Olejki do ciała

Rituals The Ritual of Hammam, Massage Oil Olejek do masażu

• 20 marca 2025 o 21:08
    Okej olejek, ale nie hit
    Całkiem porządku produkt. Cudowny zapach. Dobrze się sprawdza do masażu. Dość wydajny. Ogólnie jestem z niego zadowolony - ale cenna nie jest adekwatna, do jakości. W tej cenie można kupić 2/3 sztuki ojeków o podobnej jakości. Nie kupię ponownie.
  • 15 lutego 2025 o 11:16
    Przyjemny olejek do masażu,ale efekt rozgrzewający raczej znikomy
    Kolejna perełka upolowana podczas zakupów w sklepie stacjonarnym Rituals. Znam prawie wszystkie serie,z Hammam miałam najmniej styczności, stąd decyzja aby wypróbować ten wariant. Kosmetyki Rituals do tanich nie należą,ich składy pozostawiają także wiele do życzenia, niemniej ich zapachy i estetyka bardzo do mnie przemawiają i mówiąc wprost,po prostu je lubię. Seria Hammam zapachem przypomina mi klasyczny krem Nivea,ale jest to zderzenie przyjemne. Olejek zapakowany jest w brązową, szklaną buteleczkę z drewnianym korkiem, bardzo dobrze wygląda i ozdabia łazienkę. Mimo dość małej pojemności jest niesamowicie wydajny,jego zapach jak wspomniałam wcześniej jest delikatny i kremowy i nie ukrywam lubię się nim otulać po wieczornej kąpieli. Choć jego przeznaczenie jest również do masażu ja używam go dla nawilżenia skóry i tutaj sprawuje się naprawdę świetnie. Skóra naturalna jest nawilżona, miękka i odżywiona a dodatkowo przyjemny zapach daje mi poczucie ukojenia i spokoju.
  • 25 lutego 2024 o 15:16
    Czysta przyjemność
    Ocenę wystawiam nieuwzgledniając ceny! Po pierwsze - zapach To jaki aromat roznosi się podczas masazu to absolutna bajka, rytuał masowania się tym olejkiem jest tak przyjemny, ze nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wymasowac mojego chłopaka właśnie ze względu na ten przepiękny, intensywny i niesamowicie kojący moje zmysły zapach. Jeśli chodzi o działanie to powiedziałabym, ze jest to fajny olejek do masazu, ale nie wiem czy gdyby nie jego zapach i płynąca z niego przyjemność, decydowałabym sie na niego tak regularnie. Wydaje mi sie ze drobnym minusem może być jego wydajność, ale muszę wziąć tutaj pod uwagę, ze mniej więcej 6 razy w miesiącu masują sie nim 2 osoby. Podliczając to wszystko wychodzi na to, ze przy około 12 masażach (głównie plecy i ręce) olejek wystarcza na około 4 miesiące. Wydaje sie to nie być takim złym wynikiem, jednak widzę ile za każdym razem umyka go z butelki, wiec jestem zmuszona odjąć za to 0,5 gwiazdki. Pomimo tego kupuje go kolejny raz. Ocena końcowa 4,5
    Zalety:
    • ZAPACH (za sam zapach mogę wydać te 70 zł)
    • Masaż z użyciem tego olejku to wspaniała przyjemność, wnosi masaż na wyższy poziom
    Wady:
    • Cena (pomijając niepodrabialny zapach) dosyć wysoka
    • Wydajność - przy 12 użyciach mieć nie starcza na około 4 -4,5 miesiąca
  • 3 stycznia 2024 o 4:31
    Ten olejek jest super, zaniżam mu ocenę tylko ze względu na cenę. :)
    O tym zapachu (Hammam) można by dużo i długo pisać, ale najważniejsze jest to, że można go sprawdzić - według mnie jest świetny, taki "unisex", piękny, eukaliptusowy, ale trzeba się do niego przekonać, nie podobał mi się od począku. Ja już używam różnych kosmeyków z Hammam, więc wiedziałam, że ten zapach też lubię. Myślę, że Rituls słusznie wypuścił olejek do masażu własnie w tej linii, to taki zapach "spa" :) Mój chłopak po różnych olejkach do ciała ma różne reakcje alergiczne albo wypryski, po tym nic się nie stało :)
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • ma piękny, eukaliptusowy zapach spa
    • daje dobry poślizg
    • wydajny, naprawdę ciężko go zużyć
    • opakowanie jest praktyczne, nie wycieka z niego za dużo ani za mało olejku, jest też bardzo estetyczne
    Wady:
    • może cena, ale tak naprawdę to nie widzę wad :)