Peelingi do stóp

Neutrogena Formuła Norweska, Foot Scrub Peeling do stóp

• 10 lipca 2024 o 9:43
    lekkie odświeżenie
    Peeling ma przyjemny mocny zapach mięty. Pozostawia uczucie lekkich i świeżych stóp. Nie zauważyłam u siebie wielkich efektów starcia martwego naskórka. Moje stopy są w bardzo dobrym stanie potrzebowałam czegoś do regularnej pielęgnacji. Jeśli twoje stopy mają dużo martwej skóry ten produkt nie spełni twoich oczekiwań. Nie zauważyłam żadnych rezultatów obiecywanych przez producenta.
    Zalety:
    Wady:
    • nie działa
    martinx
    2 czerwca 2020 o 14:20
    Zbędny wydatek
    Nie mam jakichś specjalnych problemów z rogowaciejącym naskórkiem stóp, więc miałam nadzieję że efekt po zastosowaniu peelingu dedykowanemu stopom zobaczę jakąś widoczną różnicę. Niestety nic takiego się nie wydarzyło. Nie ma to jak dobra tarka, żaden peeling nie wygładzi tak skóry stóp. Zapach moim zdaniem ok, ja lubię takie mentolowe zapaszki. Podsumowując: uważam kosmetyk za zupełnie zbędny wynalazek, który jak za taką pojemność wychodzi dość drogo. Już lepiej użyć po prostu na stopy zwykły peeling do ciała - efekt na pewno nie będzie gorszy.
  • 16 października 2018 o 15:30
    Słaby.
    Scrub od Neutrogeny kupiłam latem - akurat w jednym z marketów była promocja na kosmetyki tej marki i za całe 6,99 zł można było nabyć ten oto produkt (warto nadmienić, że cena regularna w tymże sklepie wynosi 17,99 zł). Stały sobie samotnie dwie sztuki i te dwie sztuki nabyłam drogą kupna - miałam dwa produkty w cenie jednego i jeszcze mi zostało, takie zakupy to ja uwielbiam. O święta naiwności, myślę dzisiaj... Produkt zamknięty jest z małej, miękkiej tubce z klapką. Szata graficzna prosta, w odcieniach bieli oraz błękitu, ogólnie rzecz biorąc, wrażenia estetycznie in plus. Konsystencja peelingu jest przyjemna w stosowaniu - to krem z zatopionymi w nim drobinkami. Drobinki te są małe, ale jest ich sporo i są dość ostre. Zapach mentolowy, mnie przypadł do gustu, lubię takie klimaty :) Peelingu używałam sumiennie, dwa razy w tygodniu i niestety, efektu wow nie zaobserwowałam. Faktem jest, że moje stopy nie znoszą lata - podczas gdy większość kobiet narzeka na suchą i twardą skórę po zimie, tak ja mam z tym problemy wyłącznie latem. Praca, w której stałam bite 8 h też im nie pomagała, tak więc owego lipcowego dnia, stojąc na tych umęczonych nogach i czytając skład tego produktu, liczyłam na poprawę stanu moich stóp. Zawiodłam się. Tak, wiem, że wtedy moje stopy były wręcz w opłakanym stanie. Wiem, że pewnie każdy, kto je wówczas widział na pewno myślał o tym, jak to o te stopy nie dbam, że tak wyglądają. Wiem również, że nie jest łatwo sprostać wymaganiom tak zmęczonej i zniszczonej skóry. Tyle tylko, że ten produkt takiej jest dedykowany. Wg.obietnicy producenta miał on: *Skutecznie zmiękczać suchą skórę i pomagać zredukować zrogowacenia - nie zrobił tego wcale. Co prawda tuż po zabiegu grzbiet moich stóp był nieco wygładzony i zmiękczony, ale taki sam rezultat miałam po peelingu ostrą gąbką. *Skoncentrowana, nawilżająca Formuła Norweska zapewnia długotrwałe nawilżenie utrzymujące się aż do 24 godzin i przynosi ulgę suchym stopom - pudło. Tego też nie robi, moje stopy nadal aż błagały o porządną dawkę kremu, nadal piekły, bolały i były suche jak wiór. *Specjalna formuła z mentolem daje przyjemne uczucie schłodzenia oraz natychmiastowo odświeża i relaksuje zmęczone i przegrzane stopy - lekkie uczucie chłodzenia było tylko i wyłącznie w momencie rozprowadzenia i pierwszych chwil masażu. Już w trakcie zanikało, by po spłukaniu wodą zniknąć bezpowrotnie. O relaksie nie było mowy, niestety. *Rezultat widoczny już po pierwszym użyciu: skóra stóp odzyskuje miękkość i gładkość - nie, nie i nie. Jaki rezultat, skoro stopy wyglądały tak, jak przed peelingiem? Peeling Neutrogeny nie spełnił żadnej z obietnic na opakowaniu. Spodziewałam się choć minimalnego efektu, jakiejkolwiek pomocy przy przywracaniu skóry do życia, ale przeliczyłam się. Zużyłam pełne dwa opakowania, przez całe lato (plus za to, że jest wydajny, tylko co z tego?) i nic. Dziś, w październiku, moje stopy wyglądają nareszcie tak, jak powinny, ale to dzięki innemu produktowi, a nie temu peelingowi. Mimo zaufania i sympatii, jaką darzę markę, temu specyfikowi mówię stanowcze NIE.
    Chanel2
    7 kwietnia 2018 o 16:34
    Ten zapach...
    Nie przepadam za zapachem mięty, jestem w stanie ją znieść, gdy jest jest to np słodka mięta, ale ten zapach jest fatalny. Gdy go poczuję to robi mi się niedobrze. To pierwsza słaba strona tego peelingu, druga jest taka, że za wiele to on nie robi. Lubię kremy do rąk z Neutrogeny i ogólnie lubię te markę, ale ten produkt im nie wyszedł. Ze skórą na piętach sobie nie radzi, jedynie wygładza stopy, choć nie da się długo wmasowywać kremu przez ten ostry zapach...
    kamoni7
    26 stycznia 2018 o 21:28
    Zbyt delikatny
    Peeling znajduje się w miękkiej tubce z zamknięciem typu "klik". Wydobywa się go łatwo z opakowania. Ma postać gęstego, jasnobłękitnego kremu z dużą ilością mikrogranulek. Zapach ma mentolowo - cytrusowy. Działa niestety delikatnie. Zrogowaceń na pewno nie usunie. Nie zauważyłam, żeby nawilżał czy też zmiękczał skórę stóp. Jedynie trochę wygładza. Przynosi odświeżenie. Przyjemnie chłodzi.

Zobacz także inne Peelingi do stóp