Bronzery i pudry brązujące

Kobo Professional Matt Bronzing Face Palette Paleta czterech bronzerów do twarzy

• 8 listopada 2019 o 10:17
    Paleta bronzerów na cztery pory roku
    Używam tej palety dzień w dzień przez ostatnie dwa miesiące i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam w Naturze na promocji -40% na markę Kobo. Cena bardzo przystępna, bo w środku są cztery bronzery pełnowymiarowe, a gdy przeliczyłam, to okazało się, że za jeden bronzer zapłaciłam ok. 8,50 zł. Paletka jest stosunkowo lekka, tekturowa, ale bardzo solidna zarazem. Otwiera się na magnes, wszystko dobrze trzyma, nie mam obaw że się sama otworzy i narobi mi bałaganu w kosmetyczce. Poszczególne bronzery można wyjąć, bo paletka jest magnetyczna. Polecam zatrzymać tę grubą folię, którą znajdziemy w środku przy pierwszym otwarciu - dzięki temu że ona tam jest, to w palecie jest porządek, bronzery nie mają styczności z kartonowym opakowaniem. Cztery odcienie - dwa ciepłe i dwa chłodniejsze / dwa jasne i dwa ciemniejsze. Każdy z nich jest bardzo fajny. Znajdziemy coś zarówno do ocieplenia, jak i stricte do wykonturowania twarzy. Można je mieszać między sobą, żeby uzyskać idealny dla siebie odcień, można używać tylko jednego w danej chwili, co kto lubi. Znajdziemy odcień dobry dla opalonej twarzy, a także jasny chłodny odcień dla bladziocha na zimę. To jest paleta dobra na cały rok używania. Nie ogranicza się tylko do czterech odcieni, bo poprzez mieszanie możemy rozszerzyć jej spectrum kolorów. Bronzery są bardzo trwałe. Makijaż utrzymuje się bez zarzutu przez cały dzień, nawet kilkanaście godzin. Jakość jest bardzo dobra. W mojej ocenie nie jest to jednak paleta dla zupełnie początkujących, bo pigmentacja jest mocna, a bronzery wymagają wyprawionej ręki i dobrego pędzla - dziadowski pędzel plus ciężka ręka to może być katastrofa na twarzy. Jednak gdy dysponujemy odpowiednimi narzędziami i w miarę dobrymi umiejętnościami, to bronzery będą służyć bardzo dobrze - przy mocnej pigmentacji nie robią plam i fajnie się rozcierają, trzeba tylko nakładać je stopniowo, w myśl zasady, że lepiej dołożyć niż od razu przesadzić. Uważam że to bardzo dobra paleta. Polecam z czystym sumieniem.
    Drogeria Natura
  • 6 listopada 2019 o 13:20
    Okropne opakowanie.
    Głównym problemem tego produktu jest jego opakowanie. Górna część palety styka się z pudrami przez co ciągle jest brudna. Pudry mocno się pylą, ale nie sprawiają problemu w użytkowaniu. Cztery , dobrze dobrane odcienie idealnie się rozcierają i ładnie wyglądają na skórze. Produkt jest trwały i niedrogi. Polecam !
    Zalety:
    • odcienie pudrów
    • trwałość produktu
    • łatwość użytkowania
    Wady:
    • paleta(opakowanie)
    Drogeria Natura