Maseczki klasyczne

Korean Energy Rytuał oczyszczenia peeling + maska

• 28 stycznia 2022 o 15:44
    Spa wieczorowe
    Maseczka rytuał oczyszczenia jest podzielony na dwie części. W jednej saszetce znajduje się peeling, a w drugiej maseczka oczyszczająca. Peeling ma taką kisielową konsystencje i bardzo ładny zapach. Nakłada się jego szybko i dodatkowo ma lekko konsystencje. Po zmyciu twarz była wygładzona. Maseczka ma konsytencję ciemna i dość szubko się ją rozprowadza. Zapach taki sobie jak by glinkowy. Ci zauważyłam po maseczce bardzo dobre oczyszczenie i brak wągrów. Polecam ten zestaw jest bardzo fajny oczyścił mi skórę twarzy jak i fajne spa wieczorowe. Zalety: -cena -dostępność -dobre oczyszczenie Wady: -brak
  • 1 grudnia 2021 o 12:18
    Rytuał delikatnego oczyszczania.
    Używa od:próbka
    Saszetki tegoż specyfiku zakupiłam w Biedronce już jakiś czas temu za cenę około 3 złotych i tak sobie ten rytuał czekał i czekał na dobry moment, który w końcu nadszedł. Nadmienię, iż jestem posiadaczką cery mieszanej z okresowo pojawiającymi się niedoskonałościami zapalnymi, zaskórnikami, szerokimi porami, przebarwieniami, która zdecydowanie potrzebuje oczyszczenia. Ogółem rytuał podzielony jest na dwie części. W jednej znajduje się peeling, a w drugiej maska. W efekcie przejścia tych dwóch kroków mamy otrzymać oczyszczoną buzię. Zaczęłam od peelingu, który ma kisielowatą konsystencję i bardzo przyjemny zapach, nasuwający mi na myśl landrynki ubóstwiane przeze mnie w dzieciństwie. Nakłada się dość łatwo, mimo bardzo lepkiej konsystencji, trochę gorzej jest ze zmywaniem. Zgodnie z zaleceniami producenta peeling mamy trzymać na buzi 5 minut, a po tym czasie przez kolejne 5 minut masować twarz z kosmetykiem zwilżonymi dłońmi. Oczywiście tak uczyniłam, a masaż był przyjemnym urozmaiceniem rytuału pielęgnacyjnego. Po zmyciu twarz była wygładzona i bez podrażnień, za co spory plus. Fajnie, że trafiła mi się wersja bez drobinek, a z papainą i ananasem, które są zdecydowanie korzystniejsze dla wrażliwej, skłonnej do niedoskonałości cery. Ogółem moje wrażenia po peelingu są jak najbardziej pozytywne, dlatego tym bardziej ochoczo przeszłam do kroku nr 2, tj. maski. Maska, podobnie jak peeling, zamknięta jest w saszetce o pojemności 6ml. Ma konsystencję typową dla glinek oraz ciemny kolor (w końcu w mojej wersji w składzie była glinka wulkaniczna oraz węgiel aktywny), jednak co ciekawe, nawet po 15 minutach trzymania na buzi nie zasycha. Zapach nie był zbyt przyjemny, taki dość mocno ziemisty i chemiczny. Zmycie na pewno było o niebo prostsze niż w przypadku klasycznych glinek. Co do efektów, nie zauważyłam jakiegoś mocnego oczyszczenia, raczej standardowe jak po zwyczajnym peelingu enzymatycznym, którego używam na co dzień. Na plus jest na pewno, iż cera nie była podrażniona, zyskała zaś na nawilżeniu i promienności. Podsumowując: polecam! Jest to fajny zestaw do domowego SPA, który nawilży i lekko oczyści skórę, jeśli jednak liczysz na spektakularny efekt, możesz być zawiedziona/y.
    Zalety:
    • 2 saszetki zawierające peeling i maskę w odpowiedniej ilości na jeden raz
    • peeling ma przyjemny zapach i delikatnie złuszcza martwy naskórek bez podrażnień dzięki zawartości enzymu papainy
    • maska daje efekt nawilżenia i nadaje promienności cerze
    • niska cena
    Wady:
    • zmycie kosmetyków z twarzy przysparza lekkich trudności
    • efekt oczyszczania nie jest szczególnie spektakularny
    • maska ma niezbyt przyjemny zapach
  • 8 sierpnia 2021 o 19:08
    Noo naprawdę działa
    Wygrzebałam ostatnio tą maseczkę w moich zbiorach maseczek do zużycia i powiem, że nie spodziewałam się, że tak dobrze się sprawdzi. Saszetka podzielona jest mam pół. Z jednej strony mamy peeling a z drugiej maseczkę. Peeling jest kremowy i ma malutkie dosyć mocne drobinki. Według mnie ma taką średnią moc. Nie podrażnia skóry. Skór jest po nim przyjemnie gładka i tyle. Maseczka także jest kremowa i od razu po nałożeniu czuć przyjemne nawilżenie. Trzymałam ją trochę dłużej niż zalecał producent (całkiem zapomniałam, że mam ją na buzi) i u mnie zrobiła robotę. Mam cerę mieszaną z zanieczyszczoną strefą T i maseczka bardzo dobrze nawilżyła skórę. Po zmyciu skóra była ultra miękka i nawilżona. Zaskórniki na nosie stały się dużo mniej widoczne. Maseczka dobrze nawilżyła i oczyściła skórę. Peeling był taki w porządku. Jedyny minus, to ciężko było zmyć tą maseczkę i musiałam sobie pomóc wacikami.
  • 31 lipca 2021 o 8:15
    Bardzo fajny zestaw z Biedronki
    Produkt składa się z 2 części: peelingu intensywnie oczyszczającego + maseczki regenerującej. Ten zestaw dało się nabyć za około 3 zł - więc fajna opcja np. na weekendowe SPA. Saszetka 1, czyli pierwszy krok - peeling: dosyć zbita, szara konsystencja, która dajemy na wilgotną skórę i masujemy. Bez zwilżenia ciężko rozprowadza się, po zwilżeniu miło i przyjemnie. W zapachu dla mnie neutralna na początku, po chwilowym rozsmarowaniu czuć jakiś delikatny zapach, ale nie mam pojęcia co to była za nuta. Peeling mogę zakwalifikować jako ten pomiędzy grubo, a drobnoziarnisty, bo drobinki ma, są wyczuwalne podczas masażu, ale są na tyle gładko zaoblone, że nie ma uczucia "tarcia" po twarzy. Produkt łatwo się z twarzy zmywa. Efekty: wygładzenie, oczyszczenie, nawilżenie (delikatne, ale nie ma uczucia przesuszenia skóry), odświeżenie cery. W kwestii regeneracji skóry się mogłabym wypowiedzieć dopiero następnego dnia - jeśli będzie ona obecna to z edytuje post - regeneracji nie zauważyłam jakiejś. Ocena peelingu: 4/5 Saszetka 2, czyli drugi krok - maseczka: pomarańczowa, konsystencja dosyć zbita żelowa o mocnym, owocowym (trochę miodowym) zapachu, bardzo mi się zapach ten podoba. Produkt trzymamy 15 minut. Początkowo czułam gdzie niegdzie mrowienie, pieczenie, ale zostawiłam do końca i nie żałuje - nic nie było zaczerwienione, ani podrażnione. Po 15 min maseczka osiada znacznie na skórze, co trochę utrudnia jej zmycie. Efekty: wygładzenie, zmiękczenie, poprawa elastyczności, nawilżenie i rozpromienienie cery. Znowu nie wiem co z regeneracją, jeśli będzie obecna to następnego dnia zredaguje post, by o tym poinformować - regeneracji nie zauważyłam jakiejś. Ocena maseczki: 4,5/5 Czy polecam ? Tak, jako super zestaw na weekendowe SPA bądź na wyjazd - nie zabiera dużo miejsca, a mamy 2w1. Po całym zabiegu, który też długo nie trwa, mam ładnie wyglądająco skórę, która w dotyku też jest miękka i zadbana. Za niską cenę jaką chcę Biedronka to nic tylko brać.
    Zalety:
    • Peeling:
    • drobinki łagodne dla twarzy
    • łatwo się zmywa
    • wygładzenie, oczyszczenie, nawilżeni, odświeżenie
    • Maska:
    • ładny zapach
    • brak podrażnień
    • wygładzenie, zmiękczenie, rozpromienienie, poprawa elastyczności, nawilżenie
    • Ogólnie:
    Wady:
    • Maska:
    • delikatne mrowienie, pieczenie podczas aplikacji
    • lekko utrudnione zmycie
    • Ogólnie:
    • dostępność (chyba tylko Biedronka)
    • brak regeneracji
  • 27 maja 2021 o 20:24
    Bardzo fajna
    Używa od:próbka
    Bardzo przyjemna, wydajna, ładnie pachnąca maseczka. Peeling enzymatyczny bardzo fajny. Moja skóra po wykonaniu bardzo była rozświetlona, nawilżona, gładka. Jak na maseczkę z biedronki bardzo polecam.