Maseczki w płachcie

Frudia My Orchard

P_atk_a
    2 marca 2025 o 1:37
    Uwielbiam maseczki Frudia
    Na początek napisze, że bardzo Lubie maski w płachcie, chociaż ostatnio znów przeprosiłam się tymi w kremie i te w płachcie czekają na wykorzystanie. Maseczek mam zawsze bardzo dużo w domu, można powiedzieć że mam w rossmanie tyle nie ma :D Lubię po prostu mieć zapas. Maseczki Frudia poznałam kilka lat temu jeszcze za czasów drogerii kontigo. przede wszystkim kocham tę w granatowej saszetce. Nie pamiętam co ma robić, chyba nawilżać. Generalnie wszystkie maseczki Frudia nawilżają bardzo dobrze. Ta brzoskwiniowa jest moją ulubioną zaraz po tej granatowej. Uwielbiam materiał maseczki. Jak wysycha nie robi się taka tępa jak te białe jakby bawełniane. Esencji w opakowaniu jest bardzo dużo. Ja mam sposób na te maseczki taki, że wyciągam maseczkę z opakowania, lekko ją odsączając aby nie ciekło mi po rękach i okolicy podczas nakładania. Następnie jak maseczka zaczyna lekko wysychać, nalewam esencję na dłonie i wklepuję w płachtę. Trzymam tak długo aż maseczka będzie praktycznie cała sucha i zacznie odchodzić od twarzy. Jest to zdecydowanie dłużej niż podaje producent na opakowaniu ale dzięki temu, składniki maseczki mają szansę lepiej zadziałać i lepiej się wchłonąć. Lubię też odrobinę esencji wklepać w szyje i dekolt. Najczęściej maseczki nakładam wieczorami lub w sobotnie poranki. Zdarza mi się pod maseczkę nałożyć płatki hydrożelowe pod oczy. Wtedy mam dodatkowe działanie typowo pod oczami. Maseczki idealnie przylegają do twarzy, nie trzeba ich rozcinać ani nacinać, świetnie nawilżają, odżywiają. Twarz jest po nich lepka więc ja po prostu przemywam cerę wodą i dopiero nakładam na twarz. Generalnie nigdy nie nakłada pielęgnacji od razu po maseczce, bez zmycia jej resztek. Ewentualnie zostawiam na noc i idę spać z samą esencją z maseczki.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • odżywienie
    Wady:
    • nie są wszędzie dostępne chociaż ich dostępność jest już zdecydowanie większa niż jeszcze 4-5 lat temu jak je poznałam
  • 20 maja 2024 o 18:03
    Maseczka w płacie w domowym zaciszu
    Używa od:próbka
    Bardzo fajna maska. Moja buzia jest nawilżona, ukojona, odżywiona. Maseczka super chłodzi. W słoneczny dzień uwielbiam wieczorem zrobić sobie spa z maseczka. ✔Piekny zapach - brzoskwiniowa Ice Tea. ✔Piękna szata graficzna urocze opakowanie. ✔Bardzo dobrze nasączona płachta ( dużo esencji naprawdę) Maska koji łagodzi podrażnienia i przywraca skórze blask. Moja buzia jest nawilżona, ukojona, odżywiona.
  • 16 listopada 2022 o 11:48
    Nie jest zła, ale znam lepsze
    Nie znam prawie wcale marki Frudia, zaryzykowałam i wzięłam tą maseczkę w rossie, kosztowała niecałe 10zł. Byłam ciekawa zarówno zapachu jak i działania. Opakowanie to standardowa saszetka z nacięciem. Maska jak zwykle była wielokrotnie złożona, chwilę zajęło mi zanim ją odplątałam. Nie podobał mi się materiał tej płachty - był cienki, i miał taką strukturę podobną do bandażu, z dziurkami. Niby dobrze przylegał do twarzy i nic mi nie zrobił ale zdecydowanie wolę kiedy materiały masek są gładkie. Płachta była bardzo mocno nasączona i przy wyjmowaniu a potem nakładaniu maseczki, ciekło z niej. Zapach maseczki na początku wydawał mi się ładny, taka świeża brzoskwinia, ktoś dobrze napisał, że pachnie trochę jak brzoskwiniowa ice tea ale jakoś podczas noszenia zalatywał chemiczną nutą. Jeśli chodzi o działanie, mam cerę mieszaną, ale z racji tego, że używam retinalu potrzebuje dodatkowej dawki nawilżenia, ukojenia. Maskę nosiło się ok, nie zjeżdżała ze skóry. Po upływie wskazanego czasu, zdjęłam maskę i na skórze zostało bardzo dużo esencji, odczekałam kilkanaście minut, ale wchłoneło się jej tylko odrobinę, więc jej nadmiar zdjęłam chusteczkami. Esencja trochę się lepiła na skórze, nakładając krem przez tą warstwę esesncji, krem ślizgał się na skórze. Pod tym względem jakoś tak słabo, to wyszło. Jeśli chodzi o efekty, skóra tuż po zdjęciu maski była bardzo mięciutka, przyjemnie wyciszona, czuć, że była nawodniona, nawilżona. Mimo tego, że esencja była lepka nie zapchała mojej skóry. Szczerze mówiąc dziś rano po przebudzeniu zapomniałam, że jakąś maskę robiłam. Ten efekt nawilżenia był bardzo krótkotrwały, jakoś skóra nie była dziś rano też jakaś szczególnie miękka, żałuję bo ten efekt wieczorem był naprawdę fajny. Podsumowując, maska nie jest zła ale efekt nawilżenia bardzo krótkotrwały, skóra była miękka tylko wieczorem i od razu po zrobieniu. Nie jest zła, krzywdy mi nie zrobiła ale nie wrócę do niej.
    Zalety:
    • nie zjeżdżała z twarzy
    • tuż po jej zrobieniu skóra była nawodniona, nawilżona, mięciutka
    • nie podrażniła
    • delikatnie wyciszyła skórę
    Wady:
    • efekt zmiękczenia skóry i nawilżenia był krótkotrwały
    • nie przypadł mi do gustu materiał płachty
  • 8 października 2022 o 13:07
    Maska na bazie brzoskwini
    Maska ma ciekawą płachtę w krateczkę, która jest bardzo mocno nasączona. Zapach dosyć przyjemny, lekko słodkawy. Płachta dobrze przylga i utrzymuje się na twarzy przez 20 minut bez poprawek. Po jej zdjęciu skóra pozostaje lepka. Esencja mimo czekania nie wchłonie się bardziej. Skóra po niej jest bardziej nawilżona, odświeżona i złagodzona. Jest odpowiednia dla każdej cery. Maseczki oceniam pozytywnie. Nie zapisuje je do moich ulubieńców, ale na promocji można zaszaleć i kupić.
  • 18 czerwca 2021 o 18:36
    Rewelacyjna maska
    Świetna maseczka pod każdym względem. Po pierwsze opakowanie otwiera się łatwo bez potrzeby nożyczek. Po drugie szata graficzna opakowania - różowe tło z motywem brzoskwiń - piękne. Po trzecie mega zapach - brzoskwiniowa Ice Tea. Po czwarte bardzo dobrze nasączona płachta - uwaga, aż z niej ścieka oraz sporo esencji zostaje jeszcze na wsmarowanie w szyje i dekolt. Przejdźmy do działania. Generalnie produkt ma właściwości kojące, łagodzi podrażnienia i przywraca blask. Ja trzymam maskę, aż cała esencja się wchłonie, albo jak po prostu już mi się znudzi siedzenie w niej. Długo płachta jest wilgotna. Jest bardzo komfortowa w noszeniu, dobrze się trzyma twarzy, co pozwala na wykonywanie różnych czynności podczas zabiegu. Efekt po zdjęciu maski jest rewelacyjny - twarz jest nawilżona, ukojona, odżywiona. Używam maski zazwyczaj, gdy borykam się z różnymi niedoskonałościami szczególnie po miesiączce oraz zaczerwieniami - produkt łagodzi skórę oraz zaczerwienienia zostają ograniczone. Uwielbiam ją i zawsze lubię ją mieć w zapasie. Jedyny minus to to, że nie widziałam jej nigdzie stacjonarnie, tylko online jest dostępna :(
    Zalety:
    • działanie
    • komfort w użytkowaniu
    Wady:
    • dostępność stacjonarnie

Zobacz także inne Maseczki w płachcie