Kremy na noc

Nutridome Body & Spirit, Krem do twarzy na noc `Wygładzenie i ujędrnienie`

Beatasb
    2 czerwca 2024 o 9:09
    Nie ma się do czego przyczepić
    Sama nie wiem ile opakowań tego kremu zużyłam, chyba najlepiej będzie powiedzieć, że dużo ;) Często kupowałam go na szybko, nie mając pomysłu na to co by tu sobie zamówić i powiem szczerze, moja buzia się z nim lubiła. Rano po jego stosowaniu była miękka, odżywiona, dobrze nawilżona. Naprawdę widać było efekt pielęgnacji. Dodatkowo krem fajnie pachnie, ma przyjemną konsystencję i jest bardzo wydajny. Według mnie jest to bardzo dobry kosmetyk dla dziewczyn między 25 a 30 lat, gdy profilaktyka przeciwzmarszkowa nie spędza Wam jeszcze snu z powiek;) Ja obecnie mam 34 i pielęgnacja, którą wybieram jest już wyższego kalibru ;)
    Eulina
    6 maja 2021 o 14:43
    Bardzo sie u nie sprawdza
    Szukałam kremu typowo na noc ( nie używam kremów przeznaczonych na dzień i na noc w jednym, bo od każdego z nich wymagam czegoś innego). Potrzebowałam mocnego nawilżenia, ukojenia i regeneracji i trafiłam na ten produkt. W moim przypadku był to strzał w dziesiątkę. Zacznę od tego, że jestem posiadaczką cery tłustej, wrażliwej z tendencją do rumienia oraz z pierwszymi zmarszczkami mimicznymi. Kremik ma dość gęstą kremowo-żelową konsystencję. Wspaniale nakłada się na skórę. Nie wchłania się całkowicie, tylko tworzy powłoczkę, która w moim przypadku działa jak maska na noc. Rano skóra jest mega wypoczęta i gładka oraz wygląda zdrowo. Nie tworzą się na niej podrażnienia ani niedoskonałości. Produkt ma piękny zapach, który absolutnie mi nie przeszkadza. Opakowanie, jak na Nutridome przystało, proste i bez zbędnych zdobień, no i słoiczek jest ze szkła, co zdecydowanie wolę od plastiku. W składzie wiele drogocennych składników jak: nawilżające olejki, kwas hialuronowy, gliceryna oraz alantoina, kozie mleko i ekstrakt z rozmarynu. Bardzo żeśmy się polubili :)
    Zalety:
    • w składzie wiele drogocennych składników (kwas hialuronowy; alantoina; rozmaryn, nawilżające olejki)
    • kremowo-żelowa konsystencja
    • mocne właściwości nawilżające i wygładzające
    • nie podrażnia i nie tworzy niedoskonałości
    • szklany słoiczek
    • przystępna cena
    Wady:
    • nie zauważyłam
  • 12 lutego 2021 o 0:52
    Nutridome, Body & Spirit, Krem do twarzy na noc `Wygładzenie i ujędrnienie`
    To marka którą dawniej używałam, teraz co jakiś czas do niej wracam. Jakiś czas temu kupiłam ten krem na noc, powinno się je stosować w zestawie na dzień, ale miałam jeszcze zapasy kremów z filtrem UV na dzień, bo było lato i słońce. Na pewno nie radzę stosować go po opalaniu na noc, wcale nie nawilżał a twarz rano miałam jak tarka, nie jest to kosmetyk o głębokim nawilżaniu. Dziwne bo jeżeli krem ma olej abisyński w znacznej zawartości tego słoiczka to powinien łagodzić i zabezpieczać skórę na całą noc. Zupełnie sobie nie poradził w ekstremalnych warunkach. Zresztą który olejek wchłonie się w skórę w pięć minut? Taki który ma 2% olejku a reszta to dodatki. Mam suchą skórę więc na ogół kiepski produkt wciąga w pięć minut a po godzinie nakładam następną warstwę, bo go już nie ma. Z tego kremu mogą być zadowolone młode dziewczyny, bo ich skóra jest dostatecznie nawodniona. Zwolenników znajdzie także wśród kobiet, które wypijają prawidłową dawkę dzienną 1.5- 2 litry. Ja do tych osób nie należę, dlatego nie chcę zbytnio krytykować tego produktu, ponieważ on zapewne działa w odpowiednich dla siebie warunkach. Na pewno odradzam dziewczynom, które zbyt dużo piją wody, ponieważ skóra w nadmiarze usuwa toksyny, krem bardziej zaszkodzi niż pomoże, zatka pory i tyle. Mnie zachęciła do jego kupna reklama - niebywale skuteczny, albo coś zbliżonego. Skład; kwas + olejki - idealne połączenie. Zużyłam opakowanie bo nie jest to tani krem a szkoda mi było wyrzucić, nie nawilżył ani nie ujędrnił więc kupiłam zwykłą Nivea na noc za 12 złotych i efekt był taki sam.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • podobno w składzie jest kwas hialuronowy + kompleks olejków, ja dostałam opakowanie bez kwasu z odrobiną olejku.
  • 11 lutego 2021 o 23:55
    Krem na noc i na dzień
    Jestem bardzo zadowolona z serii Nutridome. Posiadam krem na noc i na dzień plus pod oczy i balsamy. Kremy do twarzy pięknie pachną a skóra po nich jest aksamitna i miękka. Jestem przy końcu pierwszego opakowania i napewno kupię kolejne.
    • Konsystencja
    • Estetyczne opakowanie
    • Aksamitna skóra po użyciu
  • 5 lutego 2021 o 11:59
    Dziwią mnie tak negatywne opinie
    Osobiście korzystałam z tego kremu jakiś czas temu, wraz z innymi kosmetykami marki Nutridome. Zarówno z tego kremu na noc jak i z pozostałych produktów byłam bardzo zadowolona. Tak krytykowany zapach, dla mnie był bardzo przyjemny i naturalny. Krem na doskonałą konsystencję, szybko się wchłania nie pozostawiając na twarzy tłustej warstwy. Przez cały okres korzystania z kremu na twarzy nie pojawiały się żadne niespodzianki, wręcz przeciwnie, koloryt i wygląd cery poprawił się. Twarz wyglądała promiennie i zadbanie. Aktualnie korzystam z produktów innej marki, ale myślę, że do Nutridome jeszcze powrócę. Minusem jest brak dostępności w drogeriach stacjonarnych.
    • szybko się wchłania
    • nawilża
    • nie powoduje nowych niedoskonałości
    Wady:
    • cena regularna
    • brak dostępności w sklepach stacjonarnych

Zobacz także inne Kremy na noc