Cienie do powiek

Natasha Denona Sunrise Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

• 28 czerwca 2021 o 17:17
    Śliczna letnia paleta
    Za tą paletą chodziłam bardzo długo aż w końcu zażyczyłam ją sobie jako prezent na święta. Szczerze mówiąc na początku nie było miłości. Kolorystycznie oczywiście dalej była obłędna, ale przez ten cały hype na Natashę wyobrażałam sobie jakość nie z tej ziemi a okazało się, że jest po prostu ok. Mam doświadczenie z wieloma droższymi markami i jeśli miałabym ją do czegoś porównać, to powiedziałabym, że maty są podobne do Too Faced a błyski w większości do pereł z palet Naked. Tłumacząc prościej: maty nie należą do najbardziej masełkowych i turbonapigmentowanych jak ABH, ale konsystencja jest w porządku a kolory dobrze są odwzorowane na oku. Nawet najjaśniejsze matowe odcienie są dobrze widoczne i nie trzeba się za bardzo namachać. Blendują się bez najmniejszego problemu. Najbardziej zawiodłam się błyskami. Spodziewałam się jakiejś innowacyjnej, superbłyszczącej formuły, a powiedziałabym, że jest tylko poprawnie. Nie są to ani Turbopigmenty ani błyski jak u Hudy czy Mexmo. Trzy cienie (aster, awakening i azalea) są bardzo ciekawe i porównałabym je do metalików z ABH. Pozostałe to zwykłe perły. Co prawda naprawdę świetnej jakości perły, ale niestety są bardzo płaskie (czasem drobinki w perłach mają kilka kolorów przez co ślicznie się mienią a tutaj brakuje tego dodatkowego wymiaru). Wkurzające jest też to, że 2 odcienie są praktycznie identyczne- jeden minimalnie bardziej wiśniowy, drugi czerwony, ale na oczach wyglądają tak samo. NATOMIAST! Za każdym razem gdy sięgam po tą paletę jestem niesamowicie zadowolona z efektu. Pomimo, że kolory są dość szalone, to jednak jest to bardzo użytkowa paleta i nie da się nią zrobić krzywdy. Odcienie są tak dobrane, że można się malować z zamkniętymi oczami a i tak każde połączenie będzie idealne. Kolory nie wyglądają krzykliwie, więc nie trzeba się martwić, że skończymy z lookiem a la pani Grażynka. Błyski nie biją po oczach i nie oślepiają wszystkich ale nie można im odmówić, że wyglądają bardzo szlachetnie. Wszystko łączy się perfekcyjnie ze sobą i daje efekt spójności. Jeśli chodzi o trwałość to powiedziałabym, że jest poprawna (ale jestem hardcorowym użytkownikiem), za to cienie w ciągu dnia naprawdę ładnie zanikają nie tworząc dziwnych plam, są jedynie mniej intensywne. Opakowanie bardzo do mnie przemawia- jest proste, ale robi wrażenie. Mega fajne jest też to, że cienie można wyciągać i przekładać je pomiędzy paletami midi tworząc swój ulubiony zestaw. Cena jest wysoka, tu nie ma dyskusji, ale przy zniżkach 20-25% myślę, że warto spróbować, szczególnie z myślą o wiosennych i letnich dniach :) Moim zdaniem będzie to świetna paleta dla każdej normalnej użytkowniczki, która szuka bezproblemowej kolorowej palety, która jej nie przytłoczy. Osoby z większym doświadczeniem też będą zadowolone, ale raczej nic nowego i innowacyjnego nie odkryją.
  • 9 maja 2020 o 17:04
    Super paleta, przepiękne odcienie
    Nawet jeśli ktoś nie czuje się zbyt dobrze w takich ciepłych, słonecznych barwach, to i tak poleciłabym mu tę paletkę. Kolorystyka tych cieni jest tak przepiękna i dobrze dobrana, że na prawdę ciężko tutaj popełnić błąd, wszystko się ze sobą komponuje, nawet patrząc na ułożenie cieni w palecie. Poza tym nie są to takie krzykliwe odcienie pomarańczy i żółci, lecz nasycone, głębokie i po prostu piękne kolory, z klasą. Ja też na początku miałam nie kupować TEJ paletki Natashy (bo jest moim zdaniem conajmniej kilka, które warto mieć), ale czym bardziej przypatrywałam się tej kolorystyce, tym bardziej utwierdzałam się w przekonaniu, że jest na tyle unikatowa, że chcę ją mieć. Kolory na żywo wyglądają na dużo bardziej ... żywe właśnie, niż przedstawiały by to zdjęcia. Nawet takie "niepozorne" jasne cienie błyszczące w kolorach beżu czy złota, na żywo prezentują się wielowymiarowo i każdy jest inny. No i na koniec ta jakość...banalnie prosto się blendują, można stopniować intensywność w zależności od preferencji. Na prawdę, uważam, że za taką jakość, cena nie jest wygórowana. Na rynku jest tyle dużo gorszej jakości palet tylko trochę tańszych, że moim zdaniem warto dołożyć i kupić coś, co jest najwyższej jakości. Opakowanie to też elegancja sama w sobie, bardzo dobrze dopracowane, solidne...ot, taki detal ale dla mnie np ważny.
    Zalety:
    • Jakość cieni
    • kolorystyka
    • łatwość pracy
    Wady:
    • brak wad
  • 4 października 2019 o 10:12
    Na TAK!
    O paletkach Natashy nie myślałam, bo cena jak dla mnie absurdalna. W sumie trochę rozumiem, że to paletki dla profesjonalistów, gdzie pojemność jednego cienia kilkukrotnie przekracza pojemność np. Anastasii i może ma to sens. No, ale ja nie jestem wizażystką, więc prawdopodobnie takiej palety nie zużyję nigdy. I wtedy pojawiła się paletka Sunrise, cała na biało :) tańsza, mniejsza i w promocji za 250 zł. Jestem paletomaniaczką, więc jak nie teraz to kiedy? :) Zakupu nie żałuję. Jest to naprawdę śliczna paletka, kolorystyka idealna na jesień. Niektóre cienie np. jasper (kolor ognia), mają taką głębię, jakiej nie znalazłam jeszcze w żadnej palecie. Jasper nałożony w załamanie daje efekt dziury w powiece :) taki jest głęboki, normalnie 3D. Bardzo fajny musztardowy kolor posiada idealne krycie, nie robi plam, co jest ewenementem nawet wśród wysokopółkowych palet, jako że nie są to "łatwe barwy". Podobają mi się także nazwy cieni jak jesienne kwiaty, aster, floks :) mała rzecz a cieszy. Co do jakości, jest bez zarzutu. Cienie są mocno napigmentowane, o wyjątkowej głębi. Blendują się bez problemu. Ale nie jest to jakaś super nowina, w tej cenie to wręcz obowiązek. Wadą palety (ale naciąganą, bo widziały gały co brały) jest to, że mimo wszystko zmalujemy nią dość podobne makijaże. Mamy tu bordo, brązowe bordo, żółcienie, pomarańcze, tak więc cóż...możemy wykonać makijaże w różnych odcieniach, ale w ramach tych samych barw. Mamy fioletowy błysk, który ochładza makijaż i wprowadza nieco urozmaicenia. Mamy także czerwone i nudziakowo-złote błyski. Jednak z tą paletą jest jak z Hudą New Nude. Makeup wyjdzie zawsze nieco podobny, nieważne których kolorów użyjemy (mam tu na myśli złożoną kolorystykę, bo wiadomo, że jak użyjemy jednego żółtego cienia, makijaż będzie żółty, a jak czerwonego, to czerwony). Z paletki jestem zadowolona. Jakość bardzo dobra, kolorystyka pięknie podkreśla niebieskie tęczówki, odcienie są wyjątkowo głębokie. Poza tym paletka uzupełnia moją kolekcję, bo z żółciami do tej pory nie było mi po drodze. I w sumie nie wiem dlaczego. Chyba kwestia mody :)