Płyny do płukania jamy ustnej

Dentalux Extra Mint Freshness Mouthwash Płyn do płukania jamy ustnej z alkoholem

• 1 czerwca 2025 o 12:12
    Budżetowa propozycja dostępna w popularnych dyskontach
    Płyn do płukania jamy ustnej Dentalux Extra Mint to budżetowa propozycja dostępna w popularnych dyskontach. Niestety, choć produkt ma kilka zalet, okazał się zbyt mocny pod względem smaku. Zalety: • Silne odświeżenie – nie da się zaprzeczyć, że produkt pozostawia uczucie świeżości w ustach, które utrzymuje się przez dłuższą chwilę. Miętowy smak jest intensywny i skutecznie maskuje nieświeży oddech. • Dostępność i cena – to jeden z tańszych płynów na rynku, co czyni go atrakcyjnym wyborem dla osób szukających ekonomicznych rozwiązań do codziennej higieny jamy ustnej. • Duże opakowanie – wydajny i wystarcza na długo. Wady: • Zbyt mocny, drażniący smak – dla wielu użytkowników (w tym i dla mnie) intensywność mentolowego smaku w połączeniu z obecnością alkoholu jest po prostu zbyt silna. Płyn u mnie wywołuje uczucie pieczenia w jamie ustnej i gardle, szczególnie przy dłuższym płukaniu. • Wyraźny alkoholowy posmak – to główny minus produktu. Alkohol jest mocno wyczuwalny, co nie tylko obniża komfort stosowania. • Brak delikatności – osoby z podrażnionymi dziąsłami, aftami lub po zabiegach stomatologicznych powinny zdecydowanie unikać tego płynu. Nie jest to produkt łagodny ani neutralny. • Syntetyczny zapach i smak – jest sztuczny i mało przyjemny w porównaniu do innych płynów dostępnych w drogeriach czy aptekach. Niestety nie kupię go ponownie.
  • 7 kwietnia 2025 o 21:33
    Nie kupię ponownie
    Płyn do ust Dentalux jest niedrogi i bez problemu można go znaleźć w wielu sklepach, co na pewno jest plusem. Niestety dla mnie okazał się za mocny – wywołuje pieczenie języka, a jego smak zupełnie mi nie podpasował. Raczej nie kupię ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • Zbyt intensywny, piecze język
    • Nieprzyjemny smak
    • Może podrażniać przy wrażliwszych ustach
    Manta21
    21 lutego 2024 o 8:38
    Bez szału, raczej beznadziejny
    Płyn do płukania jamy ustnej kupiłam podczas co tygodniowych zakupów w Lidlu. Że był to koniec miesiąca i miałam ściśle zaplanowany budżet zdecydowałam się siegnąć po coś dużo tańszego niż klasyczny Listerine. Płyn jest dla mnie totalnym rozczarowaniem. Już nawet nie chodzi mi o jego dziwny smak, ale fakt że kompletnie nie odświeża oddechu. Zostawia w jamie ustnej dziwne jakby żrące, dające złudne uczucie że coś zrobił. A tu niestety nie robi nic. Zdecydowanie szkoda na niego kasy.
    kaskaw8
    20 lutego 2024 o 22:15
    Przęciętniak
    Płyn do płukania jamy ustnej jest łatwo dostępny w Lidlu. Ich marka własna produkuje różne ciekawe produkty, jednak ten płyn do nich nie należy. Jest on bardzo przeciętny. Płyn jest bardzo wydajny. Niska cena i duża pojemność gwarantują ekonomiczne używanie. Co z tego, jeśli produkt sam w sobie działa słabo. Nie zgodzę się, że redukuje płytkę nazębną. Używałam już znacznie lepszych i skuteczniejszych płynów niż ten. Jedynie odświeżenie oddechu, podawane przez producenta, jestem w stanie wskazać jako plusik. Nie jest to oczywiście na tyle zachęcające i długotrwałe, ale przynajmniej jakieś jest. Płyn zawiera alkohol, ale nie jest to aż nadto wyczuwalne. Nie jest też bardzo drażniący, ale nie da się ukryć, że po jakimś czasie pozostawia w buzi nie do końca przyjemny posmak. Zużyłam go, ale niechętnie. Nie będzie to produkt do pielęgnacji jamy ustnej, po który będę sięgać, będąc w sklepie.
    • pojemność
    Wady:
    • pozostawia nieprzyjemny posmak na końcu języka
    • średnie działanie
  • 3 czerwca 2023 o 13:53
    Mocna woń alkoholu i "dziwny posmak" po zastosowaniu.
    Płyn do płukania jamy ustnej od Dentalux kupiłam w Lidlu na szybko robiąc codziennie zakupy bez wcześniejszego przeczytania składu i zaznaczenia, że zawiera alkohol. Solidna plastikowa bezbarwna butelka o pojemności 500 ml, nakrętką, którą można dozować produkt. Długie PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Płyn w kolorze morskim o bardzo mocnym alkoholowo - ziołowym smaku mocno mnie rozczarował. Woń alkoholu jest bardzo silna, czuć pieczenie jamy ustnej podczas stosowania. Dodatkowo zioła dodane do płynu min. eukaliptus, mięta wymieszane tworzą dziwny smak, osobiście go nie lubię czuje po zastosowaniu gorycz w ustach. Producent zaleca płukać jamę ustną przez 30 sekund ilością 15 - 20 ml płynu dwa razy dziennie. Niestety musiałam zrezygnować ze stosowania ze względu na smak, domownicy dokończyli opakowanie i również nie przepadają za smakiem ani działaniem płynu, więcej nie kupię tego wariantu.
    Zalety:
    • poręczna butelka z przezroczystego, solidnego plastiku
    • nakrętka służąca jako dozownik do płynu
    • pojemność 500 ml
    • długie PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia
    • dostępność w Lidlu marka własna dentalux
    Wady:
    • dziwny chemiczny, ziołowy z wyczuwalna nutą alkoholu smak i zapach
    • pieczenie jamy ustnej podczas stosowania
    • pozostawia dziwny smak goryczy w jamie ustnej po zastosowaniu
    • brak spełnienia obietnic producenta