WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła

Cien Food For Skin, Mydło w płynie z ekstraktem z opuncji

• 20 lipca 2022 o 18:42
    Bardzo lubię mydła z tej serii
    Mydło zapakowane jest w standardowe opakowani z pompką i kolorową etykietą. Łatwo się je dozuje, nie ma problemów z pienieniem się i domywa dobrze dłonie. Produkt wyróżnia bardzo ładny zapach. Mycie dłoni tym mydłem jest przyjemnością i ubolewam, że przy ostatniej wizycie w Lidlu nie mogłam znaleźć mydeł z tej serii. Musiałam się niestety zadowolić inny mydłem. :(
    • działanie
  • 1 marca 2022 o 10:17
    Bardzo przyjemne mydło
    Produkt ma ciemnozielone, plastikowe opakowanie z żółtą etykietką pokrytą napisami oraz ilustracjami opuncji figowej. Produkt posiada pompkę, która pozwala na higieniczne i bezproblemowe dozowanie mydła. Konsystencja dość wodnista, natomiast nie przelewa się przez ręce i ładnie pieni. Zapach przyjemny - lekko owocowy, mydlano-kremowy, niezbyt intensywny i długotrwały. Dłonie po użyciu mydła sprawiają wrażenie oczyszczonych, odświeżonych ale w żadnym wypadku ściągniętych czy podrażnionych. Mydło sprawdziło się u mnie bardzo dobrze i na pewno wypróbuję innych wersji zapachowych mydełek od Cien, szczególnie że otrzymujemy naprawdę dobrą jakość i skład w przystępnej cenie.
    • skład
    • działanie
  • 18 października 2021 o 15:40
    Mydło jak mydlo
    Bardzo lubię mydła w płynie. To mydło znajduje się w przezroczystym opakowaniu z pompka. Zapach przyjemny. Ale krótko utrzymuje się na rękach. Dobrze myje. Fajnie się pieni. Nie uczula i nie podrażnia.
  • 22 czerwca 2021 o 20:24
    Dobry produkt, choć niezbyt wydajny…
    Mydło w płynie z ekstraktem z opuncji marki Cien, Food For Skin to kolejny produkt z tej rodziny mydeł, który miałam okazję poznać. Czy było to udane spotkanie? Opakowanie, konsystencja, zapach i skład produktu Recenzowany produkt otrzymujemy w ciemnozielonej, przezroczystej, plastikowej butelce z pompką, co ułatwia użytkowanie. Mydło ma soczystą etykietę z grafiką opuncji, na której znajduje się m.in. informacja, że produkt ma 95% składników pochodzenia naturalnego. Opakowanie przyciąga wzrok, jest czytelne i zachęcające. Konsystencja mydła jest przezroczysta, lekko żelowa, ale nie jest gęsta, powiedziałabym nawet, że lejąca. Odnoszę wrażenie, że nieco inna – mniej gęsta od konsystencji mydła Cien z ekstraktem z fig, które miałam okazję także używać. Zapach mydła uznaje za udany. Jest świeży, lekko wytrawny, nie słodki, ładny, dość spokojny, ale wyczuwalny. Wrażenia z użytkowania i efekty Mydła Cien używam wyłącznie do mycia rąk. Pieni się dość dobrze. Jego zapach uprzyjemnia czynność mycia rąk, ale niestety nie pozostaje długo na rękach. Z uwagi na swoją lekko lejącą konsystencje ten rodzaj mydła w płynie Cien nie jest specjalnie wydajny. Jedno opakowanie czyli 300 ml. używane przez dwie osoby skończyło się po 17 dniach. Co uznaję za niezbyt imponujący wynik. Recenzowane mydło jest przyjazne dla skóry rąk, nie wysusza ich i nie powoduje uczucia ściągania. Nie trzeba zaraz po myciu rąk używać kremu nawilżającego. Produkt ma niemal naturalny, krótki skład bez SLS, jest bezpieczny dla skóry, nie przesusza rąk. Pozostawia na dłoniach przyjemny film, dzięki czemu są miłe w dotyku. Plusem recenzowanego produktu jest też to, że nie uczula ani nie podrażnia skóry. Podsumowanie Mydło Cien z ekstraktem z opuncji jest tanie, bo kosztuje około 4 zł za 300 ml. Ma dość lejącą konsystencję przez co niestety nie jest specjalnie wydajne. Na miesiąc dla dwóch osób potrzebuję dwóch opakowań recenzowanego kosmetyku. Produkt ma ładny zapach, niestety bardzo nietrwały. Polecam go jednak do wypróbowania, bo ma dobry skład i jest tani.
    Zalety:
    • Skład: 95% składników pochodzenia naturalnego
    • Ładny zapach, który przypadł mi do gustu
    • Dobrze oczyszcza dłonie
    • Korzystna cena za 300 ml
    • Nie wysusza rąk, nie podrażnia, nie uczula
    • Pozostawia na rękach przyjemny film, więc nie muszę od razu po myciu stosować kremu nawilżającego do rąk
    • Dobrze się pieni
    • Nadaje się do skóry wrażliwej
    Wady:
    • Dość lejąca konsystencja, przez co produkt nie jest specjalnie wydajny
    • Dostępność: tylko w Lidlu
    • Zapach zbyt krótko utrzymuje się na rękach, żeby nie powiedzieć, że wcale
  • 28 kwietnia 2021 o 22:09
    Figuś !
    Te mydło jest na prawdę genialne ! Nie dość, ze pięknie pachnie, pozostawia delikatny zapach po umyciu rąk (co bardzo lubię) to na dodatek nie wysusza dłoni, bardzo dobrze je nawilża. To już moje 4 opakowanie i na pewno nie poprzestanę go kupować. Troszkę niewydajne, 300ml starcza na ok. 3 tyg. Codziennego używania przez 2 osoby. Ale mimo wszystko bardzo się z nim polubiłam !