Płyny do płukania jamy ustnej

Dentix Herbs & Protect, Płyn do płukania jamy ust nej Soft Mint

• 3 września 2024 o 17:27
    Przyjemny i delikatny płyn do płukania jamy ustnej Soft Mint marki Dentix Herbs & Protect do codziennego stosowania. :-)
    Płyn do płukania jamy ustnej Soft Mint Herbs & Protect kupiłam podczas stacjonarnych zakupów w sieci sklepów Biedronka. Produkt kupuję bardzo często, ponieważ jest jego duża dostępność właśnie w tym sklepie. Wracam po niego regularnie, ponieważ jego efektu przy regularnym stosowaniu satysfakcjonują mnie, a jego koszt nie jest wysoki. Jego cena to około 5-7 złotych. Zwrócił on moją uwagę, ponieważ na etykiecie jest informacja, że nie zawiera on alkoholu. Po zużyciu już kilku opakowań mogę śmiało powiedzieć, że nie piecze mnie w jamę ustną w porównaniu z innymi płynami, które w składzie zawierają alkohol. Polecam go używać tylko osobom dorosłym po szczotkowaniu i nitkowaniu zębów. Uważam, że płukanie jamy ustnej tym produktem dwa razy dziennie daje świetny efekt odświeżenia, uczucia czystości i lekkiego chłodzenia. Produkt łączy w sobie efekt świeżości oddechu z naturalnymi ekstraktami z pomarańczy i cytryny. Stanowi on doskonałą profilaktykę przeciw kamieniu nazębnemu oraz próchnicy. Taki produkt dotrze do miejsc trudno dostępnych dla szczoteczki. Dla mnie oprócz pielęgnacji zębów zapewnia dodatkowo pielęgnację dziąseł. Jego zapach jest przyjemny. Przypomina mi on słodkie cukierki eukaliptusowe. Kolor płynu jest niebiesko-zielony. Opakowanie jest jak najbardziej na plus, ponieważ nie jest ono zbyt miękkie, a dołączona nakrętka pozwala na dozowanie odpowiedniej ilości płynu do jednorazowego użycia. Wystarczy 30 sekund, aby dobrze wypłukać płynem jamę ustną. Mam wrażenie, że dzięki regularnemu stosowaniu zęby są delikatnie bielsze. Ciekawe jest to, że ten produkt jest wyprodukowany przez Torf Corporation. Produkt spełnił moje oczekiwania i będę do niego powracać z miłą chęcią.
    Zalety:
    • daje długotrwałe uczucie odświeżenia
    • daje przyjemny posmak w ustach
    • nie zawiera alkoholu
    • nie piecze w ustach/w dziąsła
    • daje lekkie uczucie chłodzenia
    • dobrej jakości plastikowe opakowanie
    • kosztuje niewiele ok. 5-7 złotych
    • łatwo dostępny w sieci sklepów Biedronka
  • 14 kwietnia 2024 o 8:15
    Dobry, niskobudżetowy produkt
    Płyny Dentix, poznałam dopiero niedawno, mimo że regularnie przechodziłam obok nich podczas zakupów. Mój mąż jest wielkim fanem płynu z Rossmana Prokudent Sensitive i za żadne skarby nie chciał zmiany ;) Ale udało mi się go w końcu przekonać i tak oto w promocji zgarnęłam dwie butle. Na początek wielki plus, czyli dyskontowa dostępność oraz cena - mniej, niż 5 zł. Jest to więc tania opcja w dużym opakowaniu. Ale jest nie tylko tanio - działa również bez zarzutu i spełnia swoje zadanie. Płyn otrzymujemy w przezroczystej, zakręcanej butli. Nakrętka idealnie nadaje się jako kubeczek. Wygląda estetycznie, ma ładny, zielony kolor. W kwestii smaku i zapachu - myślałam, że będzie bardziej ziołowy, a to taki miks delikatnej, zielonej mięty z ziołowym posmakiem. Łagodnie odświeża, nie jest agresywny i palący. Sam płyn, regularnie stosowany jest idealnym zakończeniem szczotkowania. Aktualnie miałam na stanie pastę, z którą się nie polubiłam i ten płyn świetnie ratował sytuację. Dobrze odświeża, oczyszcza, nie jest mocny i alkoholowy, nie pali języka i buzi. Przyjemny w użytkowaniu i niedrogi - myślę, że nie raz zagości w mojej łazience.
  • 28 stycznia 2024 o 22:53
    Dobrze odświeża
    Ten odświeżający płyn można zakupić w Biedronce, który nawiasem mówiąc, bardzo często jest w promocji. Jeśli chodzi o sam płyn to go uwielbiam, świetnie odświeża, przy czym nie szczypie w język. Jest dość wydajny i zapakowany w plastikową, dość wygodną w użyciu butelkę. Używam go najczęściej po umyciu zębów, dla jeszcze lepszego oczyszczenia i odświeżenia albo w ciągu dnia by odświeżyć oddech i oczyścić jamę ustną. Niestety nie zauważyłam by ten płyn wybielał zęby, ale i tak go uwielbiam i na pewno będę do niego wracać.
  • 8 października 2023 o 16:26
    Płyny do płukania jamy ustnej marki Denix lubię i często kupuję. To jedno z moich must have, jednak z uwagi na dosyć wrażliwy język nie wszystkie mi odpowiadają, nie znoszę uczucia pieczenia i alkoholu w ustach, dlatego właśnie ta wersja bez alkoholu świetnie się u mnie sprawdza. Płyn ma miętowy smak i zapach, dobrze oczyszcza jamę ustną i daje długotrwałe uczucie świeżości. OPAKOWANIE Opakowanie prezentuje się ciekawie –prosta kolorystyka w której przeważa zieleń, srebro i biel, napisy oraz grafika nadają mu charakteru. Z tyłu znajduje się dokładny opis produktu. Butelka mimo sporych rozmiarów i kanciastej formie dobrze leży w dłoni. Płyn znajduje się dużej butelce o pojemności 500 ml. Płyn przed otwarciem ma zabezpieczoną plombą zakrętkę, którą zrywamy. PŁYN Płyn ma wyrazistą, zieloną barwę, która wyróżnia go na tle innych. Posiada przyjemny, miętowy zapach oraz smak. Zapewnia odpowiednie odświeżenie po szczotkowaniu zębów. Nie piecze w usta przy płukaniu, jego stosowanie jest komfortowe dla mnie jako osoby o wrażliwym języku. Płyn bardzo dobrze odświeża, pozostawia lekko miętowy posmak w ustach. Jako uzupełnienie codziennej pielęgnacji sprawdza się, wspomaga inne produkty do pielęgnacji jamy ustnej, których używam. Ma działanie antybakteryjne i pomaga dbać o świeży oddech. Dodatek ziół w składzie zapewnia działanie pielęgnacyjne dla dziąseł. Wydajność i niska cena sprawiają, że często do niego wracam. PLUSY: + ciekawa szata graficzna + lekki miętowy smak + długotrwałe odświeżenie + nie piecze w usta + wydajny + w korzystnej cenie
  • 23 maja 2023 o 1:00
    Dobry
    ✔️Płyn znajduje się w przezroczystej buteleczce o pojemności 500 ml. ✔️Płyn został kupiony w biedronce całkiem nie drogo za jakieś około 5 zł. ✔️Płyn ma miętowy zapach, nie jest taki całkiem łagodny. Płyn odświeża jasne ustną i nie zauważyłam podrażnień czy pieczenia. ✔️Płyn jest bardzo wydajny starcza na około miesiąc. Płyn bardzo fajnie się sprawdza, idealnie odświeża a do tego jest bardzo tani i zawsze dostępny.