Olejki do włosów

Yves Rocher Reparation, Bain d'Huiles de Fleurs Multi-Usage Kwiatowy olejek odbudowujący do włosów z olejkiem jojoba

• 12 kwietnia 2025 o 5:08
    Cudo w buteleczce
    Olejek o przepięknym zapachu. Stosuję go zawsze przed myciem włosów gdyż jest dość tłusty. Najlepiej raz w tygodniu jako kurację nawilżającą i silnie regenerującą. Na czyste/suche włosy po umyciu się nie nadaje gdyż mocno obciąża i włosy wyglądają wtedy jak przetłuszczone. Zapach utrzymuje się nawet po umyciu włosów i każdy wokół pyta co tak pięknie pachnie. Niczym kwiatowe drogie perfumy. Świetnie nawilża i wygładza włosy. Ułatwia rozczesywanie.
    Zalety:
    • wydajność (butelka na ponad rok)
    • nawilżenie i wygładzenie
    • zdrowy blask
    • ułatwia rozczesywanie
    • kuracja regenerująca zniszczone włosy
    Wady:
    • plastikowe opakowanie
    • dozownik
    • lejąca konsystencja
  • 25 lutego 2023 o 15:43
    Trzeba uważać żeby nie przesadzić
    Olejek ten stosowałam na mokre włosy. Nakładany na suche włosy za bardzo je obciążał, zamiast ładnych pasm miałam brzydkie strąki. Do mokrych włosów sprawdzał się dobrze. Kiedy go trochę potrzymałam ma włosach to były one lśniące i błyszczące. Do tego były puszyste, choć przy regularnym stosowaniu miałam wrażenie, że włosy nawet zaczynają się za bardzo puszyć, ale robiłam małą przerwę i wracałam do niego. Olejek pachnie tak jak reszta serii, dosyć słodko. Ma lekką konsystencję, trzeba uważać, żeby nie przelewał się przez palce, łatwo go zmyć. Opakowanie to plastikowa butelka z zakrętką na klik, która ma zabezpieczenie przed nadmiernym wylewaniem się produktu. Polecam!
    Tronina
    24 lutego 2023 o 11:21
    Bardzo dobry olejek do włosów, niestety już wycofany
    Był to bardzo przyjemny olejek, z dobrym składem, który świetnie rozprowadzał się na włosach i pięknie pachniał. Niezbyt wydajny, jak większość produktów tego typu. Bardzo dobrze nawilżał i odżywiał kosmyki. Jego stosowanie to była czysta przyjemność. Nie obciążał, włosy po nim bardzo dobrze się układały, były dociążone, ale nie "przetłuszczone". Spełniał obietnice producenta. Nie wiem, czy wart swojej regularnej ceny, ale na pewno dobry produkt.
    Iwona_C
    22 sierpnia 2022 o 13:56
    Zapach jak najbardziej mi pasuje. Forma dozownika beznadziejna i nie sprawdza się przy konsystencji olejku, a działanie w moim przypadku jest zależne od sposobu stosowania.
    Bardzo lubię i często wykorzystuje olejki w pielęgnacji włosów, tego jeszcze nie maiłam, a że ma wiele pozytywnych opinii to i ja się skusiłam. na jego zakup. Opakowanie to plastikowa przeźroczysta butelka z widoczną zawartością.. Znajdują się tu dwie etykiety, przednia z nazwą produktu i logo producenta oraz tylna z opisem działania, stosowania i składu produktu. Etykiety po czasie styczności z olejkiem zaczynają się odklejać, łapać brud, wygląda to niezbyt estetycznie, ale wpływu na sam kosmetyk nie ma. Butelka posiada zamykanie klik pod którym znajduje się membrana która sprawia ze nawet po obróceniu opakowania nic się nie wylewa, to niewątpliwie jest zaletą. Jednak aby wylać olejek trzeba ścisnąć butelkę, która jest twarda i przy użyciu siły bardzo duża ilość produktu się wydobywa. Zupełnie nieprzemyślany i mało przydatny dozownik, bardziej sprawdziłaby się tu pompka. Konsystencja jest tłusta, bezbarwna i bardziej przypomina oliwkę niż olejek. Zapach bardzo przyjemny, sodki, kwiatowy z wyczuwalną nutka olejku jojoba. Skład to mieszanina olejów : z nasion słonecznika, z nasion rzepaku,emolient na bazie oleju rycynowego, olej z nasion ogórecznika, olej jojoba, olej babassu, olej z orzechów macadami, witamina E i zapach. Olejek może być stosowany na wilgotne lub suche włosy, u mnie te sposoby zupełnie nie miały zastosowania. mam włosy cienkie, delikatne i olejek zastosowany nawet w minimalnej ilości bardzo je obciążał w związku z czym wyglądały na nieświeże i przyklapnięte. Natomiast bardzo dobrze sprawdzał mi się jako produkt do olejowania. Mimo tej pozornej lekkiej konsystencji oliwki to olejek jest ciężki i mocno oblepia włosy, przy olejowaniu wymagały one dwukrotnego mycia szamponem bo inaczej resztki kosmetyku pozostawały na nich. Włosy po takim zabiegu nabierały miękkości i lekkości, nie puszyły się, nie elektryzowały i były ujarzmione. Świeżość zachowywały tyle co zwykle, nie było żadnego oklapu czy szybszego przetłuszczania. Działanie regeneracyjne zauważyłam od pierwszego użycia, włosy zostały dobrze nawilżone, odżywione, odzyskały blask i zdrowy wygląd. Olejek sprzedawany jest w pojemności 150 ml w cenie 30 zł, przy takiej konsystencji wydajność jest bardzo duża, mnie służy kilka miesięcy, wiec ta cena nie jest jakoś zbytnio przesadzona. Kwiatowy olejek odbudowujący dostaje ode mnie 4 gwiazdki bo działanie olejujące w przypadku moich włosów jest bardzo dobre, minus - bo nie sprawdza się stosowany na włosy wilgotne lub suche zbyt bardzo je obciąża. Mimo że nie do końca spełnił oczekiwania i potrzeby moich włosów i tak zakupie go ponownie.
    Zalety:
    • lekka konsystencja oliwki
    • śliczny kwiatowy zapach
    • w składzie zawiera mieszaninę różnych naturalnych roślinnych olejków
    • nawilża i odżywia i regeneruje
    • włosy nabierają zdrowego wyglądu
    • są miękkie, sypkie i lekkie
    • zapobiega puszeniu i elektryzowaniu
    • nadaje włosom ładny połysk
    • nie ma wpływu na szybsze przetłuszczanie
    • ładne ale niefunkcjonalne opakowanie
    • bardzo duża wydajność
    Wady:
    • beznadziejny dozownik, uwalnia zbyt dużą ilość olejku
    • stosowany na włosy wilgotne lub suche może zbytnio je obciążać
    • z czasem etykiety się odklejają i opakowanie wygląda niechlujnie
  • 25 kwietnia 2022 o 19:00
    Nie dla wszystkich rodzajów włosów
    Włosy - długie, poniżej pasa, proste, wysokoporowate, na końcach (15 cm) jest farbowane. Zapach – jest cudowny dla miłośników kwiatowych zapachów, ale to olejek i oczywiście jego zapach też jest obecny. Opakowanie - niewygodne, nie da się normalnie wycisnąć produktu, po każdym użyciu trzeba umyć opakowanie, bo wszystko jest tłuste. Używanie – nakładałam go na końcówki przed myciem włosów i zostawiałam na 1-3 godziny (w zależności od wolnego czasu) pod specjalną ciepłą czapką. W wyniku tej aplikacji moje włosy stały się jeszcze bardziej suche. Myślę, że 20-30 minut wystarczy na cienkie włosy Efekt wow nie jest obserwowany, ale jako dodatkowe odżywianie w mroźną pogodę nie jest zły. Ale i tak nie polecałabym tego środka, chociaż jego skład nie jest zły (naturalne olejki), cena jest zbyt wysoka. Nie mogę powiedzieć, że olejek ma świetne działanie. Jeśli masz zniszczone włosy, to jeden olejek ich nie uratuje.
    • Naturalny skład
    • Wysycha włosy