Olejki do włosów

Isana Haaröl Macadamia & Orange Olejek do włosów `Makadamia i pomarańcza`

Nasi użytkownicy zostawili 23 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 kwietnia 2025 o 21:08
    Nie dla mnie
    Olejek do włosów Isana Haaröl Macadamia & Orange przyciąga uwagę pięknym zapachem pomarańczy i obietnicą pielęgnacji z olejem makadamia. Niestety, po kilkukrotnym użyciu mam mieszane uczucia co do jego działania. Nakładałam olejek głównie na końcówki włosów, licząc na wygładzenie, odżywienie i lekkie dociążenie. Niestety, nie zauważyłam większego efektu – końcówki wciąż wyglądały na suche i były podatne na rozdwajanie. Dodatkowo, zaskoczył mnie zapis na opakowaniu informujący, że nie należy wystawiać włosów z produktem na działanie słońca – co jest dość dziwne, biorąc pod uwagę, że olejek teoretycznie ma chronić i pielęgnować włosy, także latem.
    Zalety:
    • Piękny, świeży zapach pomarańczy
    • Lekka konsystencja, nie obciąża włosów
    • Niska cena (szczególnie kupiony w Action)
    • Wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • Brak widocznego działania na końcówki włosów
    • Nie wzmacnia ani nie regeneruje włosów, jak obiecuje producent
    • Produkt nie nadaje się do stosowania na słońcu, co ogranicza jego użycie latem
    • Efekt bardziej kosmetyczny niż pielęgnacyjny – ładnie pachnie, ale nie działa
  • 28 marca 2025 o 22:43
    Bardzo się zawiodłam
    Kiedyś używałam podobnego olejku z Isany tylko o zapachu truskawkowym a tym razem zdecydowałam się na makadamię i pomarańczę niestety bardzo się zawiodłam.Olejek jest dość płynny i wydajny ale nawet jedna pompka wystarczy aby maksymalnie obciążyć włosy dając efekt tłustych , brudnych włosów i posklejanych. Nakładałam go na wilgotne i wcześniej dokładnie rozczesane włosy niestety to nie pomogło.
    • Wydajny
    Wady:
    • Obciąża włosy
  • 9 grudnia 2024 o 21:45
    Nie nadaje się na co dzień
    Olejek przyciągnął moją uwagę ze względu na swój zapach i niską cenę. Kupiłam z zamiarem stosowania na końcówki włosów po myciu, żeby w jakiś sposób je zabezpieczyć, ale kompletnie się do tego nie nadaje. Zapach produktu rzeczywiście jest świetny, olejek jest też bardzo wydajny, jedna pompka w zupełności wystarcza do jednorazowego zastosowania, a jak na olejek do włosów buteleczka jest całkiem spora, więc produkt starcza na długo. Głównym problemem jest to, że po nałożeniu na włosy nawet niewielkiej ilości od razu dostajemy efekt tłuszczu i niemytych włosów. Wyglądają na tłuste, niezadbane, posklejane i zwyczajnie nieświeże. Dla mnie nie do przejścia kiedy planuję wyjść z domu, no chyba, że upnę włosy w ciasnego koka. Aktualnie używam raczej kiedy nie planuję wychodzić, bo tego efektu nie zrekompensuje ani piękny zapach ani niska cena. Raczej nie polecam kupować.
    • Niska cena
    • Wydajny
    Wady:
    • Daje efekt nieświeżych włosów
    • Mocno się świeci
    • Skleja włosy
    anna996
    7 kwietnia 2024 o 12:00
    Lekki olejek o pięknym zapachu
    Jest to bardzo przyjemny olejek do włosów: - ma wygodną, plastikową butelkę z wygodnym dozownikiem - ma lekką, dość rzadką jak na olejek konsystencję - przepięknie pachnie, nazwa makadamia i pomarańcza dobrze odzwierciedla zapach - doskonale łączy się z różnymi odżywkami i maskami i tak najczęsciej go stosuję - ładnie się też wchłania nałożony na mokre włosy, nie obciążając ich, o ile jest w odpowiedniej ilości - dobrze się zmywa każdym szamponem - jest dostępny w drogerii Rossmann - cena ostatnio wzrosła, ale często jest w promocji - co do działania: rewelacji z moimi włosami nie zrobił, ale na pewno na swój olejkowy sposób jakoś je odżywia czy pielęgnuje. Ogólnie: chętnie stosuję ten olejek kiedy chcę poświęcić włosom więcej czasu na pielęgnację. Czy zmienił w sposób widoczny kondycję włosów? Póki co nie, ale jest na tyle przyjemnym dodatkiem do masek, odżywek itp, że daję mu 4 gwiazdki.
  • 17 marca 2024 o 16:14
    Do olejowania
    Olejek kupiłam bardziej z myślą o zabezpieczeniu końcówek i mimo że producent wskazuje również na takie zastosowanie to u mnie sprawdzi się tylko jako olej przed myciem. Produkt to mieszanina różnych olejów i nie ma w składzie silikonow, jest dosyć lejący, za to pachnie obłędnie. Olejek jest bardzo wydajny, wystarczy 1-2pompka do pokrycia olejem całych włosów. Po umyciu włosów okazuje się że włosy są puszyste, miękkie i lśniące. Zabieg z użyciem olejku Isana stosuje raz na tydzień i w przypadku moich cienkich z natury włosów jest to wystarczajaca częstotliwość aby poprawić ich kondycję. Że wzgl na to że jednak nie wszystkie obietnice producenta są spełnione wystawiam 4 gwiazdki bo jednak produkt jest ok