Kremy pod oczy

e-Fiore Rozświetlająco-kojący krem pod oczy z granatem i witaminą C

landi1
    24 lipca 2021 o 21:26
    Świetny!
    Od lat zmagam się z przesuszoną skórą wokół oczu. Zimą potrafią mi się nawet robić pęknięcia w zewnętrznym kąciku od łzawienia, wypróbowałam już mnóstwo przeróżnych kremów, poczynając od ziaji, floslek, soraya plante, przez polecany nacomi czy benton fermentation eye cream i żaden z kremów nie dawał mi takiego nawilżenia jak ten! Ma delikatny zapach, nakładam go dość sporo codziennie rano i wieczorem, przy dużej ilości zostawia delikatny film, ale przy niewielkiej ilości tego nie ma. Skóra po jego zastosowaniu jest miękka i gładka. Przy czym trzeba zauważyć że zawiera w składzie kwas kojowy, co jednak mi nie przeszkadza, czasem da się to odczuć, np po przebywaniu cały dzień na wietrze, gdy skóra jest lekko przesuszona znowu to przy nałożeniu lekko szczypie ale uczucie to mija dosłownie po chwili, za to uczucie nawilżenia i ukojenia zostają na długo. Jak dla mnie złoty gral, na pewno będe do niego wracać!
    Zalety:
    • polska firma
    lumiaa
    11 października 2020 o 15:12
    Sorry Winnetou
    Niestety nie mogę go polecać. Nie byłam go w stanie używać pod oczy dłużej niż 2 tygodnie, gdyż nie posiadam w sobie tendencji do samoumartwiania. Zatem ideea super food się rypła. Już tłumaczę dlaeczego. U mnie krem słabo się wchłania, maże i migruje powodując łzawienie. Dyskwalifikacja. Sorry Winnetou. Ale może u was się sprawdzi. Do rąk ok.
  • 21 września 2019 o 13:36
    Bardzo przyjemna lekka emulsja
    Bardzo przyjemny krem a raczej emulsja do stosowania szczególnie pod makijaż. Jest bardzo delikatny, szybko się wchłania, bezzapachowy. Bardzo przyjemnie się go stosuje. Osobiście wolę bardziej treściwe kosmetyki, dlatego daję 4, ale zdecydowanie wart wypróbowania i w przystępnej cenie. Nie zauważyłam jakiegoś super-rozświetlenia, ale nie mam jeszcze zmarszczek ani cieni pod oczami, więc nie jestem w stanie tego ocenić.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • emulsja
    • szybko się wchłania
    • dobry pod makijaż
    • bezzapachowy
    • przyjemny w stosowaniu
    Wady:
    • trudnodostępny
    • nie zauważyłam spektakularnego rozświetlenia podczas stosowania, ale też nie mam takich problemów
    U konsultantki

Zobacz także inne Kremy pod oczy