Toniki i hydrolaty

Benton Cacao Moist and Mild Toner Nawilżający toner z wyciągiem z kakao

• 23 stycznia 2022 o 12:45
    Bez zarzutu
    Wiele osób go poleca, więc zamówiłam i jest naprawdę dobry. Chociaż czy warto tyle płacić za tonik? Dla mnie jest to po prostu tonik nawilżający. Myślałam, że będzie to zamiennik esencji-tonera z Pyunkyang Yul, jednak tamten lepiej nawilża i działa jakby dogłębniej. Ten Benton to dla mnie pierwszy krok po myciu, później wlatuje esencja wyżej wspomniana, jakieś serum i krem. Tonik nakładam na wacik. Zdecydowanie jest to wygodniejsze, bo butelka jest odkręcana a nie zamykana na klik. Według mnie nie ma zapachu. Szybko się wchłania. Nie lepi i nie świeci na skórze. Mam cerę mieszaną, w stronę suchej i dobrze nawilża ją po myciu. Sprawdza się pod każdą pielęgnację. Naprawdę jak na tonik nawilżenie jest dobre. Nie zapycha cery. Nie podrażnia. Jest wydajny. Jednak czy kupiłabym go ponownie. Raczej nie. Wolę kupić esencję do twarzy i za nią zapłacić więcej a tonik, jak tonik. Można znaleźć tańszy i równie dobry.
  • 21 października 2021 o 21:13
    Dobry i wydajny
    Kupiony z polecenia blogerek. Bezzapachowy, nie szczypie w oczy. Dobrze spełnia swoją rolę, skóra jest uspokojona. Zauważyłam poprawę nawilżenia, suche miejsca przestały być ściągnięte nawet bez kremu. Proste opakowanie, szkoda ze bez atomizera.
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • brak zapachu
    • nawilża i uspokaja skórę
    Wady:
    • wolę opakowanie z atomizerem
    undulka
    18 listopada 2020 o 10:10
    dobry produkt, świetnie współpracuje z każdą pielęgnacją
    Postanowiłam wypróbować ten produkt, bo mój ulubiony tonik z Aloe PHA ma jednak kwasy w składzie, i może nie do końca współpracować z witaminą C, którą ostatnio regularnie stosuję. Tonik ma piękną, bardzo elegancką butelkę, ale niestety - bez pompki. To jego główny minus. Nie że nie da się go wydobyć, ale po prostu pompka to wygodniejsze rozwiązanie. Produkt reklamowany jest jako łagodny, uzupełniający niedobór wody, nawilżający, przywracający prawidłowe PH. I jeśli jedno słowo miałoby go oddać, to zdecydowanie jest bardzo łagodny. Nie jest tak nawilżający jak Aloe BHA, ale też jest delikatniejszy i chyba każdy może go stosować. Nadaje się do nakładania warstwami, co warto zrobić od czasu do czasu. Pięknie współpracuje z kwasami, witaminą C czy retinolem w pielęgnacji. Skóra może nie jest najwilżona po jednej warstwie tak, jak lubię, ale jeśli razem z nim stosuję mgiełkę z drzewa herbacianego, nie ma mowy żeby czegoś mojej skórze brakowało. Tonik nie pachnie za bardzo. Jest szalenie wydajny. Jego cena na stronie producenta może porażać, ale warto polować na promocje.
    Zalety:
    • najdelikatniejszy tonik, jaki miałam
    • przez brak kwasów z składzie, świetnie się nadaje do pielęgnacji z kwasami, wit. C, retinoidami...
    • dobrze nawilża
    • można go nakładać warstwami, żeby zintensyfikować działanie
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • brak pompki
    • nawilżenie mogłoby być nardziej odczuwalne
    • cena regularna
  • 13 listopada 2020 o 11:50
    Cieszy oko!
    Toner ma bardzo ładne opakowanie jak cała seria Coco. Nie ma zapachu, a przynajmniej dla mnie jest on nie wyczuwalny. Konsystencja jest wodnista, bardzo szybko się wchłania. Nakładałam go na rękę a później dociskałam dłonie do twarzy. Ta metoda mi najbardziej odpowiada. Nie zauważyłam żeby moja skóra stała się bardziej nawilżona, ale nie zauważyłam też żeby stan cery się pogorszył. Jedyny minus i plus to to, że wylatuje mało produktu. Fajnie, że nie jest testowany na zwierzaczkach :)
    • Konsystencja
    • Dostępność
    • Utrzymał cerę w dobrym stanie
    Wady:
    • Brak zapachu
  • 19 października 2020 o 12:45
    Słabe nawilżenie
    Uwielbiam koreańska pielęgnację i firma Benton jest w mojej czołówce. Niestety troszkę się zawiodła na tym toniku. Jest on bardzo wydajny i bez zapachowy. Ma wygodną plastikową, higieniczną buteleczka. Natomiast jeśli chodzi o mocne nawilżenie które obiecuję producent to nie zdaje egzaminu. Mam cerę mieszaną w stronę tłustej a i tak czuję ściągnięcie po aplikacji tego toniku. Moim błędem było zastąpienie cudownego toniku z kwasem Hyaluronic firmy Isntfree właśnie tym z Bentona. Teraz kiedy zaczął się okres grzewczy niestety moja cera jest bardzo wymagająca i ten tonik nie daje rady. Nie dla wymagających.