Olejki do ciała

Oleiq Olej z nasion czarnuszki

Momo
    16 września 2024 o 23:06
    Bardzo dobry, ale może uczulać!
    Olej stosowałam na twarz i ciało. Łagodzi podrażnienia i trądzik. Odżywia skórę. Bardzo lubię jeść nasiona czarnuszki, więc nie spodziewałam się niespodzianek ze strony olejku. Po jakimś czasie używania, pojawił się odczyn alergiczny - zaczerwienienie skóry pomiędzy piersiami. Na początku nie powiązałam go z olejkiem, myślałam, że powodem było spocenie skóry po treningu. Odstawiłam olej, bo w tym czasie kupiłam coś nowego. Zaczerwienienie mi się zagoiło - trwało, to z miesiąc. Przypomniałam sobie o olejku, gdy wyskoczyło mi parę wyprysków na twarzy, więc na noc nasmarowałam skórę. Rano szok! Wielka czerwona plama pomiędzy piersiami! Miałam już pewność, że przyczyną jest ten olejek. Używam go teraz tylko na włosy. Dobrze robi moim wysokoporom. Jeszcze słówko o zapachu - śmierdzi strasznie! Jakby benzyną! Da radę się przyzwyczaić, ale pierwsze nasmarowanie, to był szok!
    Zalety:
    • zmiękcza skórę
    • łagodzi podrażnienia
    • działa na wypryski
    • odżywia
    • dobry dla wysokoporowatych włosów
    • wydajny
    Wady:
    • może uczulać!
    • okropny zapach, jak olej silnikowy
  • 6 grudnia 2023 o 16:42
    Dobry
    Olej z czarnuszki ma wiele dobroczynnych wlasiwiosci - w tym dla skory. Moim ulubionym jest arganowy i z nasion malin, ten olejek jest trzeci w kolejce. Zamiekcza, dziala kojąco i antybakteryjnie. Dzialanie na medla, antomaisy zapach i zoltawy kolor to dosc spory minus. Jednakze dzialanie dla skory suchej czy mieszanej bardzo dobre.
    Najlina
    11 grudnia 2022 o 19:03
    Pokochałam
    Olej znajduje się w ciemnej, szklanej butelce. Jest bardzo wydajny. Jest świetny do masażu twarzy i ciała, ale także wtedy kiedy nasza skóra potrzebuje więcej natłuszczenia jak dłonie, łokcie czy kolana. Regeneruje skórę i zmniejsza zaczerwienienia. Nie jest komedogenny. Sprawdził się także w olejowaniu włosów. Po użyciu włosy są gładkie, błyszczące i łatwo się rozczesują.
  • 22 października 2021 o 12:48
    Świetne nawilżenie, wygładzenie, regeneracja i odżywienie włosów!
    Olej 100% naturalny zimnotłoczony z nasion czarnuszki stanowi cenny surowiec kosmetyczny. To źródło witamin, które pozytywnie wpływa na skórę i włosy. Olej świetnie sprawdzi się do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Właściwości przeciwzapalne czarnuszki sprawdzają się do skór łojotokowych, mieszanych i trądzikowych. Dzięki zawartości NNKT, witamin A, C i E, biotyny, steroli i mikroelementów efektywnie wspomaga regenerację skóry. W przypadku włosów redukuje ich nadmierne wypadanie, działa przeciwłupieżowo oraz zapobiega przetłuszczaniu się. ????‍♀️Pielęgnacje olejem wykonałam na lekko wilgotnych włosach. Zaaplikowałam olejek na całej długości moich włosów, łącznie z masażem skóry głowy. Następnie owinełam włosy ręcznikiem i pozostawiałam na 40 minut. Zapach produktu jest zielno-korzenny, posiada barwę ciemnego miodu. Olej zamknięty jest w szklanej ciemnej buteleczce o pojemności 100 ml. Po 40 minutach zmyłam olej delikatnym szamponem z ciepłą wodą. Włosy po wysuszeniu są miękkie, błyszczące, nawilżone, wygładzone, zdecydowanie łatwiej się rozczesują, nie elektryzują się i co bardzo ważne struktura włosa nie jest obciążona! Śmiało polecam Wam olej @oleiqpl
  • 4 marca 2021 o 22:51
    Skuteczny "śmierdziuszek"
    Zacznę od tego, że mam cerę mieszaną, wrażliwą, skłonną do podrażnień oraz powstawania zaskórników. Produkt aplikowany jest za pomocą pompki. Buteleczka niby nie ma w swoim wyglądzie nic szczególnego, a jednak postanowiłam ją wybrać z pośród wielu innych buteleczek. W tym przypadku "mniej" znaczy "więcej". Nie ukrywam, że przy wyborze nowych produktów dużą rolę dla mnie odgrywa wygląd opakowania. Tak po prostu mam. :) Bo przecież "takie ładne opakowanie, nie może mieć byle jakiej zawartości." Jeśli chodzi o sam produkt, jest bardzo w porządku. Używam go do oczyszczania dwuetapowego. Przy pierwszych aplikacjach, olejek delikatnie podrażnił moja skórę na twarzy. Później mieszałam go z olejkiem jojoba i było w porządku. Olejek z czarnuszki świetnie domywa resztki makijażu, nawilża skórę oraz działa antybakteryjne. Jeśli mamy wypryski na twarzy, olejek pomoże nam je zwalczyć. Osoby które mają cerę mieszaną lub tłustą muszą pamiętać aby dokładnie zmyć olejek. W innym przypadku osiągniemy odwrotny skutek, gdyż olejek z czarnuszki może zapchać pory osobie która ma wrażliwą na zapychanie cerę. Olejek zostawia tłusty film na skórze, a jego zapach jest intensywnie ziołowy. Natomiast nie utrzymuje się na skórze. Można się przyzwyczaić. Produkt można również stosować na włosy. Czarnuszka ma nawilżyć skórę głowy oraz zahamować wypadanie włosów. Jeśli chodzi o działanie na włosach, to nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ na włosy użyłam go może ze trzy razy. To wynika tylko z mojego lenistwa oraz braku czasu. Produkt trzeba nałożyć na włosy przed myciem i jakiś czas z nim pochodzić. Jeśli by tak nie śmierdział, mogła bym go nałożyć na noc. A rano umyć włosy. Ale, że zapach olejku jest intensywny, to używam go wyłącznie do demakijażu. Mimo, że nie znajduje wad w tym olejku, to nie wiem czy sięgnę po niego drugi raz. Ciągle poszukuję czegoś WOW! Ale jeśli ktoś zastanawia się jakiego oleju użyć do oczyszczania cery, ten jest wart uwagi.