Balsamy do ust

Eau Thermale Avène Cicalfate, Levres Baume Reparateur Regenerujący balsam do ust

Avène Cicalfate+ Regenerujący balsam do ust 10 ml
Avène Cicalfate

• 25 lutego 2025 o 12:24
    Natychmiastowa regeneracja
    Kupiłam balsam w celu zredukowania spierzchniętych ust, z którymi nie dało rady kilka pomadek. Już po pierwszym użyciu na noc czuć i widać było różnice, a po kilku zastosowaniach całkowicie poradził sobie z problemem. Balsam ma raczej luźną konsystencję, jest widoczny na ustach po zaaplikowaniu pozostawiając kremową taflę, więc raczej nie jest przeznaczony do używania zamiast pomadki. Ale codziennie na noc w celu zregenerowania ust w zimowym okresie jak najbardziej polecam.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Regeneracja popękanych i spierzchniętych ust
    • Aplikacja
  • 15 sierpnia 2024 o 4:06
    Mój nowy ulubieniec
    Kupiłam ten balsam na promocji, w poszukiwaniu nowej ulubionej pomadki po zmianie składu Nivea Hydro Care... i się nie zawiodłam! Krem ma bogatą konsystencję, otula usta wartswą nawilżenia i przynosi ulgę spierzchniętym ustom.
    Zalety:
    • nawilża
    • daja efekt połysku na ustach, trochę w stulu błyszczyka :)
    Wady:
    • cena (ale można dorwać go w promocji)
    • opakowanie (personalnie wolę pomadki w sztyfcie ale to już kwestia osobistej preferencji)
    ItaNera
    6 listopada 2023 o 10:00
    Krem nivea na ustach
    Po nałożeniu na usta mam wrażenie jakbym położyła zwykły krem nivea który się wsiąka szybko w skórę. Konsystencja kremowani to dosłownie kremowa, zostawia biały kolor na ustach nawet po zaaplikowaniu małej ilości. Fakty, utrzymuje się naprawdę długo, jest bezzapachowy ale szału nie ma. Nie pomógł mi zbytnio, ulgi nie przyniósł a mam spierzchnięte usta które trzeba ciągle nawilżać. Ma się wrażenie że usta się po nich zlepiają i trochę ciągną. Po domu do noszenia ok, na zewnątrz - duże nie.
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • nawilża
    Wady:
    • zostawia biały kolor
    • zlepia się
  • 19 sierpnia 2022 o 14:24
    Ależ to jest produkt! Moje usta go kochają :D
    Przede wszystkim, najpierw muszę napisać, że ten balsam jest mega mega wydajny. Mam go od stycznia, teraz jest sierpień, a on nadal jest w tubce - a używam go codziennie na noc! Oczywiście wg PAO powinniśmy go zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia, mi się nie udało, ale ponieważ nie podrażnia mnie po tym czasie, nie uczula i nadal fajnie działa, to używam swobodnie nadal. Mam bardzo, ale to naprawdę bardzo wymagające usta. W torebce zawsze kilka pomadek ochronnych, używanych kilkanaście razy dziennie, a usta i tak potrafią mi pierzchnąć i się przesuszać. Zimą sprawa się pogarsza, dlatego w styczniu kupiłam ten balsam, bardziej z przypadku na zasadzie "a co mi szkodzi". Został moim ulubieńcem! Przy niskich temperaturach używam go rano i wieczorem, a czasem nawet w ciągu dnia. Dzięki temu moje usta zachowują nawilżenie i w ogóle funkcjonują. Na noc nakładam grubą warstwę, która oczywiście zbiera się nad ranem nieestetycznie w kącikach, ale who cares. Działa jak otulający opatrunek! Latem stosuję tylko na noc, tuż przed snem, żeby zregenerować usta po szminkach i zimnych napojach. Wspaniały kosmetyk, ratujący z opresji. Od kiedy go używam, nie mam już suchych skórek na ustach. Cudeńko :) Jednocześnie - co ważne - działa nawilżająco, a nie tylko natłuszczająco. Moje doświadczenie z większością ochronnych pomadek jest takie, że poza zostawieniem tłustej warstwy nie robią właściwie nic więcej, nie pielęgnują. Dla mnie to za mało. A balsam Avene daje radę w tej kwestii.
    Zalety:
    • Działa jak opatrunek na spierzchnięte usta
    • Nawilża i pielęgnuje
    • Super na zimę jako mocna regeneracja
    • Super wydajny
  • 27 kwietnia 2022 o 13:45
    najlepszy opatrunek dla spękanych ust!
    Ten balsam to remedium na spękane/spierzchnięte usta. Działa jak opatrunek leczniczy. Bardzo szybko regeneruje i natychmiastowo koi, doskonale nawilża. Każdy powinien mieć w zapasie na czarną godzinę, szczególnie w okresie jesienno-zimowym to must have. Balsam jest bezzapachowy, ma bogatą konsystencję, bardzo dobrze rozprowadza się go na ustach (w przeciwieństwie do siostrzanego kremu Cicalfate). Pozostawia wyczuwalną okluzję. Jest komfortowy w noszeniu. Same plusy, żadnych minusów!