Olejki do włosów

Garnier Fructis, Miraculous Oil Cudowny olejek `Termoochronna do 230°C` (nowa wersja)

• 4 października 2022 o 22:35
    Naprawdę cudowny.
    Nie wyobrażam sobie nie użyć go po myciu głowy. Nie ważne czy używam suszarki po myciu czy nie - i tak wmasowuję go we włosy. Nie obciąża, nie skleja, spełnia swoje zadanie. Włosy łatwo się po nim rozczesują. Bardzo wydajny. Niestety ciężko w mojej okolicy go dostać stacjonarnie, na szczęście jest internet. Polecam.
  • 28 listopada 2021 o 15:49
    Idealny do ochrony włosów przed wysokimi temperaturami
    Bardzo staram się uważać na stan i kondycje moich włosów, dlatego zawsze niechętnie poddaje je wszelkim zabiegom termicznym. Nie chce ich narażać na działanie bardzo wysokich temperatur, aby nie uległy zniszczeniu. Jednak czasami jestem zmuszona wspomóc się takimi produktami jak suszarka czy inne urządzenia do stylizacji włosów. Był to główny powód dokonania zakupu tego olejku, gdy ujrzałam go na sklepowej półce. I muszę przyznać, że nie zawiodłam się na nim. Po pierwsze, olejek ma bardzo przyjemny i ładny zapach, który po użyciu długo pozostaje na włosach. Nie jest jakoś bardzo intensywny lub zapychający, ale faktycznie czuć go długo po skończonej stylizacji. Nie miałam żadnego problemu z rozprowadzaniem olejku zarówno na suchych, jak i mokrych włosach. Produkt ma przyjemną konsystencję typową dla olejku. Również jest wydajny, gdyż nie trzeba użyć dużej ilości, aby rozprowadzić go na całej długości włosów. Ilość produktu równa kilku kroplom do jednego użycia napisana na opakowaniu przez producenta, jest wystarczająca i odpowiednia. Jednak przechodząc już do samych efektów stosowania olejku to nie widzę w tym produkcie absolutnie żadnych minusów. Po nałożeniu produktu oraz wykonaniu stylizacji w wysokich temperaturach (w moim przypadku było to głównie suszenie włosów) włosy o wiele szybciej się suszą niż normalnie przy użyciu suszarki. Dodatkowo są bardzo miękkie, a przy kolejnych krokach w stylizacji bardzo dobrze się układają. Warto zaznaczyć, że też włosy się nie puszą, co występuję przy niektórych produktach tego typu. Jestem bardzo zadowolona z użytkowania tego cudownego olejku od marki Garnier i mogę go z przyjemnością polecić, bo na prawdę jest produktem wartym uwagi oraz przetestowania. Ja nie używałam go bardzo często, a tylko w niezbędnych sytuacjach. Wolę pozostawić moje włosy do samoistnego wyschnięcia niż używać do tego celu suszarki. Jednak w moim przypadku sprawdził się on znakomicie i nie żałuję jego zakupu.
    Zalety:
    • Łatwo się rozprowadza na mokrych i suchych włosach
    • Pozostawia długotrwały i przyjemny zapach włosów
    • Wydajny; nie potrzeba dużej ilości produktu, aby pokryć całą długość włosów
    • Przyspiesza czas suszenia włosów
    • Miękkie i błyszczące włosy po użyciu
  • 28 stycznia 2021 o 0:58
    Moja miłość, trudna dostępność
    Olejek już po pierwszym użyciu skradł moje serce. Niesamowicie lekki, nabłyszczający i wygładzający produkt. Mam średnioporowate kręcone włosy, moją codziennością jest puch a on pozwala mi go zniwelować. Wystarczy jedna pompka na pokrycie mojej średniej długości włosów :) Do tego ten zapach! Kocham i nigdy nie opuszczę :)
    • wygładzenie
    • ochrona końcówek
    Wady:
    • trudna dostępność
  • 2 lipca 2020 o 17:40
    Olejek idealny
    Wygląda na to, że w końcu znalazłam idealny olejek do włosów. Ma wszystko to, czego oczekuję od takiego produktu- od konsystencji, niezbyt płynnej, niezbyt gęstej, przez nieziemsko owocowy, naprawdę, zapach, umilający nakładanie, aż po działanie. Nakładam go na wilgotne włosy, w celu ułatwienia rozczesywania i wykończenia w ten sposób fryzury, wystarczy 1 pompka roztarta w dłoniach aby pokryć mojej średniej długości włosy. Olejek pięknie podbija ich naturalny skręt i jego zapach utrzymuje się długo. Opakowanie jest bardzo wygodne, pozwala na dozowanie adekwatnej ilości produktu i dzięki temu, że jest przezroczyste, można kontrolować jego ilość. Pamiętajmy jednak o umiarze w stosowaniu go, ma w składzie silikony i zbyt wielka ilość mogłaby nam przeciążyć włosy. Co do termoochrony nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie stylizuję włosów na gorąco.
    Zalety:
    • nieziemski zapach
    • działanie- nabłyszczenie, dociążenie, podbicie skrętu
  • 21 kwietnia 2020 o 17:19
    Godny polecena
    Szukałam czegoś co doprowadzi moje włosy do porządku, ponieważ po farbowaniu były bardzo suche. Zdecydowałam się na zakup tego produktu i naprawdę jestem zadowolona. Włosy bardzo się wygładziły, nie są już suche. Olejek spełnia swoją rolę jeśli chodzi o ochronę przed wysoką temperaturą. Ma piękny zapach, który bardzo długo pozostaje na włosach. Dzięki niemu łatwo rozczesują się włosy więc jeśli macie problemy z rozczesywaniem to bardzo polecam. Jest wydajny. Zużyłam nawet nie połowę buteleczki, a mam już go 4 miesiące. Za każdym razem nakładam 2 pełne pompki. Często używam także na suche włosy. Daje piękny efekt. Nałożony w zbyt dużej ilości może przetłuszczać włosy.
    • wygładzenie włosów
    • bardzo dobrze radzi sobie z suchymi włosami
    • pomaga w rozczesywaniu
    • chroni przed wysoką temperaturą
    • wydajny
    • można używać także na suche włosy
    Wady: