Maseczki w płachcie

Love Beauty and Planet Tea Tree Oil & Vetiver Rapid Reset Face Sheet Mask Maska w płachcie

• 8 października 2020 o 14:47
    Nic specjalnego
    Maseczka ma śliczne, duże opakowanie, które łatwo się otwiera. Maseczka jest dobrze nasączona produktem i jest bardzo elastyczna co pozwala na dopasowanie jej do swojej twarzy. Esencji zostaje na twarzy na tyle dużo, że można sobie ją fajnie wmasować w skórę twarzy i szyi co działa jak taki hydrożel. Działanie tak naprawdę znikome. Nie widziałam praktycznie żadnych efektów oprócz lekkiego nawilżenia i małego wygładzenia.
    Zalety:
    • ładne i duże opakowanie
    • łatwe otwieranie
    • duża ilość produktu na maseczce
    • elastyczność maseczki
    Wady:
    • brak większych efektów
  • 19 września 2020 o 16:47
    Okropna płachta, średnie działanie
    Maseczkę zakupiłam kiedyś na wyprzedaży za 5zł (razem z wersją kokosową) i długo zwlekałam z testowaniem. Jak kokosowa była rewelacyjna, to na tej bardzo się zawiodłam. Płachta cienka, ale bardzo poskładana, ciężko było mi ją rozłożyć, a jak już tego dokonałam, to płachta była za bardzo rozciągnięta - bardzo szeroka z ogromnymi otworami na oczy. Płachta na szczęście było długo wilgotna, trzymałam ją na twarzy ok. pół godziny i nadal nie wyschła. Po jej zdjęciu, esencja wmasowana w twarz, wchłonęła się bez pozostawienia uczucia lepkości, a skóra była odświeżona i wygładzona. Zero oczyszczenia, a tak została określona ta maseczka na opakowaniu.
    Zalety:
    • odświeża; wygładza; ładne opakowanie; płachta dobrze nasączona
    Wady:
    • płachta bardzo się rozciąga podczas próby jej rozłożenia; brak oczyszczenia
  • 17 maja 2020 o 17:33
    Mgiełka na skórze
    Maseczka ma bardzo delikatny zapach, którego już po chwili w ogóle się nie zauważa. Jest dobrze nasączona esencją, ale po nałożeniu jej na twarz w opakowaniu nic już nie zostaje. Sam materiał jednak jest odpowiednio wilgotny i po zdjęciu maseczki - wciąż można coś z niego wycisnąć. Materiał z jakiego jest wykonana maseczka jest niesamowicie delikatny, bardzo cienki, miękki i lekki ale nie targa się. Po nałożeniu jej na skórę jest niewyczuwalna, idealnie dolega do twarzy i nigdzie nie odstaje ani się nie odkleja. Miękki i cienki płacht pozwala dobrze dopasować maseczkę do kształtu twarzy. Po zdjęciu maseczki, płat wciąż jest na tyle nasycony esencją, że można dalej coś z niego wycisnąć. Skóra twarzy po maseczce jest mniej tłusta, nielepka i delikatnie oczyszczona oraz trochę nawilżona. Jest również zaczerwieniona, najbardziej jest to widoczne na czole. Zaczerwienienie to nie znika zbyt szybko, dlatego też jeżeli chodzi o mnie - nie jest to produkt którego można użyć na godzinę przed wyjściem z domu. Skóra nie szczypie, nie swędzi. Jedynie wizualnie widać zaczerwienienie. W moim przypadku maseczka ta nie sprawdziła się głównie z uwagi na to, że spowodowała u mnie zaczerwienienia na skórze ( głównie czoła). Zapach jest lekki i szybko przestaje się go czuć, myślę że jest to ok. Skóra jest nawilżona, nie jest to jednak super nawilżenie - ale nie jest to też typowo nawilżająca maseczka, więc stopień nawilżenia jaki daje jest w miarę bez zarzutu. Oczyszczanie - tutaj już wypada gorzej. Owszem, skóra jest mniej tłusta i trochę czystsza, ale mając na uwadze cenę maseczki - można znaleźć lepiej działające zamienniki. Ogólnie - maseczka nie jest zła. Jednak w regularnej cenie myślę że nie jest warta uwagi. W cenie promocyjnej - bardziej. W moim przypadku zaczerwienienia skreślają ją jako ponowny zakup.
    Zalety:
    • miękki, delikatny materiał
    • redukuje tłustość skóry
    • nawilża
    Wady:
    • stosunek działania do ceny
    vess
    15 maja 2020 o 18:54
    Bardzo przyjemna :)
    Uwielbiam markę Love Beauty and Planet, a wegańska maseczka w płachcie jest po prostu genialna. Maska z australijskim olejkiem z drzewka herbacianego i haitańską wetiwerią ma za zadanie oczyszczanie twarzy. Cera po użyciu kosmetyku staje się gładka, matowa i rozjaśniona. Kosmetyk nie wysusza przy tym skóry twarzy, a wręcz ją nawilża. Zapach produktu jest intensywny i zdecydowanie rześki oraz energetyzujący. Jest to już kolejny raz, kiedy używam tej maski, bo jakiś czas temu na promocji w Rossmannie zakupiłam kilka opakowań (w cenie 4,99 złotych każda). Zazwyczaj nie przepadam za maskami w płachcie, ale ta naprawdę dobrze przylega do twarzy i jest mocno nasączona esencją, która nie klei się jak w przypadku wielu produktów tego typu. Dobroczynny płyn, który zostaje w opakowaniu, zużywam na dekolt i szyję i w tym wydaniu efekty są również zauważalne. Cena regularna to około 15 złotych i patrząc na właściwości tego kosmetyku, uważam, że nie jest to wygórowana kwota :)
  • 18 kwietnia 2020 o 8:24
    Średnio na jeża...
    Używa od:próbka
    Nie zauważyłam,aby maska szczególnie oczyściła mi twarz,ale też nic gorszego nie wyczyniła na twarzy. Mocno płachta była nasączona esencją i było to wyczuwalne na skórze nawet po zdjęciu maski. Skóra trochę się rozświetliła i nawilżyła. Otwory na oczu i usta jak najbardziej dla nas idealne. Zapach mocno ziołowy. Kupiłam ją w niskiej cenie na wyprzedaży w Rossmannie.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie