Kremy pod oczy

AA Japan Rituals Japoński Rytuał Piękna, Aktywny bio-krem pod oczy `Multi stymulacja wygładzenia`

• 22 lutego 2025 o 16:43
    Super
    Krem znajduje się w wygodnej plastikowej tubce z dziubkiem, dzięki czemu aplikacja jest prosta i wygodna. Ma on przyjemną, lekką konsystencję, która świetnie się rozprowadza i szybko wchłania. Kremik bardzo delikatnie wygładza i nawilża skórę pod okiem. Nie roluje się, więc nadaje się pod makijaż. Nie powoduje podrażnień i niestety nie redukuje cieni pod oczami. A no i to jest jeden z tych produktów, który nigdy się nie kończy.
  • 13 października 2024 o 20:20
    Całkiem ok.
    Krem znajduje się w wygodnej plastikowej tubce z dziubkiem, dzięki czemu aplikacja jest prosta i wygodna. Ma przyjemną, lekką konsystencję, która świetnie się rozprowadza i szybko wchłania. Krem bardzo delikatnie wygładza i nawilża skórę pod okiem. Nie roluje się, więc nadaje się pod makijaż. Nie powoduje podrażnień i niestety nie redukuje cieni pod oczami (jakby ktoś się zastanawiał ????). A no i to jest jeden z tych produktów, który nigdy się nie kończy ????????
    Zalety:
    • Aplikacja
    • Konsystencja
    • działanie
    Kaisja
    1 maja 2024 o 0:29
    Warto było gwizdnąć krem z łazienki Spokrewnionej Kobietki... No dobrze – spytałam o zgodę, i dostała inny na wymianę
    O ile testowana przeze mnie próbka skądinąd niezłego kremu na noc 40+ z niniejszej linii (o której moja recenzja w zasadzie słusznie nie mogła ostać się na Portalu z uwagi na nieregulaminowo krótki czas testowania) nie wzbudziła we mnie serdecznych uczuć z uwagi na nutę czegoś psującego się w ładnym, kwiatowym aromacie, o tyle zdobyty zgodnie z treścią tytułu, krem pod oczy z serii spodobał mi się bardzo bez zastrzeżeń. Jedyny malutki minus – krem jest dość rzadki (choć całkiem treściwy), i należy uważać z wyciskaniem go z ładnej, miękkiej tubki, aby z "dzióbka" nie wypłynęło go za dużo. Jako fanka pompek w opakowaniach wolałabym ubrać krem w cylinderek z takowym ustrojstwem, ale jak wspomniałam – kosmetyk jest sycący, i nie aż tak rzadki, aby aplikacja stanowiła problem nierozwiązywalny, a cylinderek podwyższyłby zapewne jego cenę – póki co nie kosztującego zbyt dużo, bo ok. 20 zł. Aplikacja jest zatem w ogólnym rozrachunku – bardzo w porządku: krem jest megawydajny, delikatnie się wmasowuje i do sucha od razu wchłania, nadając się pod makijaż, a do tego pomimo specyficznego składu – pachnie ładnie i kwiatowo, zapewne od olejku z dzikiej róży, bez wyczuwania specyficznej nuty przypuszczalnie mogącej pochodzić od fermentu cukrowego. Ponadto krem zawiera ekstrakt z shiso, o którym to składniku nie mam pojęcia, więc nie zamierzam się wymądrzać, oraz kwas hialuronowy, słynący ze spektakularnego i sprawdzonego działania w zakresie prewencji antyzmarszczkowej, i głębokiego nawilżania skóry. No i te wszystkie składniki działały aż miło. Cerę wokół oczu (mieszaną, wrażliwą, 40+) miałam gładką, jasną, napiętą, pozbawioną cieni (do których mam dużą skłonność) i drobnych linii, a do tego dobrze nawilżoną. Okolice oczu, oczy, a przez to i cała twarz wydawały się bardziej wypoczęte, choć nagminnie nie dosypiam. Polecam krem serdecznie, i równie serdecznie jestem za niego wdzięczna Spokrewnionej Kobietce, która także go uprzednio bardzo chwaliła.
    Zalety:
    • skład – naturalny – ekstrakt z shiso, ferment cukrowy, olejek z dzikiej róży, kwas hialuronowy;
    • efekt – nawilżona, gładka, napięta, wypoczęta cera bez cieni i opuchnięć pod oczami;
    • wydajność – bardzo dobra;
    • wchłanialność – doskonała – krem jest idealny pod makijaż;
    • konsystencja – w miarę OK – rzadka, ale sycąca, świetnie wmasowująca się w cerę;
    • zapach – ładny – subtelny, kwiatowy – zapewne od olejku z dzikiej róży w składzie;
    • opakowanie – ładne, schludne, poręczne;
    • cena – bardzo przystępna – ok. 20 zł
    Wady:
    • brak wad
  • 3 stycznia 2023 o 21:20
    Może być
    Mam skórę dojrzałą i mega wymaganie w stosunku do kremów pod oczy. Musi dobrze i trwale nawilżać okolicę pod oczami. Ten krem spełnia to wymaganie przeciętnie. Zamknięty w zgrabnej tubce, biały, bezzapachowy, dość gęsty jak na krem pod oczy, dobrze się rozprowadza, ale dość długo wchłania. Lekko nawilża, ale przy stosowaniu na dzień, gdy skórę mam mega odwodnioną wchłania się tak, że zostawia białą warstwę. Nie wygładza, nie odmładza, ale generalnie zły nie jest.
    bj87
    16 czerwca 2022 o 14:08
    Raczej do stosowania na noc
    Krem pod oczy z AA kupiłam w Rossmannie w promocyjnej cenie jako ciekawostkę. Nie jestem póki co przywiązana do jednego konkretnego kremu pod oczy także z reguły kupuję to co jest w promocji w ramach testów i poszukiwań ulubieńca. Opakowanie kremu to typowa dla tego typu produktów tubka z dzióbkiem. Szata graficzna w kolorach bieli, złota i mocnego różu jest bardzo ładna i przykuwająca oko. Krem ma dość gęstą konsystencję, przez co jest całkiem wydajny. Ładnie rozprowadza się w okolicach oczu nie powodując podrażnień (przynajmniej nie u mnie). Skóra po jego zastosowaniu jest nawilżona i wygładzona, mogę powiedzieć, że spełnia obietnice producenta. Jego największą wadą jak dla mnie jest fakt, że dość długo się wchłania, a ja nie mam czasu na długie czekanie, aż będę mogła zrobić makijaż :P Z tego też powodu stosowałam go jako nocną maseczkę (oraz w weekendy gdy nie musiałam iść do pracy) i tu sprawdził się świetnie. Rano miałam świeże spojrzenie z ładnie odżywioną skórą pod oczami.

Zobacz także inne Kremy pod oczy