Zużyłam dwa opakowania tego peelingu, ale nie dlatego, że jest taki dobry, tylko dlatego, że kiedyś podczas jakiejś promocji w Rossmanie dostałam go jako gratis do zakupów, a moja siostra drugi, i potem mi go dała. Zatem nie wiem jaka jest cena tego kosmetyku w sklepie.
Cóż... No nie jest to jakiś szałowy kosmetyk. Kolor peelingu - bladozielony, taki jak te modne niegdyś miętowe lakiery do paznokci. Konsystencja peelingu jest ani bardzo rzadka ani bardzo gęsta, ale bardziej w kierunku gęstej, nie ucieka przez palce. Drobinki w nim są małe, jest ich dużo, ale są bardzo słabe. Dla porównania w peelingu z firmy FM Group są dużo ostrzejsze i większe, ale jest ich mniej. Efekt jaki daje ten kosmetyk jest znikomy - nie usunie martwego naskórka ze stóp bez tarki, jedynie da sie nim wykonać delikatny ich masaż. Oprócz tego ma działanie natłuszczające i chłodzące, wiec na lato jest jak znalazł.
Oba peelingi męczyłam bardzo długo, są wydajne. Jak już bardzo sie znudziłam stosowaniem go, to zuzyłam go do ciała i tu baaardzo mi sie podobał, nie podrażnił skóry, ładnie delikatnie wygładził ciało, lekko natłuścił skórę, no i schłodził;) Ten efekt dało się czuć przez kilka minut po użyciu, intensywne chłodzenie. Mentol jest gdzieś w połowie składu, ale działanie czuć bardzo dobrze.
Co do składu - kosmetyk zawiera mocznik (trzecie miejsce), alanoinę, pantenol, to na plus, ale ogólnie nie urzeka tym długim składem. Zresztą radzę samemu ocenić. Załączam skład:
Aqua, Polyethylene, Urea, Paraffinum Liquidum, Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Dimethicone, Cera Microcristallina, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Hydroxyehtyl Urea, Stearic Acid, Palmitic Acid, Glycine, Butyrospermum Parkii Butter, Allantoin, Panthenol, Bisabolol, Menthol, Ethylhexylglycerin, Paraffin, Carbomer, Polyquaternium-39, Polyquaternium-7, VP?Hexadecene Copolymer, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Ammonium Lactate, Disodium EDTA, Tocopheryl Acetate, BHT, Phenoxyethanol, Methylparaben,Propylparaben, Parfum, CI 42090.
Podsumowując: być może kupię ten peeling ponownie, ale raczej do ciała niż do stóp.
Używam tego produktu od: kilkanaście miesięcy
Ilość zużytych opakowań: dwa