Toniki i hydrolaty

Ajeden Hydrolat z kiwi ekologiczny

• 12 stycznia 2021 o 16:24
    przyjemniaczek. choć nie od początku się lubiliśmy.
    Dziś opowiem o kosmetyku płynnym, stosowanym po kroku demakijażu i oczyszczania skóry. O hydrolacie. Ale nie byle jakim - to Hydrolat Kiwi (ekologiczny) od marki Ajeden Mydla Skusiłam się na niego podczas większych zakupów w moim ulubionym Fitoskincare.com. Ma świeży zapach (według producenta owocowy, według mnie pachnie trawą cytrynową). I właśnie przez tę kwestię nie lubiliśmy się od początku- najpierw zapach wydawał mi się trawiasto-sianowaty, dopiero po dłuższym czasie użytkowania zaczęłam wyczuwać słodkie nuty owocowe. To produkt wielofunkcyjny i uniwersalny. Nie można mu odmówić wielu właściwości pielęgnujących (oczywiście można go stosować na całe ciało, ja skupię się na skórze twarzy): *działa przeciwutleniająco (zawiera witaminę C) * działa przeciwzapalnie, goi rany *działa tonizująco *działa przeciwstarzeniowo *dostarcza skórze minerałów- między innymi potasu i magnezu * wykazuje działanie enzymatyczne (kiwi zawiera enzym amtinidynę o zbliżonych właściwościach do papainy) *ma znaczne ilości kwasu cytrynowego, zaliczanego do grupy kwasów AHA To hydrolat wprost fantastyczny dla cer tłustych i trądzikowych, ale i suchych i dojrzałych (rozumiecie teraz tę uniwersalność? ) Dlaczego Hydrolat Kiwi stał się jednym z moich ulubieńców ? 1) Ze względu na fenomenalne właściwości odświeżające ! Odpowiada za to jego formuła, ale i zapach. To świetny dodatek do porannej i wieczornej pielęgnacji, ale nie tylko. Także w ciągu dnia. 2) Ze wzgledu na właściwości kojące! Na przykład po intensywnym opalaniu i przy poparzeniach słonecznych, po intensywnych zabiegach kosmetycznych. 3) Ze względu na właściwości nawilżające! (Czy jest tu ktoś, kto nie pragnie dodatkowego nawilżenia? ). To hydrolat bardzo przyjemny, chętnie będę do niego powracać. Choć równie chętnie przetestuję inne rodzaje od Ajeden- to hydrolaty warte swojej ceny, w odpowiednich opakowaniach :)
  • 16 kwietnia 2020 o 19:38
    Jak mgiełka najlepszy
    Uwielbiam stosować ten hydrolat jako mgiełke odswiezajaca , cudownie pachnie i mam wrażenie, że przedłuża trwałość makijażu. Używam go również przed serum, zmiekcza skórę i powoduje, że kremy szybciej i efektywniej się wchłaniaja. W połączeniu z serum kolagenowym działa cuda, odżywia i nadaje blasku. Nie zauważyłam jednak przyspieszenia gojenia się ran.