Preparaty punktowe

Yves Rocher Sebo Pure Vegetal, Gomme SOS Boutons Peaux Mixtes a Grasses Punktowy żel przeciw niedoskonałościom

mbzkzbm
    19 sierpnia 2022 o 8:53
    Polecanka, ale...
    Muszę przyznać, że jest to jeden z lepszych, choć nie najlepszy, punktowych specyfików do niedoskonałości skóry. Używam go razem z kremem 4w1 z tej samej serii i oba działają naprawdę skutecznie. Zawartość kwasu salicylowego w tym żelu szybko poprawia stan wyprysków i następnego dnia są zdecydowanie mniej widoczne i łatwiejsze do przypudrowania. Żel szybko zastyga na twarzy, nie klei się i bardzo łatwo wtedy nanieść na niego krem nawilżający i potem resztę makijażu. Troche mnie dziwi jego niska ocena na Wizażu, bo dla mnie był to zdecydowany game changer, ale jasne, każda skóra jest inna. Niemniej cieszę sie, że go odkryłam, bo naprawdę warto w niego zainwestować.
  • 12 marca 2022 o 14:26
    Nie widzę żadnego działania
    Żel punktowy na wypryski z Yves Rocher kupiłam z ciekawości gdy trafiła się fajna promocja - cena regularna jest zdecydowanie za wysoka, zwłaszcza że mamy tu tylko 10 ml. Kosmetyk jest fajny w aplikacji, ma gumowy aplikator który precyzyjnie nakłada żel bezpośrednio na zmiany trądzikowe. Ma dosyć gęstą konsystencję, nie spływa, szybko zastyga stając się prawie niewidoczny. Nie podrażnia też i nie pali skóry, nie szczypie jak inne tego typu preparaty. Wszystko byłoby super gdyby żel jakkolwiek działał na pryszcze. Dawałam mu wiele szans bez żadnego efektu. Wcale nie wpływa na rozmiar wyprysków, nie przyspiesza ich znikania, nie ogranicza ich wzrostu. Pryszcze znikają w takim samym czasie bez względu na to czy żelu YR używam czy nie. Tak więc na mojej skórze ten żel nie robi kompletnie nic. Znam o wiele lepsze tego typu preparaty punktowe. Szkoda bo podoba mi się opakowanie z aplikatorem, brak podrażnień i efektu szczypania za co daję dodatkową gwiazdkę. Jednak co z tego jak żel jest bezużyteczny.
    Frundek
    2 czerwca 2021 o 9:56
    Działa
    Żel nakładany punktowo ma wypryski według mnie zdecydowanie hamuje ich rozwój (co super się sprawdza, kiedy coś mnie boli i czuję, że kilka dni może się tam coś gromadzić), a dodatkowo przyspiesza gojenie. Na plus jest także to, że przy zastosowaniu na pierwsze wypryski, kolejne w tej okolicy nie pojawiają się. Dzięki precyzyjnej końcówce można łatwo nałożyć żel w konkretne miejsce. Polecam ten produkt.
    artina
    19 marca 2020 o 13:07
    Działa
    Dobrze radzi sobie z nieprzyjaciółmi na naszej skórze. Nie wysusza skóry która znajduje się na około zmian trądzikowych, za co ogromny plus. Przyspiesza gojenie się zmian trądzikowych, oraz niweluje intensywne zaczerwienienie.
    Zalety:
    • nie wysusza skóry na około
    Arendta
    20 stycznia 2020 o 12:46
    Bubel
    Co jakiś czas odwiedzam sklepy Yves Rocher z czystej ciekawości cóż nowego w ich ofercie się znajduję. Praktycznie przy każdych odwiedzinach coś zakupię, tym bardziej,że często mają sporo kuszących promocji, tak było i tym razem. Moim łupem padł punktowy żel przeciw niedoskonałościom z serii Sebo Pure Vegetal. Żel jest w ładnym 10 ml opakowaniu. Po odkręceniu zakrętki naszym oczom ukazuje się wypukła, silikonowa końcówka z małym otworem. Podoba mi się to rozwiązanie, ponieważ nie musi nakładać produktu palcami bezpośrednio na niedoskonałości. Opakowanie wygląda naprawdę bardzo profesjonalnie i estetycznie. Zresztą jak wszystkie kosmetyki z YR. Sam produkt jest przezroczysty, zapach spirytusu, ale nie jest aż tak bardzo intensywny. Żel stosujemy punktowo na wypryski. Po nałożeniu żelu na wyprysku tworzy się lepka warstwa. Po zaschnięciu produkt wręcz się ściera. Nie nadaje się pod makijaż bo żel się roluje. Nie zauważyłam żadnego działania. Stosowałam na wypryski 2-3 razy dziennie. Najwięcej nakładałam na noc. Krostki co prawda nie powiększały się, ale też nie zmniejszały. Mimo,że produkt ma naturalny skład w 94% to u mnie się nie sprawdza. Dodam,że mam dosyć grubą skórę i moje wypryski w większości są podskórne. Cóż szczerze o wiele lepiej działa na mnie spirytus salicylowy i jest około 10krotnie tańszy o tego oto produktu.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • aplikator
    Wady:
    • cena w stosunku do jakości
    • nie działa w żaden sposób
    • szybko się ściera ze skóry