na noc, a na pewno nie daje takiego, jakiego po niej oczekiwałam. Nie zaszkodziła mojej cerze, ale też nie zauważyłam po niej spektakularnego efektu, Produkt ok, ale nic specjalnego.
  • 30 grudnia 2020 o 6:41
    EFEKTU BRAK...
    Mam cerę mieszaną z tendencją to mocnego przetłuszczania w strefie T, więc produkt idealnie przeznaczony dla mnie. Kosmetyk o lekkiej żelowej konsystencji i przyjemnym zapachu. Po nałożeniu czuć lepkość skóry. Maska nie wsiąka całkowicie w skórę, ale nie brudzi poduszek)) Rano po zmyciu produktu wodą nie zauważyłam jakiejkolwiek zmiany zmatowienia skóry. Nakładałam krem, robiłam makijaż i nic. Skóra jak się świeciła , tak się dalej świeci. Nawet wydłużonego zmatowienia brak. Produkt może wpływa na redukcję powstających krostek, ale w bardzo małym stopniu. Nie ma tu też efektu wow. Ogólnie spodziewałam się zdecydowanie więcej po takim produkcie.
    Drogeria Super-Pharm
  • 13 listopada 2020 o 9:57
    Fajna maska na noc, gdy mamy niespodziewany problem
    Fajny produkt marki Tołpa. Kupiłam ją na promocji w Hebe 2+2. Lubię ich produkty i chciałam przetestować kolejny. Używam jej głównie, gdy czuję,że następnego dnia mogę mieć niemałą niespodziankę na twarzy. Sprawdza się super. Nawilża wystarczająco dobrze,żeby rano nie czuć nieprzyjemnego ściągnięcia i naprawdę bardzo pomaga w walce z nieprzyjaciółmi, którzy mogą nam zrobić przykrą niespodziankę an dzień dobry. Maska jest wydajna, ładnie pachnie, opakowanie, które jak zawsze w środku jest po brzegi wypełnione ogromną dawką wiedzy to jej największe zalety. Jeśli są w promocji,to cena jest wówczas bardzo atrakcyjna.
    Zalety:
    • Cena w promocji bardzo atrakcyjna
    • Fajnie sprawdza się przy cerze tłustej mieszanej
    • Idealna gdy czujemy,że pod skórą tworzy się nieprzyjaciel i nie chcemy widzieć go rano
    • Szeroko dostępny